Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Topicul meu de cumparaturi.

FLORIN IORDACHE

Postări Recomandate

Acum 40 minute, Florinel TV a spus:

Nu se poate repara aceasta sursa ? Ce defect are

Momentan este suspect doar un integrat din sursa, dar nu se stie sigur daca o fi doar acest integrat..pana nu avem integratul si pana nu-l montam. Acest televizor pare sa fi fost traznit .😉

Dar oricum iti multumescs foarte mult pentru raspuns !
O zi minunata si binecuvantata va doresc ! Doamne ajuta !

Link spre comentariu
Acum 2 ore, FLORIN IORDACHE a spus:

Momentan este suspect doar un integrat din sursa, dar nu se stie sigur daca o fi doar acest integrat..pana nu avem integratul si pana nu-l montam. Acest televizor pare sa fi fost traznit .😉

Dar oricum iti multumescs foarte mult pentru raspuns !
O zi minunata si binecuvantata va doresc ! Doamne ajuta !

Daca a fost traznit ii puteti face o inmormantare frumoasa.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, nasturica a spus:

Daca a fost traznit ii puteti face o inmormantare frumoasa.

Nu i-am luat loc de veci, of ! 😆😅😂🤣

Momentan incercam sa-l rezolvam asa, adica sa-i luam acel integrat, iar apoi sa vedem mai departe ce o sa mai fie. Va multumesc pentru raspuns !

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu
Acum 55 minute, qretzu16 a spus:

Florine am eu sursa daca mai ai nevoie!

Salutare ! O sa-l intreb pe tata, iar daca o doreste, atunci o sa te contacteze telefonic. 😉

Dar totusi ar fi bine sa-mi comunici si pretul pe sursa...ori aici, ori daca nu in privat .🙂
Multumesc frumos @qretzu16 !

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna ziua !

As avea nevoie de o placa mainboard pentru acest tv-u : Star-light 43DM7500, Mainboard : HK.T.RT2861V09 , Display : CX430DLEDM .

ImagineWhatsApp2024-11-26la19_24.46_aa340157.thumb.jpg.e4c50626977ef8866728bc7897cbce18.jpg 

ImagineWhatsApp2024-11-26la20_08.14_4562ddd5.thumb.jpg.50d54564bd1e7b169897aea223145094.jpg

ImagineWhatsApp2024-11-27la14_55.44_7c773b02.thumb.jpg.34d84cf6fb994a49581bfc2409288dd6.jpg

Astept un raspuns de la dvs !

Va multumesc foarte mult !

Link spre comentariu
Acum 22 ore, FLORIN IORDACHE a spus:

Buna ziua !

As avea nevoie de o placa mainboard pentru acest tv-u : Star-light 43DM7500, Mainboard : HK.T.RT2861V09 , Display : CX430DLEDM .

ImagineWhatsApp2024-11-26la19_24.46_aa340157.thumb.jpg.e4c50626977ef8866728bc7897cbce18.jpg 

ImagineWhatsApp2024-11-26la20_08.14_4562ddd5.thumb.jpg.50d54564bd1e7b169897aea223145094.jpg

ImagineWhatsApp2024-11-27la14_55.44_7c773b02.thumb.jpg.34d84cf6fb994a49581bfc2409288dd6.jpg

Astept un raspuns de la dvs !

Va multumesc foarte mult !

Anuntul este in continuare valabil !

Astept vesti si oferte de la dvs !

Link spre comentariu

deci ...in  eventualitatea  in  care  tv-ul  nu  a  fost  traznit  cumva  si  nici  softul  nu  este  compromis  in  urma  vreunei  incercari  nereusite  de  upgrade ,  atunci  eu  asa  imi  amintesc , cum  ca  placa  este  reparabila ... defectul  tipic  la  acest  model  de  43 inch  de  Starlight  este  in  modulul  de  sursa , unde  un  integrat  stabilizator  de  5v  se  prajeste  si  din  cauza  asta  jucarika  nu  merge ...

ia  si  incearca , poti  sa  stii  de  unde  sare  iepurele ? 

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 3 minute, misuraelectronic a spus:

deci ...in  eventualitatea  in  care  tv-ul  nu  a  fost  traznit  cumva  si  nici  softul  nu  este  compromis  in  urma  vreunei  incercari  nereusite  de  upgrade ,  atunci  eu  asa  imi  amintesc , cum  ca  placa  este  reparabila ... defectul  tipic  la  acest  model  de  43 inch  de  Starlight  este  in  modulul  de  sursa , unde  un  integrat  stabilizator  de  5v  se  prajeste  si  din  cauza  asta  jucarika  nu  merge ...

ia  si  incearca , poti  sa  stii  de  unde  sare  iepurele ? 

Nu este vorba despre sursa, este vorba despre placa de baza, adica de mainboard .😉
Va multumesc tare mult de raspuns ! 

Link spre comentariu

am  inteles  ca  ai  nevoie  de  placa  de  baza  din  prima , stai  tu  linistit ... daca  sasiul  este  mono-placa , atunci  este  ca  mine ...daca  sursa  este  separata  de  placa  de  baza  , atunci  este  tot  ca  mine ,  pt  ca  fara  5v  nu  iti  este  alimentata  partea  de  logica TTL  si  nici  step down converter-ele  si  nu  are  cum  sa  mearga  tv-ul ...

repet , daca  nu  este  traznit  tv-ul  sau  resoftat  gresit  ,  atunci  un  defect  tipic  la  aceste  placi  este  prajirea  sursei  de  5v ...

ce  te  costa  sa  incerci ?  incercarea  moarte  n-are , nu ?

daca  placa  de  baza  este  iremediabil  compromisa  dpv  hard , din  diverse  motive --- foc , lichide turnate  in  timpul  functionarii  , sparta  si  cu  bucati  din  cablaj  lipsa --- atunci  dap , interventia  mea  este  total  inutila ...

Link spre comentariu

Sursa scoate tensiunile corecte, nu este nicio problema cu sursa, doar ca pe placa de baza, nu scoate tensiunea de 3,3 V, iar daca il las o perioada de timp in priza, apare si tensiunea de 3,3 V, dar cu toate astea, se mai opreste televizorul din functionare . Si plus ca am observat ca se incalzeste destul de tare si procesorul de pe placa de baza, adica de abia poti tane degetele pe radiator .🙄

Link spre comentariu

Aunci doar doua probleme ar putea fi pe mainboard , 1 procesor cu bile crapate si trebuie reflow 2 sursa de 3,3v cu probleme

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări