zsjkuki Postat Martie 5, 2023 Partajează Postat Martie 5, 2023 Acum 46 minute, Nostalgic a spus: Da ? Îți doresc succes în proiect ! Să ne anunți cînd va fi finalizat , dacă mai suntem pe aici. Si neaparat sa pui si o poza! Fara poza parca nu are acelasi farmec. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 6, 2023 Partajează Postat Martie 6, 2023 Momentan e finalizat doar amplificatoru stereo. Ma tot gandesc cum sa prind radiatoru de placa, montaju mai departe pe un suport care probabil va fi din 3 tije filetate care va lega cele 2 difuzoare spate in spate. To be continue... Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Am facut teste pe acel amplificator si atunci cand pusesem acele rezistente de 1R intre emiterele finalilor erau in continuare in scurt si de aia nu imi functiona bine amp. Din cauza stresului si a oboselii ca asta inseamna sa ma apuc noaptea de treaba, fara sa imu dau seama ca de fapt pusesem rezistentele si nu le pusesem ca erau in scurt le-am mutat pe colectori am zis sa incerc si asa si functiona dar se incingeau finalii etc am pus de 10R pe colectoriin fine... dupa aia am vazut ca nu eliminasem bine traseu dintre emitere. Intr-un moment de respiro adanc am luat din nou rezistentele de 1R le-am pus intre emiterele finalilor eliminand de data asta traseele buclucase iar acum ce sa zic functioneaza perfect. Se aude ca un jbl adevarat. Schema ramanand cu 2 diode si 1R pe fiecare emiter. Multam fain de ajutor pt amplificator. Mai departe o sa ma ocup de restul proiectului si anume boxa portabila bluetooth facuta de mine aproape integral. O sa revin cu poze cand va fi gata. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Cei care te ajuta au si ei drepturi pt ca nu sant angajati ai forumului. Te-am rugat sa masori tensiunea pe o rezistenta de 1R--asta se face fara semnal la intrare. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 (editat) Acum 3 ore, dumitrumy a spus: Cei care te ajuta au si ei drepturi pt ca nu sant angajati ai forumului. Te-am rugat sa masori tensiunea pe o rezistenta de 1R--asta se face fara semnal la intrare. Am masurat si e ok acuma atunci dadea scurt ca era scurt acu arata 0.045 ceva de genu iar pe mediana este 1/2 din Ualim. O sa refac schema cu modificarile facute si tensiunile masurate pt cine vrea sa construiasca amp dupa schema asta. Editat Martie 8, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 45mA este cam mult pt acest amplificator. Pune in paralel cu una dintre diode un semireglabil de 250Ω...1KΩ si regleaza din el sa ai undeva intre 10mV si max 25mV (0.01...0.03). Poti merge si spre curenti mai mici de 10mA dar trebuie sa fii atent sa nu se auda gijiit la nivel mic. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Acum 36 minute, sesebe a spus: 45mA este cam mult pt acest amplificator. Pune in paralel cu una dintre diode un semireglabil de 250Ω...1KΩ si regleaza din el sa ai undeva intre 10mV si max 25mV (0.01...0.03). Poti merge si spre curenti mai mici de 10mA dar trebuie sa fii atent sa nu se auda gijiit la nivel mic. Am 45 mV nu mA fara acel reglabil intre diode. Se comporta ok sunet clar fara distorsiuni fara zgomot de fond. Reda mai bine decat cel de la tv care e philips de la mama lui Link spre comentariu
sla Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Acum 5 minute, ionutz2013 a spus: Am 45 mV nu mA fara acel reglabil intre diode. Se comporta ok sunet clar fara distorsiuni fara zgomot de fond. Reda mai bine decat cel de la tv care e philips de la mama lui 45mV pe o rezistența de 1ohm inseamna 45mA prin ea Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Cu 45mV pe rezistente se aude perfect si la nivel mic si la orice nivel. Cand a venit cumnatamiu la mine si faceam probe cu amp m-a intrebat ve scula mi-am luat de se aude asa si ca vrea si el unu iar acu ne batem pe el. Chiar e demential Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Acum 2 ore, sesebe a spus: 45mA este cam mult pt acest amplificator. Pune in paralel cu una dintre diode un semireglabil de 250Ω...1KΩ si regleaza din el sa ai undeva intre 10mV si max 25mV (0.01...0.03). Poti merge si spre curenti mai mici de 10mA dar trebuie sa fii atent sa nu se auda gijiit la nivel mic. Cred ca mi s-a decalibrat multimetru cu care am masurat pana acum. Nu mai inteleg nimic. Cand masor cu multimetru uni-t am 20mV pe rezistentele de 1R iar pe mediana am 6.1v si Ualim e de 12.1v. Valorile afisate pe uni-t iar pe celalalt multimetru cel smart pe rezistenta arata cand 45mV cand 20 mV si asta timp de vreo 2 secunde, iar mediana si Ualim afisaza corect la fel ca si pe uni-t. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Multimetrul ala smart nu se poate hotarî ce marime sa masoare. Ce impedanta are difuzorul pe care vreti sa-l folositi cu acest amplificator? Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Acum 16 minute, franzm a spus: Multimetrul ala smart nu se poate hotarî ce marime sa masoare. Ce impedanta are difuzorul pe care vreti sa-l folositi cu acest amplificator? Difuzoarele au 4 ohmi. Problema la multimetru smart cred ca se datoreaza faptului ca l-am scapat pe jos de cateva ori nu stiu ce sa zic daca e de la lovituri sau asa masura si inainte la tensiuni mici de sub 1v. Difuzoarele nu sunt cine stie ce scule, astea le-am gasit langa un gard pe strada mai demult. Totusi se aud bine nu stiu de la ce au fost scoase care e povestea lor. Masuratorile facute cu unit imi da 0.023v pe acea rezistenta pe cand cu smartu imi arata cand 0.045 cand 0.024v. Pe unit arata constant 0.023 cu amp fara semnal Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Cred ca asta astepta toata lumea pe acest topic. Schema amplificatorui buclucas rezolvata!!! Rezultatul testului se poate vedea aici: https://drive.google.com/file/d/1MvlkKndCE42GZUILiScYSKhMliCtN_ve/view?usp=drivesdk Link spre comentariu
QQme Postat Martie 10, 2023 Partajează Postat Martie 10, 2023 (editat) Era bine daca in loc de D1,D2 puneati o superdioda,si in loc deR1 un rez. de60-65K serie cu un semireglabil de 10-15K Editat Martie 10, 2023 de QQme Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 10, 2023 Partajează Postat Martie 10, 2023 Ceva frumos! Pareri ceva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum