Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv de atras pestii

VEF

Postări Recomandate

Am gasit acest articol pe site-ul Virtualelectric.ro ce parere aveti ?

Posted Image

Bazat pe observatia ca pestii sunt atrasi de unele sunete sau ultrasunete , au fost concepute in acest sens generatoare electronice . Montajul prezentat este un multivibrator ce debiteaza semnalul dreptunghiular a carui frecventa poate fi modificata din potentiometru . Difuzorul este de tip miniatura de 16 -75 ohm dar se poate folosi si o casca telefonica . Intreg montajul se introduce intr-o punga de plastic si se scufunda in apa la locul dorit .

Fir intins ..

Link spre comentariu

Cel mai bun dispozitiv de atras pestele e viermele. Sau, ma rog, alta momeala.

Ultrasunetele astea is solutia universala pentru tantari, sobolani si alte animale. Pentru fiecare exista o schema "testata 100%".

Link spre comentariu

Acum vreo 30 de ani,am incercat ceva asemanator de cateva ori....rezultatul=0 ! Raman la parerea colegului...momeala naturala este imbatabila ! :da

Link spre comentariu

Schema de mai sus este excelenta.  Ofera un randament neasteptat. Totodata s-a observat si lipsa tantarilor in jurul aparatului.

Probele au fost facute la o ferma piscicola....

Editat de knauf74
Link spre comentariu

si cum stabilim frecventa pentru crap, caras, salau, somn, etc. tot cu nada si momeala naturala merge cel mai bine. 

Voi chiar o luati in serios?asemenea topic trebuia postat la bodega(bancuri)

Link spre comentariu

Cand am iceput topicul asta am facut-o asa din curiozitate stiu ca tot  cu nada si momeala  e cel mai bine dar m-am gandit ca ar merge incercata si chestia  asta . N-am postat-o ca pe un banc am gasit din intamplare articolul pe site-ul amintit mai sus si nici aia nu cred ca l-au facut asa ca un banc.

Link spre comentariu

Sunt convins ca este doar o greseala de notare, totusi fara a face teoria chibritului cu notiuni de baza, 3V= +3 si GND,  +3V si -3V=6V.  Pentru amatorii fara cunostinte aprofundate conteaza notatia.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ma gandesc sa construiesc si eu un asemenea dispozitiv sa vad de pot gâdila fonic niște somni .

M-am oprit la aceasta schema de generator de semnal :

hfbKefw.gif

gasita pe acest site :

http://pa2rf.blogspot.ro/2014/04/bulgarian-signal-function-generator.html

Frecventa dorita ar fi intre 50 si 120-150 Hz ; ma intrebam cat de eficienta ar fi propagarea sunetelor in apa in cazul unui difuzor bagat intr-o punga si scufundat in apa avand in vedere ca membrana difuzorului n-ar fi in contact direct cu mediul ...

Alte solutii sau sugestii legate de schema sau de realizarea practica ?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări