Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Îmbogățire" Acer Aspire One 753

ddd3d

Postări Recomandate

Vă salut dragi colegi!

Detin laptopul din titlu si sunt foarte multumit de performanta pe care o are  in momentul de fata il folosec intens la facultate. 

Am inceput sa-i fac cateva upgrade-uri necesare zic eu, am pus un SSD Samsung de 64 GB si efectiv  a reinviat, am mai pus 1 GB de ram (doar atat am mai gasit prin cutiile mele )  si ultimul upgrade a fost o placa wireless cu Bluetooth   Qualcomm Atheros AR9485. insa dupa cateva luni de utilizare am fost nevoit sa instalez autocad si alte programe necesare  care au devorat spatiul ramas pe ssd

in prezent mai am cca 3 GB liberi, insuficienti. asa ca am facut un pic de search pe gogu si am gasit in specificatiile chipset-ului  HM55 Express chipset (Intel® BD82HM55 PCH)  faptul ca suporta mai multa conectica decat detine placa de baza  (Intel JV10_CS).

De aici  am plecat si vreau sa  mai adaug un port M.2 in care sa montez un ssd de macar 128 GB  am mai citit tot pe ark.intel  despre procesor U3400 ca suporta 8GB de ram.

Insa momentan vreau sa stiu daca se poate lipi pe placa de baza  inca un port M.2 sau mai e nevoie de altceva  pe langa ?

din cate am studiat eu placa de baza cred ca nu mai e nevoie de nimic suplimentar.

Dvs. ce păreri aveți?

P.s. Iese din calcul varianta unui alt laptop motivul e simplu imi plac dimensiunile acestuia 11.6"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

1

• cianyika

1

• ddd3d

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Laptopul nu este o statie de lucru.

Daca iti convine formatul 11.6'' inseamna ca defapt tu nu lucrezi efectiv pe el.

Mie acasa (lasam serviciul ca acolo este alta treaba) nu prea-mi ajung nici macar 2 monitoate, unul de 1600*1200 si unul de 1980*1200.

Mai am un prieten care acum 2 ani credea ca un I7 cu 8G ram si SSD de 250G reprezinta o statie de lucru. Intre timp l-a schimbat de doua ori iar ca statie de lucru a revenit la desktop.

Hotaraste-te ce vrei defapt, laptop sau workstation. Nu poti sa ai dea-mandoua, si masina sport si de teren. Va fi o corcitura care nu va fi nici masina sport si nici de teren.

Link spre comentariu

Pe placa de baza nu cred ca mai poti lipi ceva in plus.

In general fabricantul placi proiecteaza si pune paduri doar pentru ce foloseste el pe placa de baza , restu raman paduri nc sau la masa.

Asa ca nu prea vad eu cum poti tu pune m2 pe o placa care nu a fost prevazuta cu asa ceva,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări