Vizitator electroputere Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 (editat) Salut ! Subiect: " Unitate optica laptop contra DVD + R DL (double layer 8,5 GB) " Unitatea nu vede DVD - ul Am foslosit Nero Info Tool iar rezultatul arata ca unitatea vede si scrie DVD+R DL (atasez foto) Care este motivul din pricina caruia DVD-ul nu este vazut? Editat Mai 31, 2016 de electroputere Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 (editat) Foarte simpla intrebarea...partea de dvd-uri e cu mici probleme,deci daia nu merge. Am avut vreo 2-3 dvd-rw-uri cu acest defect...si nu am putut rezolva problema...am fost nevoit sa cumpar alt dvd-rw. Prima chestie care o puteti incerca si daca nu ati incercat-o pana acum,este urmatoarea,sa incercati sa-i stergeti putin lentila... O seara minunata va doresc !!! Editat Mai 31, 2016 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 Daca si dupa instalare de windows face la fel si nu-l recunoaste atunci incearca cu un linux live care are "scriitor" DL. Acum mai multi ani am patit-o cu un dvd-wr care nu a mai vrut sa scrie dvd-uri simple in windows indiferent de solutie. Rezolvarea a fost un linux slax live cu k3b cu care am scris sute de dvd-uri fara probleme (mai dadea eroare vreunul la verificare dar se citea ok in windows). Toate cu minus ca la alea cu plus pierdeam 2 din 10. O chestie ciudata la acest dvd-wr era ca unele programe care indicau versiunea firmware aratau ciudatenii la nume. Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 In afara de compatibilitatea soft de care s-a amintit mai sus, ar mai exista si de hardware: - pe pinii de alimentare de pe conector, cel mai central situat trebuie sa fie conectat la masa prin R=1KOhm. Este vorba de conector SATA, are 7 pini pe partea de semnal (acolo nu te bagi) si 6 pini pe alimentare, este pinul cel dinspre partea de semnal - unele unitati HP au pe placa lor de baza un condensator, paralel pe alimentare - cu rol de filtrare suplimentara. Majoritatea laptopurilor deconecteaza un astfel de DVD. De ce? Pentru ca sesizeaza curentul mare de incarcare al condensatorului si "presupun" ca exista scurt-circuit, asa ca opresc alimentarea. Rezolvarile sunt directe: 1. masori rezistenta intre pinul respectiv si masa, daca nu e 1kOhm atunci pui tu rezistenta. 2. condensatorul respectiv poate fi eliminat fara probleme functionale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum