string Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 (editat) 16 minutes ago, Усилитель said: Ar trebui sa aiba si un semireglabil de vreo 250 ohmi in serie pt reglat curent repaos si unul pt reglat tensiunea de mijloc. .... Poate că ar fi necesar și un termistor (NTC) pentru compensarea derivei termice ... însă ”finețurile” astea țin deja de inginerie /proiectare, nu de ”rătăcirile educaționale” din Tehnium (”să te ferești de bunăvoința prostului”, ”să nu pui o groapă înaintea uni orb”, etc.). Păcate ”comuniste” ... întru ”încurajarea” (ne)științei ... De masă! Editat Februarie 19, 2023 de string Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Acum 18 ore, ionutz2013 a spus: Cu ce am facut pana acum functioneaza foarte bine doar ca se aude putin brum. Momentan am facut de test sa vad daca functioneaza ce reglaje mai trebui etc. Pana obtin rezultatu final al schemei functionale............................ Pt cit timp functioneaza foarte bine? Crezi ca noi cei care incercam sa te ajutam vrem sa te incurcam defapt? Fara acele rezistente in emitori la finali si fara a regla corect curentul si punctul median vei avea doar probleme. Va functiona foarte bine pina ce se va schimba temperatura in incapere, iar finalii fara radiatoare bune vor fi in scurt timp pop-corn. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 ##################################################################### ################################################################### Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Pariez ca @ionutz2013 n-a înțeles nimic din simulările de mai sus. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Crezi că dintre depanatorii autorizaţi au înţeles mulţi ? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Asta este un exemplu clar în care trebuie sa faci reglajul masurind tensiunea Vbe. Cei mai vechi pe forum știu la ce (și cine) ma refer. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Acum 4 ore, sesebe a spus: Pt cit timp functioneaza foarte bine? Crezi ca noi cei care incercam sa te ajutam vrem sa te incurcam defapt? Fara acele rezistente in emitori la finali si fara a regla corect curentul si punctul median vei avea doar probleme. Va functiona foarte bine pina ce se va schimba temperatura in incapere, iar finalii fara radiatoare bune vor fi in scurt timp pop-corn. Pai de ex azi a duduit toata ziua cam la jumate sa nu ma trezesc cu garda la usa. Si nici nu se incalzeau finalii absolut deloc. Erau reci chiar si cand dadeam la maxim abia se incalzeau putin. Nu stiu ce sa zic. Maine incerc si cu rezistenta din emiterii finalilor sa vad poate pun de vreo omleta facuta pe ei Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 Acum 5 minute, ionutz2013 a spus: Si nici nu se incalzeau finalii absolut deloc. Erau reci Daca frige nu e bine, dar nici sa fie reci nu e bine.... Trebuie sa disipe putere. Cu un radiator corect, sa fie caldutz.... La urma urmei, cat este curentul de "repaos"? De obicei la schemele de acest stil era de 20-25 mA... Si tensiunea "de mijloc" trebuia sa fie *la fix* adica exact jumate... Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Februarie 20, 2023 Partajează Postat Februarie 20, 2023 (editat) Acum 9 ore, Усилитель a spus: Daca frige nu e bine, dar nici sa fie reci nu e bine.... Trebuie sa disipe putere. Cu un radiator corect, sa fie caldutz.... La urma urmei, cat este curentul de "repaos"? De obicei la schemele de acest stil era de 20-25 mA... Si tensiunea "de mijloc" trebuia sa fie *la fix* adica exact jumate... Cand il dau la maxim se incalzesc putin ca si curent de repaus am cam 20 mA iar in sarcina 350 400 mA. Tensiunea aia de mijloc nu mai stiu se masura fata de + sau fata de gnd? Editat Februarie 20, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
sla Postat Februarie 20, 2023 Partajează Postat Februarie 20, 2023 Acum 2 ore, ionutz2013 a spus: Cand il dau la maxim se incalzesc putin ca si curent de repaus am cam 20 mA iar in sarcina 350 400 mA. Tensiunea aia de mijloc nu mai stiu se masura fata de + sau fata de gnd? Toate tensiunile se masoara fata de masa. Cu montajul alimentat si fara sarcina (in gol), masori tensiunea de alimentare, tensiunea mediana ( inainte de condensatorul de la iesire) si curentul de mers in gol. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Februarie 20, 2023 Partajează Postat Februarie 20, 2023 (editat) In gol imi arata 5.8 tensiunea aia iar alimentarea aprox 11.8 fara acel reglabil pe bazele finalilor Editat Februarie 20, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 20, 2023 Partajează Postat Februarie 20, 2023 Am eu niste integrate RDG--A2030=TDA2030 recuperate din televizoare. Oricum nu se mai depaneaza CRT, stau degeaba prin sertar. Mai am si un A2005 si un TDA2004, tot recuperate. Nu stiu daca sunt functionale dar le poti testa simplu. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Februarie 20, 2023 Partajează Postat Februarie 20, 2023 Acum 30 minute, dumitrumy a spus: Am eu niste integrate RDG--A2030=TDA2030 recuperate din televizoare. Oricum nu se mai depaneaza CRT, stau degeaba prin sertar. Mai am si un A2005 si un TDA2004, tot recuperate. Nu stiu daca sunt functionale dar le poti testa simplu. Am gasit si eu o cutie plina de tranzistori integrate a2030 si tot felu nu prea am timp nici de aa cu tranzistori, nici aea gasite nu e-am testat inca. Dar asta pe tranzistori imi aduce cumva aminte de ale tineretii valuri cand faceam amplificatare in liceu si terorizam orele cu muzica. Am facut unu de 2x50w cu finali 2n3055 capsulati pusi pe radiatoare din alea mari recuperate si se auzea beton. Am dat o gramada de bairame cu statia aia pana prin 2006 cand am vandut-o. Posibil si acuma o mai functiona habar n-am. Asta de il fac acu e sa pun muzica mai aes cand sunt singur acasa ore intregi, un adaptr bluetoth pe el si sla e. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Salutare! Totus am o nelamurire legata de amplificator. Cand bag semnal de pe un tel samsung are zgomot de fond desi se aude perfect, in schimb daca pun pe un iphone am zgomotu de fond redus si sunet mult mai clar decat pe samsung. Ce cauza o fi? Iar la iphone cand pun mana pe el se aude un bazait nasol cand ating partea metalica a iphoneului. De sa am diferentele astea? O fi legat de impedanta de iesire sa fie diferita la samsung fata de iphone? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Diferă impedanţele celor două surse.Nimic nu e simplu în domeniul audio, chiar dacă oricine poate băga o mufă undeva... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum