Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator audio 5W

Vizitator daniel_p

Postări Recomandate

• Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 8 ore, aurel70 a spus:

Salutare!

Intr-adevar se putea face mai compact montajul, dar asta nu ar schimba cu nimic sunetul. Ma bucur sa aflu ca i-ati ''dat de cap''.....5w curati inseamna mai mult decat 2 maiak-uri.....Babele din vecinatate se pot inscrie in programul "ultima ciocaneala''....

Asta nu prea imi place nici mie rasfirarea dar arata bine si asa.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, aurel70 a spus:

Babele din vecinatate se pot inscrie in programul "ultima ciocaneala''....

:85

Acum 28 minute, ionutz2013 a spus:

Asta nu prea imi place nici mie rasfirarea dar arata bine si asa

Daca tu esti multumit de el asta e tot ce conteaza. Banuiesc ca iti placea sa le pui pe un cablaj mai compact. 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, wally_gatter a spus:

:85

Daca tu esti multumit de el asta e tot ce conteaza. Banuiesc ca iti placea sa le pui pe un cablaj mai compact. 

Da normal ca imi placea sa pun sau sa il fac chiar in varianta smd dar nu am toate componentele pt smd abia am gasit necesaru sa fac cu componente THT. Dae merge si asa. Pe placa o sa mai vina un modul bluetooth, un regulator lm317 pt bt. At o sa se mai umple placa de piese 

Link spre comentariu
Acum 45 minute, franzm a spus:

Dar numai daca adunam stânga cu dreapta. Ca altfel ramânem numai cu 2,5.

Asta scoate 5w pe un canal. Ar avea 10w adunati stanga plus dreapta. Acu am mai descoperit o gaselnita cu un ridicator de 5a de la 3.5 la 12-35v sunt curios daca face treaba.

20230311_091654.jpg

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 2 minute, franzm a spus:

Nu scoate 5 W pe canal. Nu are cum. Alimentat la 12 V, cu "tensiunea mediana" de 6 V, cu UCEsat=0,5 V si sarcina de 4 ohmi, scoate iezact 2,42 W.

Pot mari tensiunea pana pe la 14.4 cum e data in schema dar se aude tare pt acel 2.42w. Daca il dau la maxim in casa nu pot sa ascult mult timp la volum maxim. Cred ca nu mai suport eu volumu asa mare in spatiu inchis. Probabil varsta, inainte aveam 2x50w facut de mine, in fiecare zi forjam statia aia la maxim si nu aveam nimic acu in schimb incepe sa ma doara capu de la muzica tare pusa in casa.

Link spre comentariu

Acu ma confrunt cu o problema de alimentare si anume: am luat acest booster din targ care scoate cica 5A. Am conectat amplificatorul la modul setat pe 12v iar la volum mic functioneaza ok dar cand maresc semnalu in amplificator modulu incepe sa dea drop voltage ajungand pe la 6v iar amplificatoru nu mai primeste suficienta tensiune de functionare. Am montat un radiator pe booster dar degeaba. Oare exista ceva vreun modul booster mai puternic decat asta al meu? El are un integrat xl6019e1 dar vad ca nu scoate suficienta putere sa tina amplificatoru la putere maxima.

20230311_091654.jpg

Link spre comentariu

Cred că ar fi mai bine să combini acumulatorii astfel încât să nu mai trebuiască să ridici tensiunea, orice conversie se face cu pierderi.Câţi acumulatori foloseşti şi ce capacitate au ?

Nu te baza pe specificaţiile chinezilor, au obiceiul de a exagera parametrii...iar jucăria aia mă îndoiesc să suporte 5A.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

Cred că ar fi mai bine să combini acumulatorii astfel încât să nu mai trebuiască să ridici tensiunea, orice conversie se face cu pierderi.Câţi acumulatori foloseşti şi ce capacitate au ?

Nu te baza pe specificaţiile chinezilor, au obiceiul de a exagera parametrii...iar jucăria aia mă îndoiesc să suporte 5A.

Pai tocmai ca nu are nici macar 1A chinezaria asta. Mai am varianta sa inseriez 4 acumulatori de 4.2 sa fac 16v si sa folosesc un regulator de putere sa scoata 12. Da nu am cu ce aa incarc acumulatori la 12v. Nu gasesc nicio schema ceva pt incarcare asta e beleaua la acumulatori. Modulu asta cand l-am alimentat la sursa cu 3.7V consuma 1.4A si de scos nici macar 1A. 

Link spre comentariu

Stai sa ne intelegem! Zici ca ai alimentat acel convertor DC-DC la 3.7V ( la ce, baterie de telefon sau ce sursa de energie?), a consumat 1.4A si scotea 12V iar tu te așteptai să ai la iesire 1A pentru amplificatorul acela?!... 

Asta transformă o tensiune continuă mică într-una mai mare, cum face un traf în curent alternativ, nu creste puterea, din contra, are pierderi si scoate putere mai mică decât consuma, creste tensiunea dar scade curentul, produsul dintre tensiune si curent de la intrare se poate consideră în mod ideal egal cu cel de la iesire ( dacă n-ar fi pierderi în circuit). Sa nu te aștepți ca acel convertizor să scoată 5A indiferent de ce tensiune ai la intrare ( ce sursa, cât poate să dea aceasta) si să ai tensiunea maxima la iesire. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări