MadRaper Postat Aprilie 18, 2004 Partajează Postat Aprilie 18, 2004 cine stie cum sunt facute intrerupatoarele alea pt bec la care merge telecomanda de la TV ? Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Aprilie 19, 2004 Partajează Postat Aprilie 19, 2004 Uite aici o discutie despre treaba asta :wink: Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Aprilie 19, 2004 Partajează Postat Aprilie 19, 2004 Citeste aici http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=523 E o schema facuta de mine, si mi se pare mult mai simpla decit multe pe care le-am gasit pe net, am vazut o gramada de aiureli. Problema e ca PIC-ul ala e f sensibil la glitch-uri, fiind alimentat direct de pe retea, si citeodata o sa se stinga becul, sau alte minuni, dar problema asta e generala, nu e numai la schema mea. Se rezolva cu o filtrare mai buna. Si, cum am mai spus, reglajul tensiunii cu tiristoare/triaci scade durata de viata a becului, lucru constatat practic de mine. Daca vrei numai ceva on-off, fara reglare a intensitatii, nu mai e valabila problema cu durata de viata, avind in vedere ca triacul/tiristorul o sa fie aprins imediat dupa trecerea prin zero. Si, inca ceva, condensatorul de 470n (sau 220, nu mai tin minte exact) de la alimentare trebuie sa fie mai mare, altfel e prea mic curentul care ajunge la PIC. Link spre comentariu
MadRaper Postat Aprilie 19, 2004 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2004 :cry: dar trebuie PIC neaparat?... eu vreau ceva simplu care la apasarea unui buton de pe telecomanda sa cupleze un buton... de exemplu sa pot pune si la calculator.... cand apas un buton sa se aprinda PC`ul :P Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Aprilie 19, 2004 Partajează Postat Aprilie 19, 2004 Esti culmea. Nimic nu e mai simplu decit microcontrollerele din ziua de azi. Crezi ca esti mai cistigat daca pui un chip dedicat pt decodarea telecomenzii? In primul rind o sa-ti mearga numai cu o singura telecomanda, si ca sa modificiu butonul de comanda o sa trebuiasca sa modifici circuitul. Un PIC il re-programezi imediat, si e si f ieftin. Dar varianta cu triac/tiristor nu merge la calculator. Link spre comentariu
MadRaper Postat Aprilie 19, 2004 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2004 :roll: e mult prea scump pt ce vreau eu sa fac.. :cry: oricum mc pt sfaturi :cry: Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Aprilie 20, 2004 Partajează Postat Aprilie 20, 2004 :roll: e mult prea scump pt ce vreau eu sa fac.. :cry: oricum mc pt sfaturi :cry:Hai ma ca nu-i scump un PIC. Cind o sa gasesti tu solutie mai ieftina sa-mi zici si mie. Eu estimez ca n-o sa gasesti. Link spre comentariu
gsmgsa Postat Iunie 5, 2005 Partajează Postat Iunie 5, 2005 Madraper vrea una sa intre in doza, fara vreo sursa externa de tensiune, ce functioneaza doar cand indrepti spre ea telecomanda, cu led de control pe potentiometru ca si la sculele muzicale cele cu telecomanda la care se poate regla volumul si manual. Am dreptate? Am vazut si eu asa ceva, insa in magazinele noastre nu am gasit (inca). O schema m-ar interesa si pe mine, dar .. sunt cam maricele cele expuse, sau ar trebui sa fii un electronist experimentat sa poti miniaturiza asa mult... Link spre comentariu
nicu_stef Postat Iunie 5, 2005 Partajează Postat Iunie 5, 2005 acum vreo doi ani cand inca mai puneam mana pe letcon, am testat cu scop (auto)didactic ceva de genul acestaam folosit un controler ATTINY12 de la Atmel smd 8 pini (pret in jur de 2euro), punte, tiristor, receptorul IR, doua rezistente , doi condensatori si doua diode.telecomanda am folosit de la TV -RC5alimentarea controlerului am facut-o printr-o rezistenta de 27K la 5W, care se cam incalzea, in rest totul a fost OKam folosit notele de aplicatii de la receptorul RC5 si zero cross detectionmai trebuia sa liniarizez in putere unghiul de comanda,comanda tiristorului am ales-o cu salva de impulsuridin pacate nu am finalizat-o (hardware trebuia minimizat consumul, iar soft liniarizata comanda) si asa a murit.pretul era minim cred eu, iar aplicatiile numeroasenu numai variatia luminii cu tiristor,ideea in sine -un receptor IR un controler cu 8 pini -liberi de folosit 4pretul e sub 3 euro, deci foarte ieftin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum