Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impamantarea legata pe nul

Vizitator Sebastian Matiescu

Postări Recomandate

Pai daca toata carcasa(partea metalica/sasiul) frigiderului e conectata la impamantare, ce treaba mai are un defect de izolatie, existent sau nu, daca este legata la nul?

Eu cred ca unii raspund doar asa de dragul contrazicerii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• knauf74

8

• Mircea

7

• adydep

7

• dumitrumy

7

Top autori în acest subiect

La priza,Parerea mea!Poti sa legi nul-ul la inpamantare,dar la frigider si orisice aparat nu poti face asta!

De ce?Sa vedem ce zic si colegii!

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

In cazul prezentat pagina anterioara adica se intrerupe nulul intre bransament si stalp si avea faza pe ambele borne din priza te curentai de nu te vedeai la atingerea carcasei

Link spre comentariu

In cazul prezentat pagina anterioara adica se intrerupe nulul intre bransament si stalp si avea faza pe ambele borne din priza te curentai de nu te vedeai la atingerea carcasei

Exact asta era si ideea!

Link spre comentariu

Pai daca toata carcasa(partea metalica/sasiul) frigiderului e conectata la impamantare, ce treaba mai are un defect de izolatie, existent sau nu, daca este legata la nul?

Eu cred ca unii raspund doar asa de dragul contrazicerii.

Daca te referi la mine cu "de dragul contrazicerii." nu asta a fost intentia mea.
Am citit in graba ce a scris miticamy si nu am fost atent la nulul intrerupt. Din acest motiv am scris de defect de izolatie, caz in care poate aparea faza la carcasa aparatului.
Daca masa (impamantarea) aparatului este legata la nul iar nulul se intrerupe avem o borna a aparatului conectata la faza iar cealalta (impreuna cu carcasa aparatului) ramane "flotanta" ca sa zic asa. Atunci cand atingi carcasa te curentezi daca nu esti bine izolat fata de pamant.
Link spre comentariu

Pana la urma cum e mai bine si corect din toate punctele de vedere,luand in considerare si diversitatea consumatorilor actuali, ce-i bagam in priza.

Link spre comentariu

Pana la urma cum e mai bine si corect din toate punctele de vedere,luand in considerare si diversitatea consumatorilor actuali, ce-i bagam in priza.

Exact cum am spus, cu cateva posturi in urma,nici nu vreau sa inteleg treaba cu nulul pe post de dublu rol. 

Eu la casa am TT.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

si daca berbecul care vine sa schimbe contorul pune firele de la iesire invers? (sa intamplat de multe ori, la modul " ce ma inveti tu pe mine? eu sunt meserias"), ce se intampla?, mai ales daca n-ai diferentiale?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Faptul că de la stâlp și până la BMP, coloana este formată din doar 2 conductoare, este OK. Nu este OK ca acest nul de la stâlp să fie utilizat și pentru împământare. În ATR-urile care se emit pentru astfel de branșamente la case se și specifică faptul că clientul are obligația să-și facă, cu firmă autorizată ANRE, priză locală de pământ (este sistemul de distribuție TT, despre care s-a pomenit mai sus).

Link spre comentariu

Nulul de lucru are potentialul "0" numai cand sistemul este perfect echilibrat (caz rar intalnit).

Mai nasol este, cand Dorel intrerupe nulul de lucru (cum a facut la noi, pe scara) si consumatorii de pe faza cel mai putin incarcata, se ard (nu-mi venea sa cred, cand pe priza am masurat 320V).

Concluziile le trageti singuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări