Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se mai poate repara memoria?

Vizitator xxvirusxx

Postări Recomandate

Vizitator xxvirusxx

Trimis: Lun 04 02, 2007 3:10 pm Titlul subiectului: Se mai poate face ceva?

--------------------------------------------------------------------------------

Am cumparat o memorie de pe net si din cauza ca nu a fost impachetata bine i-a cazut 2 piese din alea mici de pe ea, o piesa am gasit-o in cutie dar pe a 2 nu am mai gasit-o si ma intreb daca o mai pot pune la microscop innapoi sa mearga memoria si daca conteaza cum este pusa de asemenea si daca a 2 piesa o pot lua de la alta memorie pentru ca nu o mai am.

Oare au aceleasi valori toate? Ca daca nu-mi mai primeste memoria inapoi raman si fara bani si fara memorie. Este vorba despre piese din dreapta unde sunt incercuite cu rosu locurile unde au picat acea piesa.

Nici nu stiu cum se cheama acea piesa. Astept raspunsuri concrete. Va multumesc foarte mult

http://img66.imageshack.us/img66/6715/hpim280712dl5.jpg

Am pus asa la poza deoarece este foarte mare.

Se poate masura cumva cu un aparat de masura si sa caut o piese cu aceleasi valori pe o placa de baza sau de pe alta memorie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

6

• sofian

2

• cosmin_cosmin_1

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator xxvirusxx

din Focsani, dar poate invat si eu cum sa masor un condensator daca imi explica cineva :)Edit: Pot face rost de un aparat de masura electronic dar nu stiu ce anume sa aleg de pe el.

Link spre comentariu

Pentru masurarea condensatorilor iti trebuie capocimetru, unele multimetre au si asa cevaEDIT: valoarea condensatorului ti-a fost indicata de domnul sofian. Ca sa inlocuiesti condensatorul picat poti cumpara de la magazin un condensator de de valoarae respectiva.

Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx

Dar cu un aparat de masura electronic nu pot masura? Daca da eu ajung acasa pe la 23 si daca poate cineva de aici sa-mi explice ce anume sa aleg de pe el ar fi bineEDIT: Pai am o placa de baza nu pot de pe lua si sa pot masura cu aparatul de masura?Problema ca la aparat nu stiu ce anume sa aleg ca are si pt OHM (X1K X10), DC V(10-1000), DC mA (0.5-500), ACV (10-1000)

Link spre comentariu

Aparatul tau de masura electronic poate / sau nu poate sa citeasca condensatori, depinde de model.Trebuie setat pe citire capacitati (uF)Cel mai simplu ar fi sa ne spui ce model de aparat de masura ai.

Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx

ma duc cu acel condensator care l-am mai gasit sa cumpar?LE: O sa ma duc sa-i cumpar dar cu ce recomandati sa-i lipesc? Am pistol de lipit si cu lupa din aia care sta in picioare ca-s prea mici si nu-i vad.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări