Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa sunet laptop

marius.dumi

Postări Recomandate

Salut !

Am un laptop caruia nu vrea sa ii mai mearga sunetul (nici difuzoarele, nici iesirea pentru casti). Problema a inceput de cand am bagat mufa unui un amplificator tda8560q la laptop (nu a mers si nu a mai mers de atunci)

In bara sunetul este ok, cand bag muzica se misca graph bar-ul . Am dezinstalat/instalat driverele, degeaba.

L-am desfacut, nu pare nimic ars pe langa integratul placii de sunet (este un ALC269), modelul laptopului Asus K53E.

Ce as putea sa ii fac ? M-am gandit sa-i adaptez o placa de sunet pe usb, sa-i gasesc un loc prin interior si sa-i leg iesirile la mufa laptopului. Problema este ca trebuie sa alimentez si difuzoarele laptopului, dar puterea placii cred ca o sa fie cam mica.

Ceva sfaturi ?

Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius.dumi

6

• FLORIN IORDACHE

4

• unuldinei

2

• Marius84

1

Mai mult ca sigur este defect cipul, mai ales ca are si amplificarea tot in el. Mai bine incercati mai intai sa il inlocuiti, se poate recupera de pe alta placa de baza, decat sa faceti improvizatii cu fire, usb, lipituri, etc. Eu am facut si nu am fost multumit de rezultat. Bine, asta daca aveti macar o suflanta, ca la dimensiunea cipului ar trebui sa poata fi schimbat asa....

Link spre comentariu

Eu a-si zice ca s-ar mai potrivi si unul din aceste chip-uri audio : ALC221,ALC231, ALC233, ALC235, ALC255, ALC260, ALC262, ALC268...

Dar pana s-a comandati unul din astea in afara de original,adica ALC269...trebuie sa va uitati in caracteristici tehnice la fiecare chipset audio.

O zi buna va doresc !!!

Link spre comentariu

Nu aveti si dvs placi de baza defecte..Eu unul cred ca o sa mearga chiar de la o placa de baza pentru pc-uri,nu neaparat de laptop-uri..Numai ca trebuie sa fie cea ce va intereseaza pe dvs..adica chip-ul audio : ALC269 sau poate chiar si unul din alea sugerate de mine mai sus..dar mai intai trebuie verificate daca se potrivesc si daca sunt 100% compatibile cu acest chip ALC269  .

Aici : http://www.hardwaresecrets.com/datasheets/alc269.pdf gasiti despre acest chip  ALC269  . Acum de restul va interesati si dvs !

Doamne ajuta !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi ! O sa vad daca gasesc vreun chip pe vreo placa de baza, daca nu, ma gandesc sa iau o placa de baza sh, iar in ultima faza ii adaptez o placa audio pe usb.

Link spre comentariu

5V USB Powered PCM2704 Mini USB Sound Card DAC Decoder Board

suna bine , e pe 16biti 48KHz, recomand

Posted Image

Se gaseste cumva si in Romania ?

Editat de marius.dumi
Link spre comentariu

Eu unul zic ca mai bine sa luati un stick audio din china,mai bine va luati chip-ul original pentru laptop care se gaseste tot in china,asa ca acum alegeti dvs. :reytre

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări