emy_dx Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 Va salut. Are cineva schema sau o poza detaliata pentru modulul acesta de lampa taxi? Am primit-o de la un prieten exact asa cum se vede in poze,cineva a mai umblat prin ea,nu stiu ce modificari a facut la ea sau daca a pus aceleasi valori la componente. Link spre comentariu
validae Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 Ce anume ştia să facă acea lampă de taxi, în afară de a lumina noaptea ? Bănuiesc că se stingea când primea o comandă de la aparatul de taxat, când acesta trecea pe ,,ocupat,,.... Link spre comentariu
emy_dx Postat Mai 24, 2016 Autor Partajează Postat Mai 24, 2016 Lampa ramane doar pe culoarea rosie,Am gasit un tranzistor(bc337) intrerupt,si o rezistenta carbonizata,la care nu-i stiu valoarea.Altceva nu mai face. Link spre comentariu
validae Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 Răzuieşte rezistenţa carbonizată pe toată lungimea ei şi caută o porţiune ,,sănătoasă,, cât mai aproape de mijloc, acolo unde se întrerup de obicei. Măsoară de la ambele capete către porţiunea întreruptă şi vezi ce valoare obţii.Dublezi valoarea găsită şi o rotunjeşti la următoarea valoare superioară standard. Rezistorii au de obicei porţiunea rezistivă sub formă de spirală, întreruperea se face de obicei la mijloc, mai rar spre un capăt, fiindcă la capete răcirea e mai bună.Dacă a rămas măcar o ,,spiră,, intactă, o măsori pe aceea şi raportezi valoarea la numărul total de ,,spire,, pe care le-a avut rezistenţa. Link spre comentariu
emy_dx Postat Mai 24, 2016 Autor Partajează Postat Mai 24, 2016 Am masurat rezistenta arsa si mi-a dat cam 37 ohmi in centru,am pus una de 100 ohmi dar se incinge si iese fum,aceasta rezistenta vine in baza tranzistorului din centru. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 scimba tr si incearca sa pui o rez de 1k am asa geva acasa dar este pe smd iar rezistentele sunt de 4k7 la tr iar la ledurui sunt cate 2 in serie cu rez de 150 ohmi Link spre comentariu
emy_dx Postat Mai 24, 2016 Autor Partajează Postat Mai 24, 2016 Am shimbat rezistenta cu 10k si functioneaza corect acum.Posibil sa fi fost de 1k prima culoare fiind maro,??,auriu. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 maro,megru, portocaliu , auriu Link spre comentariu
emy_dx Postat Mai 24, 2016 Autor Partajează Postat Mai 24, 2016 (editat) Stiu ca maro,negru,portocaliu,auriu este de 10k si toleranta de 5%,ma refeream la rezistenta arsa maro,??,auriu(?? afumata,arsa)asa ca am pus de 10k putea sa fie si maro,negru,rosu,auriu 1k Editat Mai 24, 2016 de emy_dx Link spre comentariu
Duban Mihai Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Aia poate sa fie facuta sa stea pe rosu intentionat . Sa "zica gaborii" ca omul merge cu casa pusa Link spre comentariu
Vizitator Jhony16 Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Vreau sa construiesc asa ceva. Ma puteti ajuta cu schema si valorile pieselor. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2016 Partajează Postat Septembrie 27, 2016 De unde să știe cineva acele valori sau unde duc firele ? Doar dacă desfaci o asemenea lampă și urmărești traseul firelor, poți identifica și reface schema completă.... Link spre comentariu
Vizitator Falemi1988 Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Salut!Am si eu o mare bataie de cap cu o lampa!Sta aprinsa numai pe culoarea rosie?Ce pot face sa stea pe liber verde iar pe ocupat rosu? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Păi şi ar trebui să ştim ce aveţi pe maşină, sau căutăm globul de ghicit ? O poză cu circuitul lămpii se poate ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum