Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe de impedanta mai mica decit cea necesara ptr amplificator

radu42

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu42

3

• The Stressmaker

2

• Radiotelegrafist

2

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Dacă amplificatorul cere 8 ohm(minim),iar matale montezi boxe de 6 ohm(!!!),poți fi convins că în timp finalul o să cedeze :96. Clar boxele trebuie să aibă impedanța mai mare de 8 ohm,altfel ajunge la depanator :rade: ...

Link spre comentariu

Prima varianta este sa montati in serie cu fiecare boxa o rezistenta de 2 ohm/10W (in boxa) iar a doua varianta este sa limitati volumul la 75%.

Eu am pus boxe de 4 ohm la amplif de 8 ohm si de pe la jumatatea volumului incepe sa distorsioneze. Daca dau la maxim intra integratul in protectie. Daca amplificatorul nu are protectie atunci iese fum.

Link spre comentariu

Dacă amplificatorul cere 8 ohm(minim),iar matale montezi boxe de 6 ohm(!!!),poți fi convins că în timp finalul o să cedeze :96.Clar boxele trebuie să aibă impedanța mai mare de 8 ohm,altfel ajunge la depanator :rade: ...

eu niciodata nu am tinut cont de impedanta boxelor,mai degraba de nivelul volumului.

Prima varianta este sa montati in serie cu fiecare boxa o rezistenta de 2 ohm/10W (in boxa) iar a doua varianta este sa limitati volumul la 75%.

Eu am pus boxe de 4 ohm la amplif de 8 ohm si de pe la jumatatea volumului incepe sa distorsioneze. Daca dau la maxim intra integratul in protectie. Daca amplificatorul nu are protectie atunci iese fum.

da,si se incinge acea rezistenta de iese fum din ea,mai degraba facut un filtru bun inductiv in interiorul boxelor.

Link spre comentariu

Rezistenta este de 10W dubla ca valoare (fara calcule complicate, 1/4 din putere pe rezistenta restul pe difuzor, amplificator de 20W). Ca fapt divers se pot folosi becuri in locul rezistentei care la puterea maxima adauga cei 2 ohm.

Link spre comentariu

Rezistenta este de 10W dubla ca valoare (fara calcule complicate, 1/4 din putere pe rezistenta restul pe difuzor, amplificator de 20W). Ca fapt divers se pot folosi becuri in locul rezistentei care la puterea maxima adauga cei 2 ohm.

am incercat si eu varianta asta cu rezistente din nichelina si se incingeau de nu puteam tine mana pe ele nici macar o secunda,asta acum cativa ani de zile,deci eu unul exclud metoda aceasta.

Link spre comentariu

Ce boxe sunt alea care zici ca au 6 ohmi ?  Cum ai determinat asta ?  Vezi ca rezistenta si impedanta sunt lucruri diferite, sunt boxed cu rezistenta de 6 ohmi si impedanta de 8 ohmi. Pentru amplificator conteaza impedanta.

Link spre comentariu

Va multumesc ptr raspunsuri.O sa utilizez amplificatorul la volum mai mic ! Pentru afisare de simboluri fasciste trebuia blocat contul ,domnilor moderatori ! Se poate inchide...oricum va rog sa stergeti tot ce este offtopic !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări