Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa taxi cu leduri

emy_dx

Postări Recomandate

Va salut.

Are cineva schema sau o poza detaliata pentru modulul acesta de lampa taxi?

Am primit-o de la un prieten exact asa cum se vede in poze,cineva a mai umblat prin ea,nu stiu ce modificari a facut la ea sau daca a pus aceleasi valori la componente.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emy_dx

5

• validae

4

• kinderu56

2

• Duban Mihai

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce anume ştia să facă acea lampă de taxi, în afară de a lumina noaptea ? Bănuiesc că se stingea când primea o comandă de la aparatul de taxat, când acesta trecea pe ,,ocupat,,....

Link spre comentariu

Lampa ramane doar pe culoarea rosie,Am gasit un tranzistor(bc337) intrerupt,si o rezistenta carbonizata,la care nu-i stiu valoarea.Altceva nu mai face.

Link spre comentariu

Răzuieşte rezistenţa carbonizată pe toată lungimea ei şi caută o porţiune ,,sănătoasă,, cât mai aproape de mijloc, acolo unde se întrerup de obicei. Măsoară de la ambele capete către porţiunea întreruptă şi vezi ce valoare obţii.Dublezi valoarea găsită şi o rotunjeşti la următoarea valoare superioară standard. Rezistorii au de obicei porţiunea rezistivă sub formă de spirală, întreruperea se face de obicei la mijloc, mai rar spre un capăt, fiindcă la capete răcirea e mai bună.Dacă a rămas măcar o ,,spiră,, intactă, o măsori pe aceea şi raportezi valoarea la numărul total de ,,spire,, pe care le-a avut rezistenţa.

Link spre comentariu

Am masurat rezistenta arsa si mi-a dat cam 37 ohmi in centru,am pus una de 100 ohmi dar se incinge si iese fum,aceasta rezistenta vine in baza tranzistorului din centru.

Link spre comentariu

scimba tr si incearca sa pui o rez de 1k

am asa geva acasa dar este pe smd iar rezistentele sunt de 4k7 la tr  iar la ledurui sunt cate  2 in serie cu rez de 150 ohmi

Link spre comentariu

Stiu ca maro,negru,portocaliu,auriu este de 10k si toleranta de 5%,ma refeream la rezistenta arsa maro,??,auriu(?? afumata,arsa)asa ca am pus de 10k putea sa fie si maro,negru,rosu,auriu 1k

Editat de emy_dx
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

De unde să știe cineva acele valori sau unde duc firele ?  Doar dacă desfaci o asemenea lampă și urmărești traseul firelor, poți identifica și reface schema completă....

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări