Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator audio portabil

gigawat

Postări Recomandate

Va salut,apelez la voi iarasi ca m-am blocat

Vreau sa construiesc o boxa portabila si nu stiu ce amplificator sa folosesc in raportul consum/putere.

Cateva detalii:

4 difuzoare 6.5cm tip sateliti 4 ohm 20W

acumulatori litiu din baterii laptop

mediu de redare telefon

As dori daca s-ar putea sa gasesc un kit sau mai multe gata facute puterea o decideti voi.Mai detin chinezarii de 3W portabile insa nu fac fata cerintelor mele.Restul detaliilor pe care sunt sigur ca le-am omis rog sa le adresati.

Multumesc anticipat

Editat de gigawat
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

9

• gigawat

7

• validae

3

• knauf74

1

Top autori în acest subiect

Pentru un randament bun şi spaţiu mic, recomand amplificatoarele în clasa D. Se găsesc kituri ieftin şi nu necesită radiatoare mari, fiindcă tranzistorii lucrează în saturaţie.Binenţeles că puterea va depinde de ce tensiune ai la dispoziţie. Pentru acumulatorii Li-Ion din laptop, e recomandabilă conexiunea serie/paralel (câte doi elemenţi în paralel, grupări de doi elemenţi legate în serie)deci vei putea conta pe tensiuni de genul 7,4V, 10,1V,14,8V.

Link spre comentariu

Pentru un randament bun şi spaţiu mic, recomand amplificatoarele în clasa D. Se găsesc kituri ieftin şi nu necesită radiatoare mari, fiindcă tranzistorii lucrează în saturaţie.Binenţeles că puterea va depinde de ce tensiune ai la dispoziţie. Pentru acumulatorii Li-Ion din laptop, e recomandabilă conexiunea serie/paralel (câte doi elemenţi în paralel, grupări de doi elemenţi legate în serie)deci vei putea conta pe tensiuni de genul 7,4V, 10,1V,14,8V.

Va salut domn validae,puteti pune un linck cu un asemenea kit?ca sunt si eu interesat sa achizitionez unul.

Link spre comentariu

Uite unul de 2x50W convenabil (nu garantez pentru seriozitatea datelor date de vânzător): http://img07.olx.ro/images_mercadorro/76524272_1_644x461_amplificator-clasa-d-2-50w-sigilat-bucuresti.jpg

Se alimentează cu tensiune între 10-26V. Anunţul se găseşte pe site-ul vizibil în link. Caută după ,,Amplificator clasa D,,

Am gasit si eu unul ulterior 

https://www.youtube.com/watch?v=N3k9lWz48rw

l-am gasit la acest user, cred ca este clasa D si acesta 

http://olx.ro/oferta/amplificator-tda7492p-25w2-cu-bluetooth-4-0-ID6dDtm.html

el merge alimentat pana la 27v maxim insa eu m-am gandit ca ar merge inseriati 7 acumulatori si ajung la vreo 25V cand sunt incarcati apoi pusi in paralel minim 4.

Corectati-ma unde gresesc

Editat de gigawat
Link spre comentariu

si ce amperaj vei obtine daca vei pune cate patru in paralel?

Undeva la 4A cred insa detin mai multi acumulatori si pot ajunge undeva la 8A, dar nu stiu ce autonomie v-a avea.

Editat de gigawat
Link spre comentariu

Gasesti ieftinituri pe mivarom dar nu stiu cat de bune sunt, ce pretentii ai, nu am cumparat. Sa te uiti cum se alimenteaza sa nu ai vreo problema in sensul asta. Ai comentarii multe pe la unele, poti sa iti faci o idee.

Link spre comentariu

Undeva la 4A cred insa detin mai multi acumulatori si pot ajunge undeva la 8A, dar nu stiu ce autonomie v-a avea.

sa fii atent cand cumperi sa nu cumva sa se alimenteze cu tensiune simetrica.

Link spre comentariu

sa nu fie cu suparare ca nu doresc la nimeni treaba asta,dar eu pentru treaba asta si anume ca am dat un nume de un magazin de componente electronice am fost tras pe dreapta trei zile de catre domnul ratza,deci atentie ca nu se stie......

Link spre comentariu

Nu au cei de la mivarom kit-uri,au avut insa nu mai au pe stock de ceva timp iar cele cu tda7294 nu vreau, tensiune de lucru prea mare, au un singur canal etc.Cred ca nu mai au pe stock din cauza ca au primit prea multe reclamatii in privinta kit-urilor.

Giorgi tv

Am verificat si se alimenteaza asimetric.Eu detin vreo 100 de celule si s-ar putea sa le pun pe toate ca n-am chef sa o incarc ca pe telefon tot la 6 ore cu ea in priza.

Editat de gigawat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări