dan_b11 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Am testat niste triace dupa schema gasita aici http://www.circuitstoday.com/how-to-test-a-triac. In loc de bec am pus un led inseriat cu o rezistenta. Iar de alimentat am alimentat la 4.5 V. Intrebarea mea este: de ce la bt136(am testat doua recuperate) ramane led ul aprins iar la bta16(asta este nou) led ul se stinge dupa ce se deschide intrerupatorul S1(S2 ramanand inchis)? Care este bun si care este defect? Multumesc Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 (editat) Triacul ( ca și tiristorul de altfel ) are un curent minim de aprindere și unul de menținere . Dacă prin circuit nu sunt asigurați acești curenți , triacul se stinge ( de fapt probabil nici nu se aprinde corect ) . Acești curenți sunt mai mari la BTA16 față de BT136 deci probabil că la BTA16 nu se îndeplinește condiția de mai sus . Încearcă cu schema originală și ai să vezi că merge . Editat Iunie 3, 2016 de UDAR Link spre comentariu
vio2007 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 (editat) Foloseste o sursa de minim 12V la un curent de 1-2A.Ce curent are sursa de 4,5V? _____________________ Am postat in acelasi timp! Editat Iunie 3, 2016 de vio2007 Link spre comentariu
dan_b11 Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 'Sursa' e o baterie lata de 4.5 V. Momentan asta am avut la indemana. O sa incerc cu schema originala. Desi banuiesc ca daca la amandoua s-a aprins led ul, atunci ar trebui sa fie ok, nu? Multumesc Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 ramane led ul aprins iar la bta16(asta este nou) led ul se stinge dupa ce se deschide intrerupatorul S1(S2 ramanand inchis)? Care este bun si care este defect? Daca inainte de actionarea contactului led-ul este stins, toate cele testate sunt bune, difera curentul de mentinere. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 LED ul este stins in toate cazurile inainte de apasarea butonului. Difera functionarea doar dupa ce nu se mai apasa butonul. Am inteles, multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum