ionutz2013 Postat Februarie 24, 2023 Partajează Postat Februarie 24, 2023 Functioneaza perfect dar alta ciudatenie e ca doar un singur final se incalzeste cand functioneaza la maxim. Finalu npn se incalzeste iar cel pnp este rece chiar si daca ii scot radiatorul. Asa trebuie sa fie? Desi se aude chiar foarte tare si clar. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Finalii trebuie sa se incalzeasca identic.... Link spre comentariu
string Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 33 minutes ago, Усилитель said: Finalii trebuie sa se incalzeasca identic.... Da (teoretic). Nu însă și atunci când amplificatorul oscilează parazit pe o frecvență ultrasonică. Însă un mare avantaj al schemei ar fi faptul că poate alunga și țânțarii Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Modifica schema dupa asta, sau fa de la inceput, merge din prima, l-am facut de zeci de ori pe vremea lui Ceascâ... Am si acum una facuta in 1982, merge, alimentata la 36V....in stereo te scoate din apartament. Pune radiatoare si la prefinale. Cred ca se mai gaseste pe undeva sau la cineva... https://www.electrokits.ro/amplificator-10w-i-p-r-s-baneasa-prospect-8109/amp/ Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Varianta "de 15W" este mult mai buna. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 (editat) Acum 1 oră, sesebe a spus: Varianta "de 15W" este mult mai buna. De acord, dar omu nu se desurca nici cu aia de... 5...de aceea am recomandat schema simpla de 10.Care are potential si rezista la tuning, si nu e inca "rocket science"... Ca cel de 15... Editat Februarie 25, 2023 de Усилитель Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Acum 16 ore, sesebe a spus: Varianta "de 15W" este mult mai buna. Cu 15w imi semnez vanzarea apartamentului si mutarea nu se stie unde. Vreau cel mult 5w nu mai mult de atat. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Prostii! Eu am trecut de la un amplificator de 100W/ch la unul de 160W/ch și nu am primit nici o plinge re de la nici un vecin și stau în mijlocul blocului. În casa ascult tot pe la 1-2W maxim dar cu un amplificator mai mare nu mai am cliping la virfurile ce apar în melodii. Da, nu-mi trebuie 160W, ar fi suficient și undeva pe la 40-60 W dar asa suna mai bine. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 1 oră în urmă, ionutz2013 a spus: Vreau cel mult 5w nu mai mult de atat. Asta e prostie, un amp de 5w va incepe sa distirsioneze pe la 3.... Unu de 15w tras la 5 va merge lejer, si mai curat. Si unu de 2x 100W se poate asculta la 2x 5.... Schema aia de 10 este simpla si merge bine. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 1 oră în urmă, sesebe a spus: Prostii! Eu am trecut de la un amplificator de 100W/ch la unul de 160W/ch și nu am primit nici o plinge re de la nici un vecin și stau în mijlocul blocului. În casa ascult tot pe la 1-2W maxim dar cu un amplificator mai mare nu mai am cliping la virfurile ce apar în melodii. Da, nu-mi trebuie 160W, ar fi suficient și undeva pe la 40-60 W dar asa suna mai bine. Mie mi-au facut ca dadeam tv la maxim si atunci nici macar nu aveam tv instalat iar cand am dat tare pe asta de 5w a inceput sa imi bubuie in perete dupa juma de ora. Nu stiu in ce bloc stai tu as vrea sa stau si eu asa sa pot da tare si sa nu intereseze pe nimeni. Cat de amplificatoru asta se aude bine de tot doar ca nu se incalzesc ambii finali. Link spre comentariu
aurel70 Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Salutare! Ati verificat daca e montat corect condensatorul de iesire? Cu ''+''spre mediana si ''- ''spre difuzor? Acesta nu se incalzeste si el cumva? Bafta! Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 1 oră în urmă, aurel70 a spus: Salutare! Ati verificat daca e montat corect condensatorul de iesire? Cu ''+''spre mediana si ''- ''spre difuzor? Acesta nu se incalzeste si el cumva? Bafta! Da e corect pus si nu se incalzeste Link spre comentariu
aurel70 Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Eu as mai incerca un cond de 100-300pF intre B si C la primul tranzistor. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Asta e ca si cum ai cere producatorului masinii sa iti puna doar 5CP pentru ca altfel risti sa depasesti viteza legala. Poti sa ai amplificator de sonorizari concerte, il folosesti la cat consideri tu ca ai nevoie si e ok fata de vecini. Daca ai parte de niste tembeli in perete cu tine poti sa te trezesti cu politia la usa si pentru o sesiune de stranuturi la miezul noptii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum