78ATI Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Buna tuturor! Sunt membru nou, si sper sa ma acceptati in randul dvs. Vin cu o mica rugaminte: Am citit informatii despre programarea PIC16F628A, si am incercat sa o iau pas cu pas. Am cumparat un programator de la http://www.adelaida.ro (AD-PIC01V PIC programmer). Am facut un program de aprins un LED in mikroBasic, insa cateodata reusesc sa il incarc si sa-l rulez cateodata nu! Care poate fi problema? Nu inteleg exact ce "Oscillator" trebuie sa aleg. Mentionez ca folosesc IC-Prog 105E (am incercat si cu WINPIC). E un program super simplu si totusi pe placa de test nu merge. Nu inteleg de ce. Iar cand reusesc sa il scriu (am stetat un delay de 40) abia reusesc sa il sterg (zeci de incercari). Astept sfaturi! Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator yo2lio Postat Aprilie 3, 2007 Partajează Postat Aprilie 3, 2007 Salut, Am folosit si eu mult timp acel programator. Pentru o programare corecta tensiunea de alimentare trebuie sa fie minim 15 V !!!!!!!!!!!!!!!!!! Eu folosesc 18 V. Daca tin eu bine minte are pe placa un stab de 12 V 78L12. Succes ! Link spre comentariu
78ATI Postat Aprilie 3, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2007 Hmm..trebuie sa imi cumpar o sursa stabilizata/filtrata de 18V, (m-am gandit la problema tensiunii, insa credeam ca sursa mea- 12,5V ar acoperi necesarul).Va multumesc pentru raspuns! Link spre comentariu
Vizitator vlad2k Postat Aprilie 3, 2007 Partajează Postat Aprilie 3, 2007 @78ATI: Cum ai programat 628A? A mers direct sau a trebuit sa conectezi pinul PGM la GND? Pe siteul de la IC Prog asa scrie ca trebuie facut. Link spre comentariu
78ATI Postat Aprilie 4, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2007 Am reusit sa il programez fara PGM la masa, insa stergerea a fost deficitara. Mai precis in cazul in care programul meu declara toti pinii I/O ca si Output, am avut o problema. Am legat PGM la Masa, si am sters, am avut probleme si in acest caz.Acum am 2 PIC-uri 16F629A care imi dau din cand in cand Programming Error. Nu inteleg de ce. Sunt primele mele experiente cu picuri, ma captiveaza insa imi dau dureri de cap. Nu inteleg de ce un lucru atat de simplu nu imi reuseste.Am trecut prin mikroBasic, acum citesc mikroC, (C-ul nu este un limbaj cunoscut de mine).Azi am primit o sursa 0-30V, si sper sa mearga. EU doresc sa utilizez oscilatorul intern al PIC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum