Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator audio 5W

Vizitator daniel_p

Postări Recomandate

Nu stiu ce boxa era nu am decat placa de la ea care contine 2 integrate ht6873  ca amplif dar sunt slabe ca putere. Vreau sa le trec prin amp de 5w da nu au nimic comun sau la masa ma refer la intrare iesire

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

72

• sesebe

20

• dumitrumy

15

• string

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 16 ore, franzm a spus:

Am si io o întrebare

Amplificare mare in bucla deschisa?

3.png

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

EDIT: CI este LM258A

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu
Acum 40 minute, ionutz2013 a spus:

Nu stiu ce boxa era nu am decat placa de la ea care contine 2 integrate ht6873  ca amplif dar sunt slabe ca putere. Vreau sa le trec prin amp de 5w da nu au nimic comun sau la masa ma refer la intrare iesire

image.thumb.png.c0aae81e390e323c7db913c1f936e250.png

Este amplificator in clasa D, are iesire +/-,  minusul nu este masa. Nu il poti folosi asa cum vrei.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, sesebe a spus:

Ba se poate. Pui un traf la iesire si iesirea trafului

Eu ziceam ca nu poate asa cum vrea el, să lege direct iesire unuia la intrarea celuilalt, având masă comuna. 

Oricum, nu văd ce rost ar avea la intrarea unui amplif de 5W un astfel de amplificator de 3.5W, la ce ar ajuta?!...

Se poate folosi doar acest amplif, pentru o camera mică ajunge puterea.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, sla a spus:

Eu ziceam ca nu poate asa cum vrea el, să lege direct iesire unuia la intrarea celuilalt, având masă comuna. 

Oricum, nu văd ce rost ar avea la intrarea unui amplif de 5W un astfel de amplificator de 3.5W, la ce ar ajuta?!...

Se poate folosi doar acest amplif, pentru o camera mică ajunge puterea.

Pai vroiam sa inlocuiesc acel amp al boxei cu cel de 5w oricum un canal e ars cred, nu se aude decat un canal din amp de la boxa aia dar daca leg un alt amp pe intrarea celui defect se aude. Modulu scoate semnal pe ambele canale

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
La 28.02.2023 la 13:56, dumitrumy a spus:

Amplificare mare in bucla deschisa?

Da. Si amplificare mica în bucla închisa. Printre altele. 

La 28.02.2023 la 7:09, BRANCA a spus:

... Am căutat pe net bibliografia autorului şi n-am găsit nimic.Ce-i drept la revista Radio era trecut numai anul...

Colecţii Le haut-parleur nu se prea găsesc,comparativ cu alte reviste.

Nota bibliografica se refera la articolul domnului Mateescu, care începe pe pagina anterioara a revistei. Studentii din acele vremuri nu prea obisnuiau sa dezvaluie sursele de inspiratie.

Editat de franzm
Link spre comentariu
La 27.02.2023 la 21:41, ionutz2013 a spus:

Am incercat si cu rezistentele de 1R si 2 diode iar acum se cam incalzesc finalii chiar si cu semnal mic. Acu probam in loc de difuzor o casca de 27R  in locu la difuzor si se aude bassu foarte tare incat distorsioneaza probabil din cauza castii respective. Pana maine poimaine nu qm cum sa probez cu boxele dar fara rezistentele alea se auzea oribil si prin casca

Nu de 1R, de 0,1R!!!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, dumitrumy a spus:

Pai daca ce incalzesc cu 1R, cu 100m iau foc.

Pai are toate datele problemei..... mai trebuie cineva sa lipească piesele alea si sa urmeze pașii descriși mai sus de n colegi.

Dar noi zicem 0,1R.....0,47R el nu pune domle' de 1R și asa mai departe...

Link spre comentariu

Cu 1R functioneaza nu se incalzesc de fapt nu imi dau seama ca i-am pus ambii finali pe un radiator de la o sursa busita de calculator. Maine fac teste cu difuzoru de 4 ohmi. Daca intre emiterii finalilor in loc de 6.04 am 6.14v e vreo problema? De functionat functioneaza a pierdut acel brum cum facea inainte dar pe casca aia e greu sa imi dau seama daca functioneaza corect. Din lipsa timpului si venit tarziu in fiecare zi nu am apucat sa testez cu difuzor 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Daca nu ai jumatate din alimentare pe iesire vei avea cliping asimetric si implicit puterea maxima fara distorsiuni se va reduce, dar de functionat va functiona fara probleme din cauza asta.

Link spre comentariu
Acum 37 minute, ionutz2013 a spus:

Cu 1R functioneaza nu se incalzesc de fapt nu imi dau seama ca i-am pus ambii finali pe un radiator de la o sursa busita de calculator. Maine fac teste cu difuzoru de 4 ohmi. Daca intre emiterii finalilor in loc de 6.04 am 6.14v e vreo problema? De functionat functioneaza a pierdut acel brum cum facea inainte dar pe casca aia e greu sa imi dau seama daca functioneaza corect. Din lipsa timpului si venit tarziu in fiecare zi nu am apucat sa testez cu difuzor 

Încearcă sa egalezi tensiunile pe brațe, adică la punctul mediam sa ai 1/2 din alimentare.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sonic11 a spus:

Încearcă sa egalezi tensiunile pe brațe, adică la punctul mediam sa ai 1/2 din alimentare.

Am reglat am 6.14v iau Ualim 12.09

Link spre comentariu
La 27.02.2023 la 21:11, dumitrumy a spus:

Pui din nou 2 diode si stai cu voltmetrul pe o rez de 1R, trebuie sa nu depaseasca 50mV

Ai masurat ce te-am rugat aici...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări