Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LE40B551A6P -defect de imagine

Postări Recomandate

Vizitator cata82

Daca aveți răbdare și sunteți dibaci se poate face si la nivel de amator.Atenție la manevrarea display-ului, fără șocuri mecanice si folosiți mănuși chirurgicale pentru a nu lăsa amprente sau urme de grăsime pe display.

Editat de cata82
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• myshyk

9

• sorinpavel

3

• dan cod

2

• orgasmo

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buuun, am desfacut display-ul si intr-adevar, in patrea de jos,acolo unde sunt panglicile de contact cu doua module, (nu stiu ce ednumire au)cod : V400H1-xl05 si V400H1-XR05, am gasit cateva strapungeri in placi, care nu pot fi reperate decat prin schimbare.

Intrebari: cum sunt fixate acele panglici pe module, prin lipire? Lipire cu ce? Pot fi aceste module schimbate la nivel de amator? Daca nu, unde se poate executa aceasta operatie?

Acesta este unul dintre module:

Posted Image

Defectul e localizat in dreptul primei si celei de-a doua panglici din stanga. Se regaseste si pe celelalt modul.

Si apropo, ce denumire au aceste module, cum le caut pe net, ca la o cautare doar dupa cod, nu-mi gaseste nimic.

Editat de myshyk
Link spre comentariu

PCB DRV sau PCB SIC codul V400H1-XR05 il gasiti ca piesa de schimb noua doar in Asia, second hand doar la cei care aduc tv-uri cu display fisurat din strainatate, repara tv ori cumpara pentru piese de schimb aparate defecte sau pe unele site-uri din afara.

Curatati zona cu problema cu alcool tehnic... unele se pot reconditiona fara sa inlocuiesti PCB DRV . Unele au defecte structurale care nu pot fi reparate decat prin inlocuirea display-ului.

Link spre comentariu

Din pacate, exista o mica zona in care s-a ars cablajul si s-a strapuns circuitul imprimat, asa incat placa este nerecuperabila in conditii de amator. Ma intereseaza daca, in conditiile in care gasesc placile sa le schimb, am posibilitatea sa fixez acele panglici care fac legatura cu display-ul, sau nu. Ca sa stiu daca are rost sa caut placile sau renunt si dezmembrez aparatul.

Link spre comentariu

La nivel de amator, categoric nu se poate lipi acele folii pe PCB DRV, pentru lipire este necesara o banda speciala, numita "anisotropic conductive film" sau prescurtat ACF, o scula speciala pentru incalzit si presat folia, experienta si indeminare..........

Link spre comentariu

Ma intereseaza daca, in conditiile in care gasesc placile sa le schimb, am posibilitatea sa fixez acele panglici care fac legatura cu display-ul, sau nu. Ca sa stiu daca are rost sa caut placile sau renunt si dezmembrez aparatul.

Daca dispuneti de o statie de lipit/dezlipit cu letcon si aer cald sau doar un letcon si o tresa absorbanta 2,8mm puteti  incerca prima data sa exersati pe un display fisurat de laptop sau monitor sa dezlipiti COF de pe PCB DRV, ca sa o lipiti pe PCB DRV puteti sa utilizati flux gen Kingbo RMA-218 si aliaj de lipit cu plumb fir subtire 0,3-0,5mm sau aliaj de lipit pasta Sn62Pb36Ag2 care o aplicati pe COF zona cu trasee cu pas mare ce vine lipita pe PCB DRV.  Fixarea/pozitionarea se poate face cu o lupa sau un microscop cu factor de marire 40X este si mai util pentru reusita si banda kapton 5/10mm. Aceasta este cea mai ieftina si la indemana oricui care doreste sa incerce sa evolueze.

COF

Posted Image

Letcon dedicat: http://www.dhgate.co.../159058732.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări