euvasile Postat Mai 23, 2016 Partajează Postat Mai 23, 2016 Vreau sa clonez o telecomanda de la niste perdele de aer.Daca eu reusesc sa captez semnalul ir ma poate ajuta cineva cu realizarea softului pentru un pic 16f84 de ex. Telecomanda face urmatoarele comenzi 1 on turatie mare 2 on turatie mica 3 off pe mine ma intereseaza numai comanda de 1 on turatie mare inchiderea se va face din alimentare https://www.youtube.com/watch?v=v-0IWmk6tmg&feature=youtu.be Link spre comentariu
one Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 Vrei a doua telecomanda sau vrei sa copii doar comanda pentru a o integra in alt aparat ? In primul caz, cred ca reusesti sa gasesti vreo telecomanda universala pentru aere conditionate. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 Cam orice telecomanda cred ca poate fi gasita dupa codul scris pe ea iar apoi printr-o cautare cu google se gasesc mai multe site-uri de unde poate fi achizitionata.Dar daca vrei sa realizezi o clona pentru satisfactie nu este rau deloc. Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 Mai exista si posibilitatea cumpararii unei telecomenzi care "invata" comenzile celei originale. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 Adica din aceea universala?Caci eu am avut 2 de felul acesta si dezamagire caci n-au fost bune de nimic. Link spre comentariu
nibi Postat Mai 24, 2016 Partajează Postat Mai 24, 2016 Nu. E o telecomanda ce are si un port usb .O conectezi cu un soft pe calculator,simplu cu care inveti pe rand comenzile.O gasesti prin supermarket -uri. undeva la 50 lei. Cauta programmable remote control. Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 Eu am folosit cu succes un SilverCrest SFB 10.1.A1, fara port USB, pur si simplu receptiona semnalul IR de la telecomanda-model, il memora si apoi il reproducea la apasarea tastei pe care a fost memorat. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 Acuma ceva timp am avut un tv Daewoo cu a carui telecomanda puteam manevra la fel de usor si un tv Eurocolor.Pana sa vad asta nu m-am gandit ca este posibil asa ceva deoarece respectiva telecomanda nu era de aceea universala. Link spre comentariu
euvasile Postat Mai 25, 2016 Autor Partajează Postat Mai 25, 2016 (editat) Eu am nevoie sa actionez niste perdele de aer automat (intr-o fabrica), adica sa fac un montaj transmitator ir cu un pic care sa copie semnalul de la telcomanda originala, montajul urmand sa-l pozitionez in fata receptorului ir de la perdeaua de aer apoi sa-l comand cu un senzor montat pe tocul usii, am nevoie de mai multe astfel de montaje. Intrucat dispun de cateva picuri nefolosite ma gadeam sa le si folosec daca tot le am. Cel mai simplu era sa am acces la placa electronica a perdelei dar nu se poate ca se pierde garantia. Nu gasesc nicaieri o documentatie mai aprofundata in aceasta privinta , tot ce am gasit eu copie semnalul dar se foloseste un soft din pc pentru retransmisie , asa ceva nu imi foloseste. Nu pot sa spun ca nu ma roade si curiozitatea Eu am folosit cu succes un SilverCrest SFB 10.1.A1, fara port USB, pur si simplu receptiona semnalul IR de la telecomanda-model, il memora si apoi il reproducea la apasarea tastei pe care a fost memorat. ceva de genul inca mai caut o solutie dracia asta oare nu pot sa o adaptez desi nu cred http://dangerousprototypes.com/docs/USB_IR_Toy_v2 Editat Mai 25, 2016 de euvasile Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 O poti rezolva si cu o telecomanda programabila (gen cele de la mi...om la 12-13 ron) chiar si fara soft si programator usb doar cu telecomanda pe functia autoinvatare, se apasa concomitent "on" si "mute",se aprinde ledul rosu, apoi se apasa scurt tasta care trebue invatata, se apasa tasta de pe actuala telecomanda, daca a invatat codul, ledul rosu va clipi de 2 ori ,se repeta operatiile pana cand se termina tastele ce le vreti transferate. Pentru iesire din autoinvatare se apasa din nou "on"si"mute" Link spre comentariu
MLGore Postat Mai 25, 2016 Partajează Postat Mai 25, 2016 Mai bine comanzi direct contactoarele si ventilatorul din perdeaua de aer. Protectia ei la supratemperatura e realizata printr-un bimetal inseriat cu contactorul rezistentei iar modulul de telecomanda e o placa chioara cu relee cate comanda contactoarele rezistentelor si vitezele ventilatorului. Link spre comentariu
euvasile Postat Mai 25, 2016 Autor Partajează Postat Mai 25, 2016 (editat) Mai bine comanzi direct contactoarele si ventilatorul din perdeaua de aer. Protectia ei la supratemperatura e realizata printr-un bimetal inseriat cu contactorul rezistentei iar modulul de telecomanda e o placa chioara cu relee cate comanda contactoarele rezistentelor si vitezele ventilatorului. Am specificat ca nu pot umbla la ele sunt in garantie 3 ani Am gasit o cheste interesanta dar numai pentru decodat http://electrodb.ro/atelier/microcontroler/pic/decodor-ir-cu-pic16f84/ Editat Mai 25, 2016 de euvasile Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum