Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renovare RX-2001

xubi

Postări Recomandate

Majoritatea potentiometrelor romanesti sunt din acel material.Unele se dezintegreaza si se fac bucati,altele rezista eroic,insa se blocheaza din cauza uscarii vaselinei.Pe cele din urma le incalzesc cu aer cald,le deblochez,dupa care le demontez,degresez si scap de toata vaselina veche.Apoi gresez si montez la loc.Cele care sa fac bucati,le schimb doar corpul,daca nu am potentiometru cu potcoava de carbon la valoare,ca sa pot schimba integral.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xubi

6

• doru3160

5

• adi1967

2

• Sorin2015

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Guyz, sunteti inca in concediu si odihniti :) ma bucur sa vad atata veselie! Despre potentiometre s-a discutat mai devreme in topic, se pare ca am avut noroc, sunt desteleniti toti , iar aparatul a functionat cam de cand am deschis postul.Intr-o zi, brusc a incetat sa mai indice emisiune stereo( Led-ul rosu se mai aprinde doar ocazional si pt scurt timp) . Pe UKW si doar acolo. aparatul distorsioneaza, iar indicatia maxima a s-metrului, este deplasata fata de locul de pe scala unde aud cel mai clar si cat de cat fara distorsiuni. Banuiesc ca o fi ceva la decodor dar cum spuneam, nu vad o metoda simpla sa accesez blocul respectiv. Aceasta era de fapt intrebarea, daca exista "the easy way" sau este asa cum pare, adica destul de laborios, sa scot blocul UKW de acoloVictor, multumes pentru sfat, o sa ma uit pe schema sa vad daca poate fi acel potentiometru baiu. Imprimanta 3D :) nu avem la noi in sat si nici un DXF al carcasei nu cred sa obtin.Relativ la renovare, eram curios sa va cunosc opinia; am inteles ca este o chestiune de gust pana la urma, am pus Barosul la loc :) Ca RX-ul lui Doru, si al meu pare neatins si nici nu-mi trece prin cap sa schimb componentele decat pe masura ce se duc. Probabil o sa-l tot depanez o viata :) Acum cativa ani, am vrut sa renovez A-Z o statie de radio si am sfarsit prin a cumpara un FT950 :) Nu am chiar asa mult timp liber.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua domnilor

Am un RX 2001 achizitionat de curand si am nevoie de schema si caietul de service daca exista.

Ma poate ajuta cineva?

Am gasit un link mai vechi de la dl. Soldan dar nu mai functioneaza.

Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări