Vizitator xxvirusxx Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Trimis: Lun 04 02, 2007 3:10 pm Titlul subiectului: Se mai poate face ceva? -------------------------------------------------------------------------------- Am cumparat o memorie de pe net si din cauza ca nu a fost impachetata bine i-a cazut 2 piese din alea mici de pe ea, o piesa am gasit-o in cutie dar pe a 2 nu am mai gasit-o si ma intreb daca o mai pot pune la microscop innapoi sa mearga memoria si daca conteaza cum este pusa de asemenea si daca a 2 piesa o pot lua de la alta memorie pentru ca nu o mai am. Oare au aceleasi valori toate? Ca daca nu-mi mai primeste memoria inapoi raman si fara bani si fara memorie. Este vorba despre piese din dreapta unde sunt incercuite cu rosu locurile unde au picat acea piesa. Nici nu stiu cum se cheama acea piesa. Astept raspunsuri concrete. Va multumesc foarte mult http://img66.imageshack.us/img66/6715/hpim280712dl5.jpg Am pus asa la poza deoarece este foarte mare. Se poate masura cumva cu un aparat de masura si sa caut o piese cu aceleasi valori pe o placa de baza sau de pe alta memorie? Link spre comentariu
sofian Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 este un condensator de decuplare de 100nFdaca un cei doi pini de la un "C" duc la cei doi pini de la celalat "C" sigur sunt de aceeasi valoare Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 oare de la alta memorie are tot 100nF? conteaza cum se pune? are - sau + ?pot face rost de aparat de masura dar habar n-am sa masor Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 xxvirusxx, spune de unde esti, poate se gaseste cineva sa te ajute. Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 din Focsani, dar poate invat si eu cum sa masor un condensator daca imi explica cineva :)Edit: Pot face rost de un aparat de masura electronic dar nu stiu ce anume sa aleg de pe el. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Pentru masurarea condensatorilor iti trebuie capocimetru, unele multimetre au si asa cevaEDIT: valoarea condensatorului ti-a fost indicata de domnul sofian. Ca sa inlocuiesti condensatorul picat poti cumpara de la magazin un condensator de de valoarae respectiva. Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Dar cu un aparat de masura electronic nu pot masura? Daca da eu ajung acasa pe la 23 si daca poate cineva de aici sa-mi explice ce anume sa aleg de pe el ar fi bineEDIT: Pai am o placa de baza nu pot de pe lua si sa pot masura cu aparatul de masura?Problema ca la aparat nu stiu ce anume sa aleg ca are si pt OHM (X1K X10), DC V(10-1000), DC mA (0.5-500), ACV (10-1000) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Aparatul tau de masura electronic poate / sau nu poate sa citeasca condensatori, depinde de model.Trebuie setat pe citire capacitati (uF)Cel mai simplu ar fi sa ne spui ce model de aparat de masura ai. Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 aparatul cred ca nu este cine stie ceSUNWA YX-1000A Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Din pacate aparatul tau nu poate citii capacitati. http://www.sanace.com/Multimeters/YX-1000A.html Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 poate fac rost de unul electronic mai destept Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Mai bine cumperi condensatori de valoarea indicata de la magazin... Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 ma duc cu acel condensator care l-am mai gasit sa cumpar?LE: O sa ma duc sa-i cumpar dar cu ce recomandati sa-i lipesc? Am pistol de lipit si cu lupa din aia care sta in picioare ca-s prea mici si nu-i vad. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Te duci si ceri condensatori de 100nF (cum ti-a indicat sofian), varianta SMD :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator xxvirusxx Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Pot masura condensatorul pe care il am cu acest aparat si unde anuyme pun acele cabluri in aparat si unde duc acel indicator de pe aparat? Aparatul http://www.deremate.com.ar/accdb/ViewItem.asp?IDI=10533767 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum