Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dump sasiu KB-3151C 1.6

Postări Recomandate

Am acest sasiu china.Procesor la76931k  7n,cadre la78040, sursa pe tranzistori.Este cumparat din magazin.As vrea si eu un dump daca poate sa m-ajute cineva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionel sm

12

• Florinel TV

5

• adydep

2

• FLORIN IORDACHE

1

Nu cred ca-i din soclu.Televizorul merge bine.Numai cand il sting face figura aia......Intre timp am schimbat soclu si nu s-a schimbat nimic.

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Se poate încerca o manevră:-se întrerupe G1 de la masă,-se montează BA159 cu anod la G1,și catod la masă,-se montează un condensator de 10-22uF/250V cu "+"la tensiunea de final video,și "-" la G1. Dacă tot face așa,mai am o soluție:-pe conductorul de FIT care duce la ciupercă( :rade: ),se montează un bleeder,la care potențiometrele rămân în aer,în acest fel asigurându-se descărcarea rapidă a cinescopului.

Link spre comentariu

O sa incerc si varianta propusa de dvs.Sasiul l-am cumparat de la Un***s sil-am pus in locul sasiuluiP2170A2.Tv-ul are tub flat.Nu cumva asta e cauza?sa nu mearga sasiul pe acest tub?..La ambele sasie in B+ este de 112v.

Link spre comentariu

Se poate încerca o manevră:-se întrerupe G1 de la masă,-se montează BA159 cu anod la G1,și catod la masă,-se montează un condensator de 10-22uF/250V cu "+"la tensiunea de final video,și "-" la G1.Dacă tot face așa,mai am o soluție:-pe conductorul de FIT care duce la ciupercă( :rade: ),se montează un bleeder,la care potențiometrele rămân în aer,în acest fel asigurându-se descărcarea rapidă a cinescopului.

Am incercat varianta dvs ,mai putin pe cea de-a doua la care nu ma pricep cum sa fac.,fara rezultate.Am probat si alte tuburi si nimic.Mai pun un clip poate stie cineva ce sa-i fac.https://www.youtube.com/watch?v=1h35m6UQNXA&feature=youtu.be

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Pentru a doua metoda trebuie un bleeder,care se conecteaza cu un capat la FIT,iar celalalt capat la masa.Potentiometrele nu se utilizeaza.

Se realizeaza astfel descarcarea rapida a capacitatii anodice.Nu trebuie sa distrugeti ciuperca,pentru probe introduceti un conductor sub aceasta:

*filmuletul nu se vede*

Link spre comentariu

Deocamdata n-am acest  bleeder ca sa fac si aceasta proba (zic eu improvizatie).Trebuie sa fac comanda sa astept cateva zile.Si chiar nu se gaseste o alta solutie pt. acest sasiu?mai ales ca e nou.Se poate vedea in videoclipul de mai sus cum face la oprirea tv-ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări