Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IDENTIFICARE SDV TFK

victordascalescu54

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• victordascalescu54

4

• franzm

2

• adrian_pic

1

• TON

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pinii de la "stampila" sunt cumva rugosi/abrazivi (ca smirghelul)? Daca da, atunci se foloseste pt curatat socluri oxidate. Daca nu, atunci se foloseste pentru evacuarea caldurii în timpul lipirii soclurilor.

Cel mai probabil sunt simple sabloane pt verificat tuburi si socluri.

Eventual întrebati pe forumurile germane, de ex. http://www.jogis-roehrenbude.de/

PS: Daca-mi dati voie sa folosesc pozele pentru acest scop, atunci o sa întreb eu.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Pe vremuri erau niste socluri din 3-4 foi de 1mm de textolit (sau cam asa ceva) si intre ele era clemele ce primeau pinii lampii. Eu am cumparat vreo 16 bucati si mare parte nu erau bune. Nu am avut curajul sa imping o lampa mai fortat in soclu sa vad daca si-ar fi dat drumul pinul (1 - 2 maxim nu erau aliniati). Daca as fi avut scula asta cred ca remediam soclurile bolnave.Vezi ca se mai gasesc pe ebay socluri din astea foarte vechi (eu de la un bulgar am luat).

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

In poza 2 este si dispozitivul pentru indreptat piciorusele la lampi.

Cilindrul de otel are tesituri la fiecare gaura de pin, prin impingerea lampii pinii se centreaza exact pana intra in gaura corespunzatoare.

Link spre comentariu

Pinii de la "stampila" sunt cumva rugosi/abrazivi (ca smirghelul)? Daca da, atunci se foloseste pt curatat socluri oxidate. Daca nu, atunci se foloseste pentru evacuarea caldurii în timpul lipirii soclurilor.

Cel mai probabil sunt simple sabloane pt verificat tuburi si socluri.

Eventual întrebati pe forumurile germane, de ex. http://www.jogis-roehrenbude.de/

PS: Daca-mi dati voie sa folosesc pozele pentru acest scop, atunci o sa întreb eu.

ok

Multumesc pentru pareri si lamuriri...cred ca asa este.

Link spre comentariu

"Ok", ce? Sint abrazivi pinii?

nu, pinii sunt lisi, ok era pentru colegul franzm daca poate sa "dea sfoara-n tzara""

Link spre comentariu

Pe forumul lui Jogi n-am reusit sa intru, dar am vorbit cu niste fosti colegi mai în vârsta, actualmante pensinari. Sculele respective sunt folosite pentru îndreptarea pinilor si a contactelor din socluri. Si se pot folosi si în timpul lipirii soclurilor. Pentru curatirea contactelor din socluri existau niste periute subtiri (seamana cu periile de curatat sticle).

În fabrica de tuburi în care am lucrat eu (fosta ITT SEL) era interzisa îndreptarea pinilor, tuburile respective fiind considerate rebuturi si folosite intern.

Link spre comentariu

Pe forumul lui Jogi n-am reusit sa intru, dar am vorbit cu niste fosti colegi mai în vârsta, actualmante pensinari. Sculele respective sunt folosite pentru îndreptarea pinilor si a contactelor din socluri. Si se pot folosi si în timpul lipirii soclurilor. Pentru curatirea contactelor din socluri existau niste periute subtiri (seamana cu periile de curatat sticle).

În fabrica de tuburi în care am lucrat eu (fosta ITT SEL) era interzisa îndreptarea pinilor, tuburile respective fiind considerate rebuturi si folosite intern.

Multumesc

Link spre comentariu

Unii ziceau de scufundare în oţet vreme de o zi sau mai mult, dar n-am încercat. Orice acid sau bază mai corozive ar trebui să dea rezultate. Rămîne apoi problema acoperirii cu ceva a pinilor, coselor, clemelor, etc.

Link spre comentariu

Rămîne apoi problema acoperirii cu ceva a pinilor, coselor, clemelor, etc.

... intr-o mica baie de electroliza, cu un lantug de argint innegrit, pe care nu-l mai poarta nevasta...

Editat de fcon
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări