Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tub oxigen

neluelectron

Postări Recomandate

am si eu o nelamurire poate este cineva pe forum sa stie ce ma intereseaza   am cumparat un tub de oxigen tehnic pentru sudura  autogen  mi am procurat brener furtune  si un reductor   ,care este problema   reductorul este pentru  argon   am vrut sa il montez pe tubul de oxigen si nu merge  nu se potriveste la filetul de la robibnetul tubului    este normal sa nu mearga ,asi putea sai pun ceva reductiii   astept un raspuns    ....  stima 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neluelectron

4

• mihaighe

3

• elmar

1

• Adrian Pruna

1

Nu ştiu dacă e normal sau nu, să nu se potrivească ....dar ştiu că nu e bine să umblaţi cu improvizaţii la tubul de oxigen...

Cred că ştiţi cât de periculos (exploziv) este acest tub...

Editat de elmar
Link spre comentariu

E norma de asta are si alt filet,cumpara unul de oxigen nu te juca ,vezi ca ai uitat sa pui supapa de sens care de obicei este si opritorul de flacara .

Supape trebuiesc si la oxigen si la gazul carburant.

La tubul de oxigen filetul este de 3/4 G.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

am facut comanda de  un reductor de oxigen romanesc sper ca acesta sa mearga 

Daca nu se foloseste opritor de flacara pentru oxigen si pun numai pe flacara ce se intimpla ....

Link spre comentariu

Daca de pune si pe gaz si pe oxigen de ca sa-ti bati joc de sanatatea ta?.

Peste tot se recomana pe ambele gaze.

numai pe flacara ce se intimpla ....

prin asta intelegi gazul combustibil?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nici nu se pune problema, OBLIGATORIU supape anti-retur flacara (flame arrestors) pe ambele furtune la brenner. Profesionistii pun si la butelii. Nu e de joaca, este o flacara cu aport de oxigen, nu una obisnuita, are o putere/densitate foarte mare. Nici nu ai timp sa reactionezi pana cand deja a trecut prin salopeta, geaca, bluze, tricou, maieu si esti prajit bine. Am vazut doua cazuri, unul a fost chiar tatal meu si a patit-o pe timp de iarna, avea pe el ce am enumerat, plus ca salopeta era groasa tip pufoaica. A avut cateva saptamani de chin, solutii, unguenti, pansamente.

Pe langa toate astea bineinteles se mai ia in calcul si intoarcerea flacarii pana in butelii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări