Mircea Crisan Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Un difuzor suporta 2x RMS power, ca fiind program power cu crest factor de 6 db si peak power 4x rms power cu crest factor de 12db. Poate ar trebui demontat si acest mit. Poate cineva cu experienta ar putea explica apropos de Xmax si fs o interdependenta. Link spre comentariu
rochester21 Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 (editat) De ce se ard difuzoarele? Eu nu sunt electronist, dar ideea de baza e simpla: difuzoarele se ard atunci cand un cretin vrea sa asculte muzica la volumul de la un concert folosind doua pocnitori de boxe dibuite de el pe nu stiu unde, pe care le combina cu un amplificator mai slab sau mai puternic. Si da volumul la maxim. Fie ca boxele sunt fortate(vibratii+tensiune) si astfel se distrug difuzoarele dupa ce in prealabil incep sa distorsioneze groaznic ca avertizare pentru dobitocul care le tortureaza, fie se ard difuzoarele de inalte pentru ca nu primesc suficient curent de la amplificatorul gasit pe la gunoi in Germania. Si asa, multe boxe si amplificatoare altminteri decente sunt distruse de ciobani si apoi puse la vanzare drept "impecabile" pe diverse site-uri si in targuri(eu sunt patit). Ori, dupa cum se poate observa, un difuzor rebobinat/reparat nu va suna niciodata la fel ca inainte. Indiferent ce boxe si amplificator folositi, ascultati muzica la volum de om normal, fara probleme la auz, si-n 90% din cazuri nu veti arde nimic, chiar si cand combinati boxe de 200 de w pe 4 ohmi la un amplificator care produce 2 x 40w. Dar prostii nu se pot abtine....si asa se ard boxele. Editat Iunie 5, 2016 de rochester21 Link spre comentariu
Alin Alin Postat Iunie 6, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2016 Mda...Eu vreau sa stiu despre cresterea temperaturii bobinei si chestii de astea Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Poate ar trebui demontat si acest mit. Poate cineva cu experienta ar putea explica apropos de Xmax si fs o interdependenta. Eu am vreo doi ani un expert adevarat care poate sa explice interdependentele astea pt ca am gasit un dif mai special ce vreau sa-l folosesc ca medie intr-o boxa dar are Xmax numai 0,2mm si nimeni nu a putut sau nu a vrut sa ma ajute........... Link spre comentariu
Dima8930 Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 (editat) @sesebe E interesanta chestia cu dif. de medii, cel putin sunt curios deja. Care e difuzorul ala? e vreo referintza pe net ?Intreb pentru ca am probat pentru medii tot felul de difuzoare "gasite" si am constatat ca nu iese "bici" din orice. on-topic: explicatie frumoasa data de cei de la eminence: http://www.eminence.com/support/understanding-loudspeaker-data/ Editat Iunie 8, 2016 de Dima8930 Link spre comentariu
Alin Alin Postat Iunie 8, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2016 De la Eminence : "The ideal situation is to choose a loudspeaker that has the capability of handling more power than you can provide lending some headroom and insurance against thermal failure" Altii spun ca ideal e sa fie puterea amplificatorului de 1,5 -2 ori mai mare decat a difuzorului. . Nu stiu ce sa mai cred... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 (editat) Tot Eminence: http://www.eminence.com/pdf/Alpha_6CBMRA.pdf dar constat cu uimire ca au schimbat specificatiile.....acum 2-3 ani Xmax era 0.2mm. edit era vorba despre asta: http://www.eminence.com/pdf/LA6_CBMR.pdf Editat Iunie 8, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Dima8930 Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 @sesebe - mister elucidat, 0.2mm aducea a TW. @alin alin, clipingul transforma amplificatorul in aparat de sudura, adica asta face, topeste metalul de la bobina INSTANT, pe de alta parte un amplificator care transfera o putere mai mare in boxe decit cea recomandata de producatorul boxelor duce la suprasolicitare mecanica si apoi termica difuzoarele fiind afectate permanent. Ambele situatii sunt de evitat. Pentru prima situatie grija la nivelul de intrare , in al doilea caz la nivelul de iesire din amplificator Link spre comentariu
zal Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 Altii spun ca ideal e sa fie puterea amplificatorului de 1,5 -2 ori mai mare decat a difuzorului. . Nu stiu ce sa mai cred... Crede-i pe cei de la Eminence şi lasă-i pe alţii ăia. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 @sesebe - mister elucidat, 0.2mm aducea a TW. .................................................................... Te-ai uitat la al doilea link? Acolo ai Xmax de 0.2mm pt un dif de 6in si 150W (RMS). Imi poti da tu ceva explicatii? Link spre comentariu
Dima8930 Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 @ sesebe n-am observat diferentele ieri, se pare ca mi-a stat privirea pe acelasi pdf de 2 ori, deci misterul era elucidat doar pentru mine. Vad ca la versiunea cu A la coada magnetul e mai mic, la jumatatea celuilalt. Alta observatie e la Cms, suspensia e mai moale la modelul A, deci mai liber sa se miste fata de celalalt. Asta e partea unde ar avea o logica si pe mine personal ma multumeste. Mai la urma am descoperit ca au gresit la transformare si au pus la ambele cca 0.4 litri iar in unitati imperiale este 0.02 fata de 0.01 la Vas. ar fi fost 0.56 si 0.28 litri dar iau de bune valorile in cu.ft ca sa aiba o logica. on topic: analogia cu aparatul de sudura e valabila doar pentru nivelul de putere transferata Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Va tot certati voi pe xmax si pe puteri, dar io am gasit astazi firele leonice de la niste boxe rega roase si rahat de soarec la baza. Regret ca n-am facut poze cu mormanul de mizerie, dar mi-a fost scarba. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Nu vad legatura nici cu distorsiunile care ard boxele nici cu discutia pe care o purtam mai sus. Nasol daca au ajuns soarecii pe acolo..... Link spre comentariu
Alin Alin Postat Iunie 9, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2016 clipingul transforma amplificatorul in aparat de sudura, adica asta face, topeste metalul de la bobina INSTANT, cu cat este mai puternic clippingul amplificatorului , cu atat semnalul de iesire seamana mai tare cu un semnal dreptunghiular Eu nu inteleg urmatorul lucru : De ce un semnal dreptunghiular topeste bobina , dar unul sinusoidal, de aceeasi putere , nu o face ? Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 (editat) Clippingul in viata vecii lui de clipping, nu o sa creeze semnal dreptunghiular. Bine, exista exceptia imbecila sa nu-ti dai seama ca ce canta in lautarie nu mai e muzica, ci o armata de bondari. Cam asa arata a se ignora 3 si 6 Editat Iunie 9, 2016 de Predator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum