Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unitate optica laptop contra DVD + R DL

Vizitator electroputere

Postări Recomandate

Vizitator electroputere

Salut !

Subiect: " Unitate optica laptop contra DVD + R DL (double layer 8,5 GB) "

Unitatea nu vede DVD - ul

Am foslosit Nero Info Tool iar rezultatul arata ca unitatea vede si scrie DVD+R DL (atasez foto)

Care este motivul din pricina caruia DVD-ul nu este vazut?

post-257760-0-33889200-1464696948_thumb.jpg

Editat de electroputere
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

• FLORIN IORDACHE

1

• Dxxx

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Foarte simpla intrebarea...partea de dvd-uri e cu mici probleme,deci daia nu merge.

Am avut vreo 2-3 dvd-rw-uri cu acest defect...si nu am putut rezolva problema...am fost nevoit sa cumpar alt dvd-rw.

Prima chestie care o puteti incerca si daca nu ati incercat-o pana acum,este urmatoarea,sa incercati sa-i stergeti putin lentila... :reytre

O seara minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Daca si dupa instalare de windows face la fel si nu-l recunoaste atunci incearca cu un linux live care are "scriitor" DL. Acum mai multi ani am patit-o cu un dvd-wr care nu a mai vrut sa scrie dvd-uri simple in windows indiferent de solutie. Rezolvarea a fost un linux slax live cu k3b cu care am scris sute de dvd-uri fara probleme (mai dadea eroare vreunul la verificare dar se citea ok in windows). Toate cu minus ca la alea cu plus pierdeam 2 din 10.

O chestie ciudata la acest dvd-wr era ca unele programe care indicau versiunea firmware aratau ciudatenii la nume.

Link spre comentariu

In afara de compatibilitatea soft de care s-a amintit mai sus, ar mai exista si de hardware:

- pe pinii de alimentare de pe conector, cel mai central situat trebuie sa fie conectat la masa prin R=1KOhm.

Este vorba de conector SATA, are 7 pini pe partea de semnal (acolo nu te bagi) si 6 pini pe alimentare, este pinul cel dinspre partea de semnal

- unele unitati HP au pe placa lor de baza un condensator, paralel pe alimentare - cu rol de filtrare suplimentara. Majoritatea laptopurilor deconecteaza un astfel de DVD. 

De ce? Pentru ca sesizeaza curentul mare de incarcare al condensatorului si "presupun" ca exista scurt-circuit, asa ca opresc alimentarea.

Rezolvarile sunt directe:

1. masori rezistenta intre pinul respectiv si masa, daca nu e 1kOhm atunci pui tu rezistenta.

2. condensatorul respectiv poate fi eliminat fara probleme functionale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări