VEF Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 Am gasit acest articol pe site-ul Virtualelectric.ro ce parere aveti ? Bazat pe observatia ca pestii sunt atrasi de unele sunete sau ultrasunete , au fost concepute in acest sens generatoare electronice . Montajul prezentat este un multivibrator ce debiteaza semnalul dreptunghiular a carui frecventa poate fi modificata din potentiometru . Difuzorul este de tip miniatura de 16 -75 ohm dar se poate folosi si o casca telefonica . Intreg montajul se introduce intr-o punga de plastic si se scufunda in apa la locul dorit . Fir intins .. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 Cel mai bun dispozitiv de atras pestele e viermele. Sau, ma rog, alta momeala. Ultrasunetele astea is solutia universala pentru tantari, sobolani si alte animale. Pentru fiecare exista o schema "testata 100%". Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 Acum vreo 30 de ani,am incercat ceva asemanator de cateva ori....rezultatul=0 ! Raman la parerea colegului...momeala naturala este imbatabila ! Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 E bun, dacă nu trage atunci te ocupi de găsirea frecvenței ideale. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 momeala aruncata unde dai la peste si pe urma incepi sa dai la undita sau lanseta,eu asa procedez. Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 (editat) Schema de mai sus este excelenta. Ofera un randament neasteptat. Totodata s-a observat si lipsa tantarilor in jurul aparatului. Probele au fost facute la o ferma piscicola.... Editat Iunie 2, 2016 de knauf74 1 Link spre comentariu
daniel1972 Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 si cum stabilim frecventa pentru crap, caras, salau, somn, etc. tot cu nada si momeala naturala merge cel mai bine. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 si cum stabilim frecventa pentru crap, caras, salau, somn, etc. tot cu nada si momeala naturala merge cel mai bine. Voi chiar o luati in serios?asemenea topic trebuia postat la bodega(bancuri) Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Ar fi mai eficient ? 1 Link spre comentariu
VEF Postat Iunie 3, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2016 Cand am iceput topicul asta am facut-o asa din curiozitate stiu ca tot cu nada si momeala e cel mai bine dar m-am gandit ca ar merge incercata si chestia asta . N-am postat-o ca pe un banc am gasit din intamplare articolul pe site-ul amintit mai sus si nici aia nu cred ca l-au facut asa ca un banc. Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 -3V ?? adica 6V )) Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Dupa cum se vede este doar...3V ! Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Sunt convins ca este doar o greseala de notare, totusi fara a face teoria chibritului cu notiuni de baza, 3V= +3 si GND, +3V si -3V=6V. Pentru amatorii fara cunostinte aprofundate conteaza notatia. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 este bun de pus mai la mal....sa sara pestii direct in juvelnic Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Ma gandesc sa construiesc si eu un asemenea dispozitiv sa vad de pot gâdila fonic niște somni . M-am oprit la aceasta schema de generator de semnal : gasita pe acest site : http://pa2rf.blogspot.ro/2014/04/bulgarian-signal-function-generator.html Frecventa dorita ar fi intre 50 si 120-150 Hz ; ma intrebam cat de eficienta ar fi propagarea sunetelor in apa in cazul unui difuzor bagat intr-o punga si scufundat in apa avand in vedere ca membrana difuzorului n-ar fi in contact direct cu mediul ... Alte solutii sau sugestii legate de schema sau de realizarea practica ? Link spre comentariu
Postări Recomandate