Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Intervision CRT 14N1 nu mai ,,vede,, telecomanda

Postări Recomandate

Vă salut, am la reparat un televizor CRT de 14 Inchi marca Intervision cu șasiu KD319 destul de nou, care a mai fost reparat anterior de altcineva, a fost schimbată o diodă redresoare și posibil integratul BV. Problema actuală este că nu recunoaște telecomanda.Aceasta a fost verificată și se pare că e în regulă, am încercat totuși și una universală Pilot Supertel și nici cu aceea nu am reușit. Am verificat prezența alimentării cu 5V pe senzorul IR și prezența impulsurilor de la senzor pe intrarea procesorului. Televizorul schimbă canalele și volumul din panoul frontal în mod normal.

Când mi-a fost adus, prezenta niște descărcări zgomotoase de înaltă tensiune între ciuperca de FIT și masa tubului. Am curățat zona de contact și am aplicat un spray izolant și am mai redus tensiunea B+ de la circa 125V la 110V. Descărcările au încetat. Din păcate nu am reușit să găsesc încă schema șasiului, dar ca repere, are procesor TDA 1105PS/V3/3/MA7    Baleiaj Vertical cu UTC78040, sursa cu tranzistori, memorie 24C08.

E posibil totuși să fie afectat conținutul memoriei din cauza descărcărilor precedente de înaltă tensiune ? Nu am găsit încă un dump potrivit, sincer nici nu am căutat prea mult fiind ocupat și cu alte treburi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• FLORIN IORDACHE

4

• tehtronics

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Telecomanda este asta.Nu am din păcate dispozitiv de citire a codului telecomenzilor, fiindcă repar ocazional televizoare și doar la cunoștințe.

post-179973-0-90462600-1464458291_thumb.jpg

Link spre comentariu

Se pare că este într-adevăr vorba de o variantă de NP41-A, deși am căutat pe net și există unele diferențe între diverse telecomenzi cu acest cod, mai ales la semnificația comenzilor alocate unor butoane sau numărul butoanelor. Am încercat dump-ul pus de dl. tehtronics, dar nu e compatibil decât pentru funcția de volum și On/Off. Deci defectul este cauzat de coruperea memoriei EEPROM. Poate cineva are și alte dump-uri care s-ar potrivi acestui televizor....

Link spre comentariu

Ok,dar cu o alta telecomanda ati incercat,adica cu o telecomanda asemanatoare sau daca nu cu o telecomanda universala....

Astept raspuns !!! O zi minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Am încercat să citesc conținutul memoriei TV-ului și se pare că memoria e defectă, cititorul n-o recunoaște.Am pus o altă memorie ,,goală,, și televizorul și-a revenit, telecomanda este recunoscută și meniul s-a încărcat din procesor, dar din păcate geometria imaginii trebuie setată manual, de aceea mi-ar fi de folos un dump asemănător. Cred că defectarea memoriei a fost cauzată de descărcările de înaltă tensiune de la pipa tubului.

Link spre comentariu

Mi-am amintit asta cu memoria goală după ce am găsit una prin cutiuța programatorului, dar nu toate televizoarele merg cu memorie goală, e verificată. 

Referitor la intrarea în meniul service, nu a mers varianta cu (Menu 6483), dar telecomanda are un buton ascuns și care e accesibil prin demontare. Am reușit să ajustez dimensiunile imaginii astfel. Televizorul are un meniu service foarte deștept, cu miră de control integrată.Poți regla și vedea simultan efectele pe imagine. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări