Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am o dilema in legatura cu transformatoarele !!

Postări Recomandate

Vizitator buhu

daca un transformator are 600 w si se vrea a se scoate 700 w se poate ?

sectiunea ferestrei fiind de (ex.) n1)firmele supradimensioneaza transformatoarel (unele) deoarece nu intodeauna materialul pachetului de tole este calitativ.2)trebuie sa tii cont si de pierderile care apar ....3)sectiunea trebuie sa fie mai mare decat 26 cmp si calitatea intreferului sa fie foarte buna si mai ales sa nu fie ruginit raspunsul poate fi afirmativ.cred..
1) Oare care ar fii acele firme producatoare de transformatoare care sa supradimensioneze un transformator doar pe ochi frumosi ca doar nu-s fraieri(cel care ,comanda transformatorul trebuie sa il calculeze si sa ia in calcul o anumita rezerva)2)tocmai de aia trebuie sa-l supradimensionezi (tu cand iti calculezi necesarul de putere nu aia in fabrica ,cand ti-l fac)3)Cam asa poti sa-ti dai seama de puterea unui traf(cu aproximatie) P=S*S Cateva explicatii :http://www.electronica.ro/transformator.shtml
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

3

• aghora17

2

• wiz26

1

• Mircea Bartic

1

si daca trafu este toroidal cum mai imi dau seama ? (fara a putea vedea miezul)am citit niste review si se pare ca se cam contrazic intre eleunii spun ca maximum posibil este 70 w la kg deci un traf de 10 kg are 700w altii apreciaza dupa marimea trafului si cam la o greutate de 4kg ar iesi 600 w deci si prin urmare eu nu prea stiu cum imi dau seama ce putere are un traf toroidal ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări