Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ZD-22

MifTy

Postări Recomandate

... are careva idee ce are "în burtă" un letcon ZD-22?
am unul care "a uitat" să se mai încingă, l-am măsurat pe borne şi are rezistenţă 0 în ambele sensuri, aşa c-am zis că i s-a dus rezistenţa, şi l-am desfăcut, să văd cam ce dimensiuni are, să cumpăr alta.
partea proastă e că am găsit... ăăă... ceva înseriat cu rezistenţa (şi măsurată dincolo de "chestie", rezistenţa e ok), care ar semăna cu un 1n400x, dar care, în buna tradiţie chinezească are marcajul şters.

măsurat pe ohmmetru, obiectul se comportă ca o diodă normală, dar io n-am mai văzut diode înseriate în letcoane! nu la 220!

am auzit vag că unele ar folosi diac... dar majoritatea diacelor la mărimea aia fizică sunt de 35-40 de volţi, aşa că iar mă uit cruciş, neînţelegând ce caută chestia aia acolo...

în plus, când era nou, se comporta vârful ăla ca şi cum ar fi exsitat un mic magnet în vârful rezistenţei de încălzire, iar acum ciuciu...

mai am pistolul de lipit, şi o staţie "home-made" după schema Wolf, aşa că am cu ce lipi, dar treaba asta mi-a stârnit curiozitatea...

ceva idei? :)PS "obiectul" se găseşte sub diverse nume şi indicative, caracteristic e faptul că are corp portocaliu şi "agăţătoare", şi, de asemenea, este mai subţire ca un letcon "normal", motiv pentru care celebrele stative chinezeşti nu sunt potrivite, pentru că sunt prea largi! :))))polonezii îl vând sub indicativul LUT0018-1, iar la noi e întâlnit sub tot felul de denumiri... inclusiv "letcon cu agăţătoare"! :))))))))) 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• cearda

1

• dan cod

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

... nu cred. de fapt, habar n-am ce este: am zis deja că seamănă cu o diodă banală 400x, la măsurare se comportă ca o diodă, dar nu e nimic scris pe corp, deşi mai are o bandă albă la un capăt... cel presat spre rezistenţă.în plus, nu ar trebui să măsoare "la rece" rezistenţa aia în ambele sensuri? asta măsoară într-un singur sens...tocmai de asta am întrebat, că nu am habar ce e aia, chit că suspectez că e "problema"!... am spus deja că rezistenţa, măsurată direct la bornele ei, e continuă...şi pentru că nu ştiu ce e chestia aia, nu-mi vine s-o conectez direct... :)am făcut poze, dar mi-au ieşit cam tulburi, şi nu se prea înţelege mare lucru... şi oricum, altceva în plus faţă de ce am spus deja nu vor adăuga...

Link spre comentariu

Eu mi-am facut in tinerete un letcon cu dioda 1N4004 serie. Reducea puterea la jumatate in stand-by. Cand lipeam ceva mare, apasam un buton si scurtcircuitam dioda. Probabil ca chinezul avea o rezistenta prea puternica si a micsorat-o cu o dioda serie in loc sa caute sarma mai subtire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări