Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panou solar pentru apa calda

Vizitator constghe

Postări Recomandate

Vizitator constghe

Am facut cateva panouri pentru producere apa calda incepand cu temperaturi exterioarea de 15 grade Celsius, adica din primavara pana toamna tarziu. Cu un boiler de 70 litri cu serpentina asigura apa calda pentru 3-4 persoane.Mai jos detalii  :- serpentina din teava de Cu 18mm, 4 x 2m , cu radiatoare profil omega pe fiecare teava.- oglinzi reflectoare : sub fiecare teava de 2m se afla o oglinda (din tabla lucioasa, folie Al, etc) concava care concentreaza caldura pe teava.- carcasa: OSB sau policarbonat- izolatie: 5mm cu folie de Al

- deasupra am pus policarbonat de 3-4mm sau placa lisa de fibra de sticla (in ciuda asteptarilor isi face treaba)

post-219680-0-34054100-1464197419_thumb.jpg

Cine nu are posibilitatea de a confectiona oglinzile si radiator omega care se monteaza pe teava cred ca trebuie dublat numarul de tevi si pus sub ele tabla lucioasa, folie Al, ceva cat mai aproape de oglinda.In loc de teava de Cu se poate folosi teava de plastic sudat, nu lipit pentru ca cedeaza.La fel de bine se poate folosi calorifer de tabla , vopsit negru si pus intr-o carcasa mai mare cu aprox 20-30 cm de jur imprejur (aport de caldura) si montat pe acoperis.

Editat de constghe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigione01

1

• cheluakame

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Foarte mult conteaza pretul de fabricare, caci la ora actuala se gasesc la mana a doua, panouri cu tuburi vidate si boilere de 100 litri, la preturi de 500-600 ron.

Link spre comentariu

Foarte mult conteaza pretul de fabricare, caci la ora actuala se gasesc la mana a doua, panouri cu tuburi vidate si boilere de 100 litri, la preturi de 500-600 ron.

Un link sau mai multe detalii in MP la pretul de 5-600 ron?Sunt interesat!

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări