Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator care nu funcţionează...

Vizitator toma valentin

Postări Recomandate

Vizitator toma valentin

Ce facultate (profil, an)?

Ce fel de proiect? Proiectare, executie, etc?

Schema aleasa este, ca sa ma exprim politicos, suboptimala (dupa standardele actuale). Este fidela traditiei videorockola, samd.

Daca sunteti constient de faptul ca sunteti începator si nu stiti mare lucru în domeniu, de ce nu cereti ajutor de la început? Chiar daca unii (de ex. subsemnatul) vor refuza sa se lase înhamati la treaba de studenti smecherasi.

Eu cred ca de prima oara am cerut ajutor , nu m-am luat de nimeni , dar daca nu vrei sa ajuti nu mai comenta nimic, aici cred ca nu se vorbeste despe cine stie mai mult sau cine stie mai putin, daca subsemnatul stie mai multe despe acest domeniu si tine pentru el nu e obligat sa comenteze, nu sa arara altora ce stie el si daca altii nu stiu sa se lase de asa ceva, nu cred ca dansul a stiut de cand s-a nascut cum se fac aceste aplificatoare etc .. fiecare invatatm pe parcus.  Si  nu toti studentii sunt smecherasi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel1972

3

• franzm

2

• Blacksmith

1

• petreelectronic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator toma valentin

Am schimbat finalii , am intors si  pe bc337, am facut si legatura aceea si tot nu merge , dar a inceput sa se inginga unul dintre finali

Link spre comentariu

Eu cred ca de prima oara am cerut ajutor

Am vrut sa zic: înainte sa va apucati de treaba pe baza unei scheme cu probleme.

Link spre comentariu

Pe langa cele mentionate de colegi (tranzistorii finali - baza inversata cu emitorul, tranzistorul Q6 - colectorul inversat cu emitorul, conexiunea lipsa) mai trebuie inversat colectorul cu emitorul lui Q5 (T6).

Cu stima

Barbu Paul

Link spre comentariu

Dupa corectarea tuturor greselilor tineretii trebuie verificat regimul de curent continuu, obligatoriu fara sarcina. Se masoara mai intai tensiunile pe tranzistoarele prefinale si finale care trebuie sa fie simetrice, iar tensiunea de iesire sa fie zero. Consumul in gol trebuie sa fie cel specificat de proiectant, de ordinul zecilor de mA. In acest scop se ajusteaza curentul sursei de curent constant (Q4 si Q5) din valoarea R4. Daca totul este in regula, se poate pune o rezistenta de sarcina, nu o boxa, si se verifica functionarea cu semnal AF cu un generator si un osciloscop. Daca apar distorsiuni de neracordare vizibile, se umbla la curentul in gol. Cand cablajul nu este optim, pot sa apara, la anumite regimuri, autooscilatii de frecvente inalte. Aici este mai greu de rezolvat si trebuie intrebati niste meseriasi.

Link spre comentariu

sunt nou in domeniu si mi-au ceru la facultate sa fac un proiect, am gasit o schema, am cumparat componentele si am facut cu era acolo de aici nu mai stiu

EU pe forumul asta am intrat sa primesc ajutor nu sa luat la misto.

Și ai ales-o pe cea mai proastă . Dacă cereai un sfat inainte , cred că ti se propuneau destule scheme FUNCTIONALE , simple din care să aalegi .Cum au spus si colegii inainte , prefinalii sunt legati incorect . Mai exact , emitorul lui Q7 se leagă la punctul median  (iesirea amplificatorului ) , cum s-a arătat in schema refăcută . Scoate si rezistenta R5 si pune două diode 1N4148 in serie .Tot este mai bine decât cu R5 (Bănuiesc că superdiodă , nu stii să faci , desi nu este greu ) . In emitoarele finalilor , pune niste rezistente de 0,47 ohmi și 2-3 vați ca să prevină ambalarea termică a finalilor . Măsoară tensiunea pe iesire si scrie aici ce valoare are . Ar trebui să fie zero .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări