Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

galaxis ctv 700/2 -sasiu 990

quadrall

Postări Recomandate

tv galaxis ctv 7000/2 echipat cu sasiu 990 cu tub la 110 grade cu urm simptome: Tv a venit initial cu dunga orizontala , luat la bani marunti tensiunile sursei erau marite pe secundar , dupa remediere s-a trecut la defectul propriu zis . in baleajul vertical tda8170 gasit defect dar facand sapaturi am constatat ca acesta se alimenta cu 48-50v desii pe schema erau undeva la 24-25v lipsind si impulsurile bv din tda8185 dar si sunetul . sapand in jurul lui tda 8185 am gasit rez prin care acesta se alimenta pe pin 24 arsa . dupa inlocuirea acesteia am contatat ca odata cu alimentarea lui tda8185 dispar inpulsurile H out. din punctul meu de vedere atat tda8170 cat si tda 8185 ar fi defecte. semnul de intrebare planeaza acum asupra trafului de linii DST85B243C. Carui fapt se datoreaza marirea tens recuperat ptr. alimentarea bv ? proastei comenzi primite de la tda8185 sau si acesta este defect ?

schema http://elektrotanya.com/palladium_chassis_990.pdf/download.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

3

• quadrall

2

• adydep

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cauza cred ca a fost tensiunile marite din sursa,tv-ul functionand cu ele marite pana a cedat....!! Nu m-am uitat pe schema si intreb : alimentarea TDA8185 se face din recuperate linii sau din sursa? Posibil ca si trafo(daca e neschimbat,original ) sa fie defect si el.....

Il scoateti afara si-l verificati!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Dacă dispar impulsurile H-out,pentru elucidarea misterului,se utilizează un modul de sincro. din tv. Alfa,care se alimentează cu 12V,iar ieșitea din modul-Hout-se duce în baza tranzistorului driver din tv.Se depizdează imediat unde este defectul.

Link spre comentariu

Sa stiti ca depisteaza rapid problema cu modulul sincro de tv Alfa;sau modului sincro din Cromatic02-ca sa ajungem si pe la RDG  :rade:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am reusit sa intru intr-un final in posesia lui tda8185 dar dupa montarea acestuia rezultatul este acelasi ....daca cineva a mai intalnit defectul rog o parere

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări