Traxxx Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Salut, de ceva timp am o nebunie care nu este neaparat o necesitate, vreau sa imi fac un montaj de genul acesta http://radiokot.ru/circuit/digital/pcmod/16/ pentru laptop, nu prea am umblat cu atmel mai mult cu pic, dar nici acolo, nu ma laud, nu prea ma pricep la programare decat mici modificari, care oricum le-am uitat pana in prezent. Am programator atmel, am si un attiny85 ca am inteles ca este cam acelasi lucru cu 45 si am si senzori ds18b20, ma gandeam sa renunt la oscilatorul extern pentru a avea si 2 iesiri actionate la o anumita temperatura ajunsa in pwm si cresterea acestuia in functie de temperatura pe senzorul selectat, ma gandeam ca 4 senzori in paralel sunt suficienti sau mai multi pentru alte utilizari, dar sa permita softul pe pc, imi place ideea de notificare in bara windowsului si nu stiu daca la softul prezent daca adaugi alti senzori in paralel apar si in bara, o sa incerc sa scot hex-ul din sursa (asta daca mai stiu) si sa vad ce iese, nu stiu daca sursa pentru drivere se compliaza sau ceva asemanator In principiu, as vrea sa devina un mic proiect comun, daca doriti si cine este interesat de asa ceva, dar, mai ales, sa ne ajute ce-i care se pricep la programare Poze preluate de pe respectivul site. Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Interesant,cu atmega 8 sau atinny2323 nu merge oare?sau se poate modifica softul? Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 29, 2016 Autor Partajează Postat Mai 29, 2016 Am mai gasit o versiune http://www.poempelfox.de/ds1820tousb/ , desigur exista si cu atmega 8 si 2313, dar pe acesta nu il am sa fac teste. http://www.moty22.co.uk/usb_ds1820.php http://e-kit.su/main/981 http://radio-hobby.org/modules/news/article.php?storyid=905 Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 (editat) ma bag la cel cu 2323 , sa vad pe unde gasesc un senzor ,totusi vad ca pe pcb sunt mai multe piese decat in schema Editat Mai 29, 2016 de Random.raku Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Pentru functionarea USB-ului e nevoie de quartz de 12MHz , peste oscilatorul intern care oricum nu e destul de stabil , deci nu se pot disponibiliza pinii respectivi ATtiny2313 cu numai 2KB de flash e la limita daca se mai vor chestii in plus , iesiri , mai multi senzori , etc . Ar fi mai simplu , stabil si elegant cu un PIC ce contine interfata USB nativa , la Atmega e mai rara . Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Pentru inceput eu unul vreu sa fac varianta cu un singur senzor Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 30, 2016 Autor Partajează Postat Mai 30, 2016 (editat) Multumesc @Depanatoru pentru informatie. Am instalat mikroc pro for avr si nu am idee cum sa adaug fisierele necesare vazute in main.c, trebuie sa fac new project? #include "usbdrv.h"#include "oddebug.h"#include "onewire.h"#include "ds18x20.h"#include "delay.h" Iar acestea nu le gasesc #include <string.h>#include <avr/io.h>#include <avr/interrupt.h>#include <avr/pgmspace.h>#include <avr/wdt.h> Editat Mai 30, 2016 de Traxxx Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Cred ca nici nu le vei gasi! Acele "include .." sunt specifice WinAVR si Atmel Studio, nu pentru MikroC AVR. Descarca WinAVR si compileaza programul. Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 30, 2016 Autor Partajează Postat Mai 30, 2016 (editat) M-am uitat si pe net cum se face dar vad ca degeaba, si cand dai create project nu esti intrebat ce uc folosesti si nici oscilatorul, asa este winavr? Multumesc @nico_2010 Editat Mai 30, 2016 de Traxxx Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Nu te intreaba decat cand faci Makefile. Selecteaza "mfile" si din Tabul "Makefile" selectezi pe rand: - "Main file name" si aici treci denumirea fisierului principal (in cazul tau main.c) - "MCU type" --> tipul de microcontroller pe care il vei folosi - Output format: ihex - Optimisation level: s - Debug format: ELF/DWARF-2... - C Standard level: gnu99 - C/C++ source files: lasi bifat include main.c si selectezi "Choose files"--> folderul unde este proiectul --> selectie fisiere cu extensia .c - La fel daca ai fisiere cu extensia .asm - dupa caz selectezi "printf() - selectezi "Enable editing Makefile" Salvezi fisierul cu denumirea "Makefile" in folderul in care ai proiectul. Apoi, din Programmer's Notepad selectezi "Make all" si ar trebui sa se compileze. Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 30, 2016 Autor Partajează Postat Mai 30, 2016 Am inteles, am dat make all si imi da > "make.exe" allmake.exe: *** No rule to make target `all'. Stop.> Process Exit Code: 2> Time Taken: 00:00 Ce gresesc? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Ai dat cand? Inainte de a forma fisierul Makefile? Sau dupa? Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 30, 2016 Autor Partajează Postat Mai 30, 2016 Dupa ce am adaugat la proiect fisierele din main.c cu "include" Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Urmeaza pasii pe care i-am scris. Link spre comentariu
Traxxx Postat Mai 30, 2016 Autor Partajează Postat Mai 30, 2016 Abea acum am vazut ce ati postat, probabil ca ati editat mai tarziu. Am gasit si eu pe youtube un clip si am vazut cum trebuie facut dar tot nu vrea > "make.exe" allmakefile:533: *** multiple target patterns. Stop.> Process Exit Code: 2> Time Taken: 00:00 Aici este ce am adaugat in makefile # MCU nameMCU = attiny45F_CPU = 8000000 (aici este frecventa oscilatorului? adica 12000000 in cazul meu? 12mhz)# Output format. (can be srec, ihex, binary)FORMAT = ihex# Target file name (without extension).TARGET = main# List C source files here. (C dependencies are automatically generated.)SRC = $(TARGET).c C:/Users/TrAx/Desktop/t45/onewire.c C:/Users/TrAx/Desktop/t45/ds18x20.c C:/Users/TrAx/Desktop/t45/delay.c C:/Users/TrAx/Desktop/t45/crc8.c C:/Users/TrAx/Desktop/t45/usbdrv/usbdrv.c C:/Users/TrAx/Desktop/t45/usbdrv/oddebug.c Dupa care am salvat Makefile in folderul t45 am deschis main.c cu programmer's note dau make all si degeaba In Makefile trebuie pus main cu extensia .c? daca pun asa imi apare main.c.c Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum