PINTI Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Dupa ploaie, doi ardeleni se hotarasc sa mearga sa culeaga ciuperci. Si merg ei , si merg … si gasesc din belsug. Se intorc acasa cu acestea si, fiindu-le teama sa nu fie otravite, ii zic batranei sa le pregateasca si apoi pentru a le verifica sa ii deie cainelui de incercare. Lucreaza femeia , face o tocanita buna si pentru a nu avea griji … ii dau cainelui sa manance! Mananca acesta cu pofta (timp in care cei doi salivau fiind flamanzi dupa atata munca …) si dupa ce termina ce i s-a dat ,iese afara satul. Imediat cei doi sar asupra oalei de tocanita de ciuperci si incep sa manance. La un moment dat se aude vocea batranei din curte … – Aoleeeeeeeu … a muriiiit cainele muma meee!!! O muriit ….!!! Auzind acesta cei doi ardeleni incep sa "descarce" tot ce au mancat si sa isi scoata ultimele ramasite de ciuperci si ajung intr-un stadiu de disperare totala … moment in care batrana completeaza : – L-o calcat masinaa…bat-o s-o bata!!! 2 Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Cum sa scapi de coronavirus: te ungi cu balegar! 1. Nu mai duci mina la gura, nas sau ochi! 2. Ceilati vor pastra sigur distanta de 2 m fata de tine! 3. Inainte de a minca, te vei spala foarte bine pe miini! 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) Am sa va spun citeva povestioare, pe care mi le-a spus-o bunica, pe cind eram deja ''scoler'', in clasele primare. La doua case de bunica , locuia un bătrinel, pe nume Toader (bunica-i spunea Todere) văduv, slab de minte si cam tare de urechi, care se ocupa de diferite lucruri , pe care le facea cam aiurea. Intr-o toamnă,(asta se intimpla inainte de al doilea razboi mondial) pe cind deja se facuse frig, brumînd tot mai des , badea Toader, s-a apucat să-si lipeasca poiata(grajdul) cu pamînt amestecat cu balegă de vacă si paie. Doi tineri, mergeau cu căruta, la cimp, sa aducă acasă, fînul făcut căpițețe. Trecînd pe lingă casa lui badea Toader si văzindu-l lipind poiata (grajdul), ii dau binețe: -Bună dimineața bade Todere! Bătrinul neauzind bine ce i-au spus,le raspunde: -Lipesc poiata! Tinerii văzind ca bătrînul e cam tare de urechi, ii spun in batjocura: - Mîncaua-i un căcat bade Todere! Bătrînul crezind ca i-au urat spor la treabă, le răspunde. -Așe vreu si eu inainte de a ingheta! Editat Aprilie 4, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) A doua povestire petrecuta tot cam in aceeasi perioada. Intr-o zi, badea Toader, o strigă pe bunica, sa vină pina la gard, să-i spuna ceva! Bunica crezînd că-i trebuie ceva , se duce. Ajunsă acolo, badea Toader, supărat ii spune: -Auzi tu Lucreiță, sa vezi cit îs de răi vecinii. Bunica il intreaba! - Da ce-ai patit Todere? Todere-i spune - Să vezi ce-o făcut vecina Marie! Ieri,găinile mele o intrat in grădina la Marie, da n-o strîcat nimic, să mă bată Dumnezo ,daca o facut ceva. Marie o luat un lemn de su șpor si o dat cu el dupa gaini, lovind o găina, rupîndu-i un picior. Săraca găina o venit acasă numa in tri picioare. No amu ce să fac? Bunica-i spune! -Apăi măi, Todere, taie-o sa nu sa chinzuiasca(chinuiasca). Fă o zamă dulce (supa) cu tăiețăi. Carne frijo că doară nu îi da la cîni. Fă și niste colompiri tosănite, ca doara nu îi minca carnea goală. Editat Aprilie 4, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) A treia povestioara tot cu Todere! Todere se ocupa si cu cizmaria. Punea ''folturi'' (petece) la cizmele din piele, repara călciile cizmelor uzate, etc, etc! Cizmele din piele erau cu carimbi inalti si citeodata crapau la locul unde se indoiau frecvent. Niste femei au dus cizmele la badea Todere sa le coasa niste ''folturi'' unde turecii(carimbii)au crapat), si sa le repare calciile roase (uzate). Cind badea Todere a terminat de reparat cizmele , a poruncit(trimis vorba), prin niste femei, vecine, cu cele ce dusera cizmele la reparat , ca cizmele sint reparate. Femeile s-au dus dupa cizme cu banii pregatiti sa-i dea lui badea Todere, pentru munca. Femeile au luat cizmele si le-au verificat daca sint reparate cum trebuie. Una din femei a vazut ca badea Todere a pus foltul(peticul) linga ruptuta, nu pe portiunea rupta. A luat cizma si i-a aratat-o lui badea Todere ca nu a pus foltul unde trebuia ,punind foltul linga ruptura! Badea Todere ia spus suparat femeii! - No lasă nu mai fi tu așa de ocoșă. Nu le mai vedea tu pă tăte! Editat Aprilie 4, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 - Ma Ioane, tu, ca pescar vechi, ce parere ai despre femeie ? - Femeia este un peste care se prinde numai cu rama mare ! - Si daca totusi nu musca ? - Nadesti cu malai, mult malai !!! Link spre comentariu
cristronic Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 4 ore, GEO 53 BN a spus: A doua povestire petrecuta tot cam in aceeasi perioada. Intr-o zi, badea Toader, o strigă pe bunica, sa vină pina la gard, să-i spuna ceva! Bunica crezînd că-i trebuie ceva , se duce. Ajunsă acolo, badea Toader, supărat ii spune: -Auzi tu Lucreiță, sa vezi cit îs de răi vecinii. Bunica il intreaba! - Da ce-ai patit Todere? Todere-i spune - Să vezi ce-o făcut vecina Marie! Ieri,găinile mele o intrat in grădina la Marie, da n-o strîcat nimic, să mă bată Dumnezo ,daca o facut ceva. Marie o luat un lemn de su șpor si o dat cu el dupa gaini, lovind o găina, rupîndu-i un picior. Săraca găina o venit acasă numa in tri picioare. No amu ce să fac? Bunica-i spune! -Apăi măi, Todere, taie-o sa nu sa chinzuiasca(chinuiasca). Fă o zamă dulce (supa) cu tăiețăi. Carne frijo că doară nu îi da la cîni. Fă și niste colompiri tosănite, ca doara nu îi minca carnea goală. Eu cred ca badea Toader,nici nu vedea bine,probabil ca porcii au intrat in gradina la vecina.Altfel cum a vazut el atatea picioare la o gaina. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 13 minute, maresaldeflota a spus: Buna Urmeaza. Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 30 minute, maresaldeflota a spus: Genială! (Nu si eu că am citat o poză) Link spre comentariu
Postări Recomandate