Vizitator Sebastian Matiescu Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 Salutari. Electricianul care mi-a facut lucrarea la casa mi-a legat impamantarea pe nul. De la EON am doar 2 cabluri.. Este ok ce a facut el? Multumesc Link spre comentariu
Relav Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 (editat) Da. La apartamentele din blocurile comuniste impamantarea era de fapt nulul retelei luat direct (nu prin siguranta cum este nulul). Dar la casa ar fi trebuit sa ai facuta o impamantare proprie, facuta pe langa cladire. Editat Mai 25, 2016 de Relav Link spre comentariu
knauf74 Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 (editat) Salutari. Electricianul care mi-a facut lucrarea la casa mi-a legat impamantarea pe nul. De la EON am doar 2 cabluri.. Este ok ce a facut el? Multumesc Sunt trei lucruri distincte,asa cum le-am enumerat. Ce a facut ala acolo,Dumnezeu cu mila. Poate n-ati inteles dvs ce a zis ala. Da. La apartamentele din blocurile comuniste impamantarea era de fapt nulul retelei luat direct (nu prin siguranta cum este nulul). Dar la casa ar fi trebuit sa ai facuta o impamantare proprie, facuta pe langa cladire. Asta cum vine? 1.Faza 2.Nul 3.Impamantare Ce treaba au in comun 2 si 3 indiferent de tipul de constructie? Nici nu vreau sa inteleg de fapt. Editat Mai 25, 2016 de knauf74 Link spre comentariu
danpin Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 Sunt trei lucruri distincte,asa cum le-am enumerat. Ce a facut ala acolo,Dumnezeu cu mila. Poate n-ati inteles dvs ce a zis ala. Asta cum vine? 1.Faza 2.Nul 3.Impamantare Ce treaba au in comun 2 si 3 indiferent de tipul de constructie? Nici nu vreau sa inteleg de fapt. TN-C, TN-S, TN-C-S, TT, IT Citeste daca totusi te-ai razgandit si vrei sa intelegi..... http://www.electrical-installation.org/enwiki/Definition_of_standardised_earthing_schemes Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 Da. La apartamentele din blocurile comuniste impamantarea era de fapt nulul retelei luat direct (nu prin siguranta cum este nulul). Dar la casa ar fi trebuit sa ai facuta o impamantare proprie, facuta pe langa cladire. Aici te contrazic. La blocurile comuniste sint centuri de impamintare. Am apartament la bloc si chiar am fost curios sa vad daca exista centura de impamintate. Altfel cum iti explici rezistenta de citiva ohmi,masurata intre nulul de lucru si protectiile impotriva electrocutarii de la prizele schuco. Link spre comentariu
petru_f Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 Salutari. Electricianul care mi-a facut lucrarea la casa mi-a legat impamantarea pe nul. De la EON am doar 2 cabluri.. Este ok ce a facut el? Multumesc Da este corect.Acum 15 ani asa au facut si la mine cei de la RENEL,impamintare direct de la nul ,nu prin siguranta. Link spre comentariu
knauf74 Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 TN-C, TN-S, TN-C-S, TT, IT Citeste daca totusi te-ai razgandit si vrei sa intelegi..... http://www.electrical-installation.org/enwiki/Definition_of_standardised_earthing_schemes Eu is mai tanar si nu stiu decat ca toate prizele si circuitele de lumina trebuiesc prevazute cu impamantare ,iar aceasta se duce fix in pamant. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 Pai la casa de la stalp iti vin doar 2 fire!Daca nu ai inpamantare este ok sa legi la nul!Ori cum nul-ul este legat la fiecare stalp de o pladbanda bagata in pamant! Link spre comentariu
danpin Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 @ knauf74 Da, se duc in pamant asa cum spui dar depinde si cum se duc.... Link spre comentariu
knauf74 Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 (editat) Pai la casa de la stalp iti vin doar 2 fire!Daca nu ai inpamantare este ok sa legi la nul!Ori cum nul-ul este legat la fiecare stalp de o pladbanda bagata in pamant! Corect. Nu chiar la fiecare stalp dar macar din doi in trei. Din diverse motive,pe acel nul(de lucru) mai apar diverse tensiuni destul de simtitoare pe la degete,uneori chiar si pe stalpii metalici prevazuti cu platbanda infipta in pamant. In cazul asta cum procedam? Editat Mai 26, 2016 de knauf74 Link spre comentariu
Untold Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 (editat) Eu stiam ca exista nul de lucru si nul de protectie (impamantare). Eu asa am in tabloul de acasa. Si nu zic de tabloul 'Floarea Soarelui" de Van Gogh. Aaaa..nulul de lucru trece prin siguranta, al de protectie, nu. Si blocul meu e comunist, insa are circuitul pentru prize din 3 fire: albastru, maro si galben/verde. Cred ca n-are rost sa mai pun si legenda... Editat Mai 26, 2016 de Untold Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 (editat) Concurs cu premii!!!De cate ori a mai fost dezbatuta problema pe forum: de 5ori/ de 50 ori/ de 500 ori.Castigatorul primeste o impamantare gratuita.Concurs 2: acum vreo 20 ani cand locuiam la curte m-a chemat un vecin ca nu mai are "curent" si ca i se aprinde creionul de tensiune in ambele borne de la priza. El era strungar, asa ca l-am luat putin peste picior ca nu este adevarat. Dar avea dreptate, l-am pus sa scoata tot din prize si creionul nu s-a mai aprins pe o borna. Am decretat ca nulul este intrerupt pana la stalp, a chemat Electrica si asa era. Cei ce locuiau pe partea opusa stalpilor IDEB/ Enel mai aveau un stalp suplimentar pe trotuarul lor si nucul vecinului imbracase acest stalp. La un vant mai puternic s-a intrerupt nulul iar izolatia exterioara nu a fost afectata si asa nu s-a observat intreruperea.Concursul inseamna raspunsul corect la intrebarea ce se intampla daca impamantarea frigiderului era legata la nul. Editat Mai 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 (editat) Nu mai mincam niciodata daca dupa o furtuna ne maninca ...undeva sa mincam din frigider. Raspunsul la prima intrebare: de nenumarate ori, dar de fiecare data ai aparut si personaje noi. PS: daca am cistigat reportez premiul la urmatorul clasat pt ca eu am impamintare buna. Editat Mai 26, 2016 de sesebe Link spre comentariu
danpin Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 Concursul inseamna raspunsul corect la intrebarea ce se intampla daca impamantarea frigiderului era legata la nul. Atat timp cat nu exista un defect de izolatie cu punere la masa in instalatia frigiderului nu se intampla nimic.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 Citat: Atat timp cat nu exista un defect de izolatie cu punere la masa in instalatia frigiderului nu se intampla nimic..Nu stiu de ce as da nota 2 dar astept si electricieni profesionisti/ ingineri energeticieni, eu fiind electronist amator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum