Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Milcov 6

Postări Recomandate

Salut tuturor, 

De curand am reusit sa iau radioul de la bunici.... la care ascultam radio acum zeci de ani.

Probabil cineva a umblat prin el si traf-ul era ars asa ca l-am alimentat la 6v si chiar am reusit sa prind un post de radio.

Deoarece carcasa arata jalnic am zis sa demontez tot din el sa o spal si sa o mai lipesc pe unde era crapata. Cu Ocazia asta am zis sa schimb si toti electroliticii.

Inainte sa montez totul la loc am zis sa-i fac o proba cu noii condensatori dar acum nu mai prinde nimic. Am legat un cablu lung pe post de antena, am pus chiar si toti condensatorii vechi inapoi dar nimic, doar fasaie si baraie.

Ma gandeam ca poate in Bucuresti nu se prind posturi ca nici combina cu cautare digitala pe MW si LW cu antena loop nu prinde nimic.

Pe internet am gasit doar schema la Milcov 7 si am gasit diferente la electrolitici dar dupa cum ziceam cei originali sunt pe aparat.

O sugestie la ce ar trebui sa-i fac sa prinda ceva.

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• anddy

3

• BUGHIU

1

• puriu

1

• mac01

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Desfa comutatorul de game si curata toate contactele din interior. Acele contacte se innegresc in timp si nu mai fac contact. Si pune condensatorii noi inapoi, ca nu de la ei nu merge.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am mai citit undeva pe aici de condensatorii placheta ca s-ar putea sa fie devalorizati, o sa-i masor initial.

Pe comutator doar am dat cu spray contacte dar o sa-l desfac.

Ciudat ca a mers prima data asa prafuit dar prinsese doar un post.

Mai am 2 intrebari:

1. Ca antena ce sa folosesc? Sa scot un cablu pe geam afara? Dupa cum am zis nici combina nu prinde nimic dar probabil e ecranajul blocului.

2. Ma pot ghida dupa schema la milcov 7? am vazut cel putin un electrolitic de pe schema ca e 200uf iar pe montaj e pus unul de 100uf

Link spre comentariu

Electroliticii vechi nu sunt rai, dar ceramicii romanesti de 22n, 47n si de 100n se pot scurtcircuita la orice tensiune din cauza defectelor de fabricatie (fisuri argintate). Multe exemplare prezinta si efect piezoelectric si pot face microfonie. Ar trebui schimbati toti.In Bucuresti se prinde oriunde postul local pe UM, eventual si cel de langa Cluj care este foarte puternic. Pe UL mai greu .O antrna exterioare se justifica intr-un bloc ecranat, doar daca aparatul merge bine in spatiul liber.

Link spre comentariu

Azi am reusit sa schimb ceva ceramici, toti fiind devalorizati. De ex. 100n arata cam 60..70n. Cei de 47n i-am inlocuit temporar cu unii de 68n ca altii nu aveam la indemana.

Am reusit sa prind doar un beacon care s-a dovedit a fi incarcatorul wireless la tel..

Problema cred ca e proasta receptie, am conectat la combina un fir de vreo 5 metri la care am legat antena combinei. Abia am reusit sa prind 855 khz cu antena scoasa pe geam de se intelegea putin vocea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări