Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LE40B551A6P -defect de imagine

Postări Recomandate

Imaginea se prezinta doar ca o dunga verticala, lata de vreo10 cm, restul e doar iluminatul de fond.

Cam asa:

post-187611-0-77813700-1464528805_thumb.jpgpost-187611-0-71344800-1464529043_thumb.jpg

Tot pe la TCon se poate localiza defectul?

Restul functiilor sunt normale.

Editat de myshyk
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• myshyk

9

• sorinpavel

3

• dan cod

2

• orgasmo

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posibil sa fi curs lichid in ecran (multi dau cu "fis-fis" de curatat ecranul si pana sa stearga bine deja sa prelins in ecran). Desfaceti ecranul si vedeti in zona aia daca nu se vad urme de oxid.Succes

Link spre comentariu

Sorine, se pare  ca ai dreptate, pe televizor s-au vazut ceva dare de lichide scurse, suc sau cafea. Se poate reconditiona ceva , in cazul acesta? Sau doar prin schimbare?

Editat de myshyk
Link spre comentariu
Vizitator cata82

Încercați să eliminați oxidul format pe lvds si t-con, poate aveți vreo șansă de remediere.Desfaceti panglicile de la t-con si curățați cu o radieră oxizii de pe panglici.Pe electronica de la t-con si lvds curățați cu o periuță de dinți și alcool izopropilic sau alcool tehnic.Atenție la sticla display-ului.

Editat de cata82
Link spre comentariu

Putin offtopic.

Defectul asta apare cam in maxim o saptamana dupa ce a curs lichidul.

Acum ceva timp a venit un client cu defect similar.Am desfacut ecranul si i-am aratat omului ca a curs lichid in el si ca s-a oxidat neremediabil.

Omul a ramas perplex.

Client:- D-le nu are de unde lichid,nu am copii sa se joace cu apa,sotia nu-l sterge decat cu carpa uscata,nu am pisica sau alt animal in casa, de unde lichid?

Eu;- Ia ganditiva bine cu maxim o saptamana in urma,ati avut vreo petrecere in familie,ceva musafiri cu copii sa vreun alt eveniment?

Client:- Da d-le am facut sfestanie la casa si a dat popa cu aghiasma.

Deci atentie cand da popa cu aghiasma ca nu e buna cateodata.

Link spre comentariu

Televizorul a fost la o familie de turci, cade varianta cu popa! :hdgfhgdf

On: Am verificat/curatat contactele de la Tcon, dar placa este curata. Fiind amplasata in partea de jos, in zona unde erau darele de lichid pe display, se pare ca e vorba de partea din fata a display-ului, la celalalt capat al panglicilor de la Tcon. Cat de greu este sa faci o interventie in acea zona? se poate interveni la nivel de amator? Sau sunt conditii foarte stricte de mediu/praf/scule,...?

Link spre comentariu

Trebuie scos panelu afara , pus pe spate si desfacute suruburile (sau cleme depinde de modelu panelului) si aveti acces la partea din fata.

De intervenit in afara de curatat nu prea aveti ce interveni.

Link spre comentariu

Puteti incerc sa desfaceti ecranul si sa vedeti ce-i acolo..In prealabil sunati clientul si spuneti-l ca e posibil sa se  strice ecranul la demontare (oricum nu are nimic de pierdut Asta daca buliti ecranul..Poate iese la curatare.(miram-as).Succes

Link spre comentariu

Nu e pentru client, nu ma mai ocup cu depanarea, l-am primit gratuit si incerc sa mi-l repar mie. Asa incat nu am decat de castigat daca incerc, chiar daca se termina display-ul.Desi, m-ar bucura sa nu reusesc sa-l stric, ci sa-l repar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări