neluelectron Postat Mai 28, 2016 Partajează Postat Mai 28, 2016 Am o problema la combina frigorifica arctic combina a fost scoasa din priza ca sa se dezghete dar persoana respectiva nemaiavind rabdare sa astepte sa se dezghete singura a turnat apa fiarta pe vaporizatorul din congelator toate bune si frumuase pina cind dupa spalarea frigiderului cu apa fiarta prin interior mia spus ca a mai ras giata de pe vaporizatorul congelatorului bineinteles continuind sa toarne apa fiarta pe vaporizator la rebagat in priza si surpriza combina acum ingheata doar in congelator racitorul nu mai raceste ,toata trewaba asta a facuto o nepoata de a mea foarte desteapta ,acum intrebare ce so fi intimplat dupa mine cred ca a pierdut freon ce sfaturi imi dati .... cam ce sa intimplat Link spre comentariu
neluelectron Postat Mai 28, 2016 Autor Partajează Postat Mai 28, 2016 chiar nu este nimeni cu un sfat .... Link spre comentariu
Vinu-i-bun Postat Mai 28, 2016 Partajează Postat Mai 28, 2016 (editat) La frigiderele clasice cel mai indicat este sa se puna o oala cu apa calda pe un raft al congelatorului si se inchide usa, asteptind sa se dezghete .NU se umbla niciodata cu obiecte ascutite mai ales metalice pentru indepartarea ghetii .Sigur are pierdere de freon ,numai nepoata stie ce a facut .Dar am intilnit multe cazuri ,dupa ce a curatat combina la repunerea in functiune nu a mai racit frigiderul. Defecte pot fi colmatarea filtrului (defect des intilnit dupa curatare) Pierdere freon prin anticondens sau prin alta parte (tinind cont ca dezghetarea a fost cam violenta) Numai un frigotehnist poate depista defectul ,dar atentie unul adevarat ca lumea e plina de meseriasi , Editat Mai 28, 2016 de Vinu-i-bun Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Foarte probabil ca vaporizatorul sa fi fost deja cu fisuri dar fiind acoperit cu ghiata a tinut freonul la locul lui. Dupa dezghetare sa dat liber freonului sa iasa. Link spre comentariu
alcon Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Pe vremuri asta era metoda rapida de dezghetare a frigiderelor Fram si Arctic recomandata de Gaesti, dar fara folosirea obiectelor ascutite, conform cartii tehnice.In rest, ce a spus @Vinu-i-bun, ca proceduri, este perfect valabil.Spor. Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Dacă a ,,ras,, gheața mecanic, atunci sigur a înțepat vaporizatorul.Am ,,comis-o, și eu odată, dar am reparat rapid zona, astupând cu superglue, merge și acum frigiderul. Nu are nicio treabă cu apa fiartă, aceea nu avea ce rău să facă.Dar îndepărtarea mecanică a gheții a dus la fisurarea conductei. Link spre comentariu
neluelectron Postat Mai 29, 2016 Autor Partajează Postat Mai 29, 2016 problema e ca ingeata bine in congelator nu ingeata partea de sus racitorul fisura nu se vede si cred eu ca daca era fisurat.... nu mai ingheta dar congelatorul cum am spus ingheata si sus in racitor foarte putin in partea de sus se simte rece deci perderea de freon zic eu ca este foarte mica sau filtrul dezhidrator este infundat motorul se incalzeste iar la condensatorul [gratarul din spate ] se se incalzeste doar prima si a doua bucla .... Link spre comentariu
Vinu-i-bun Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Congelatorul va mai racii pina mai pierde din freon ,tinind cont ca r600 (freon) lucreaza in vacuum, deja pe la fisura prinde aer . Cum toate instalatiile indifrerent cu ce tip de agent lucreaza se vacumeaza inainte de a incarca, acea combina nu va mai functiona pina nu intervine un frigotehnist . Aerul din instalatie contine umezeala daca instalatia are pori ,fisuri .Freonul cu umezeala nu se impaca ,aici intervine filtru deshidrator pentru a opri umezeala din instalatie ramasa dupa interventie. Dar nu va opri umezeala la infinit la o instalatie cu pori. Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Nu cunosc tipul acesta de combina,dar am o intrebare:are cumva 2 compresoare? Link spre comentariu
neluelectron Postat Mai 29, 2016 Autor Partajează Postat Mai 29, 2016 are un singur compresor Link spre comentariu
crmn1 Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 atunci o sa mai mearga cateva zile pina termina tot freonul. Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Din pacate,colegul anterior are dreptate! Reparatia(facuta deun frigotehnist,nu...Dorel)are sa te coste ceva,inlocuit cuva fisurata,inlocuit filtru desicator,reancarcarea cu freon...Asta in cazul ca se dovedeste a fi asa...! Bafta. Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Deh, lectiile ....individuale costa! Si era asa de simplu de citit instructiunile.... Se spune ca cu cat ustura mai tare, (eventual la portofel), cu atat se invata mai bine! Link spre comentariu
neluelectron Postat Mai 30, 2016 Autor Partajează Postat Mai 30, 2016 defectul este de o saptamina si ceva si practic el ingheata exact cum a facut defectul la inceput jos ingheata perfect brumeaza bine ca sa spun iar in racitor raceste foarte putin curge apa de pe panoul unde vine vaporizatorul deci practic nu a perdut deloc freon din momentul cind a fost dezgetat de aceia ma gindesc ca nu ar fi fisurat ci doar probabil un mic por sau sa produs o vaporizare a freonului atunci cind sa turnat apa fiarta .... Link spre comentariu
puriu Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Ar putea fi zapacit termostatul frigiderului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum