Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio solo 100

radu constantin

Postări Recomandate

Buna ziua,am un radio solo 100 cu urmatoarea problema:se aude incet si se incalzeste tranzistorul AC184,am schimbat toti condensatorii ceramici si electrolitici cu altii noi avand in vedere vechimea aparatului.Am înlocuit și finalii AC185 si AC184 cu unii noi,am verificat toate rezistentele si au valoarea normala,iar problema persista.Daca cineva ma poate ajuta rog sa ma lumineze cu un sfat.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu constantin

5

• Radiotelegrafist

2

• puriu

1

• eps

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

verifica inca o data etajul final si cum iai montat si polaritatea conzilot electrolitici,o schema ar fi de mare folos.

posibil si traful defazor din etajul final sa aiba spire in scurt sau oxidat pe interior

pardon am confundat cu radio TOP,el are traf defazor

Link spre comentariu

Daca nu ma insel, "Solo 100" nu are transformatoare, ci finali complementari. Cel mai probabil, tranzistorul prefinal are curent exagerat de mare.

Link spre comentariu

schimba finali audio de proba cu ETF323 si EFT373

pune schema aici sa o analizam si noi.

vezi ca multi tranzistori din seria AC dau bine la masuratoare,dar pot prezenta o rezistenta intre emitorul si colectorul acestora.

Link spre comentariu

Mulțumesc mult,o sa il repun pe masa de operație,apoi revin cu detalii,apropo de eft-uri am pus ieri o pereche eft323 si 373 tot noi dar cu același rezultat :)

Link spre comentariu

Nu am mai insistat,am montat un tda2822 si merge ca nou,desi as fi preferat sa funcționeze asa cum a fost din fabrica,mulțumesc pentru schema si ajutor:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări