Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pacaleala t m e ....?...?...?

Postări Recomandate

Asta cu pacaleala...nu prea este nicio pacaleala. Ganditi-ca bine ca si prin hipermarket-urile noastre se practica odata sistemul asta. Pretul produsului era afisat mare, iar dedesubt (mai mic) era pretul afisat cu tva. Trebuia doar sa fi atent la pret cand cumperi....altfel te trezeai la casa de markat cu surprize...si nu stiai de unde vin.

Acum am inteles ca nu se mai practica acest sistem.  Se pune pretul intreg si se specifica cat la suta din pret reprezinta tva-ul.

Normal ar fi ca si fara logare tme sa afiseze preturile cu tva...dar ma rog fiecare cu politichia lor. Important este (cand faci comanda), ca afiseaza pretul real si nu te pacalesc...sa te trezesti cand vine curierul cu alta valoare la factura decat cea comandata.

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cu TME am avut incidente legat de numarul de piese, am primit din 100 de bucati doar 20 cu toate ca era precizat numarul de bucati corect pe eticheta lor, dupa o sesizare pe email am primit diferenta dupa 4 zile. Am avut situatii cand am primit piese in plus, dupa sesizarea facuta pe email mi s-a comunicat ca le pot pastra.

La nivel mondial s-au vandut stocuri vechi sau rebuturi care au fost remarcate, etichetate, cosmetizate si vandute peste tot, BU2508DF transformat in BU808DFI, ATMEGA8A TQFP transformat in AS15-F/G, FAN7530, FAN7529 in NCP1207A...

Link spre comentariu

Eu zic că dacă supermarket-urile au fost ”civilizate” să pună pretul final al produselor....se poate face ceva şi cu această ”mică” înselătorie comercială...(de la unele magazine online)

Magazinele serioase ...aşa cum se vrea TME-ul...afişează pretul final...şi în paranteză, scris mai mic pretul fără tva!

Şi nu invers ...aşa cum practică ei!

Multi din clienţii neavizaţi şi mai noi ...cad în plasa lor şi nu e corect!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Sigur că putem alege...chiar putem să ne uităm la preţul respectiv cu gândul că e fără tva...dar afişarea cu tva inclus trebuie să fie ”default”(implicit) 

Altfel putem fi păcăliţi...exact cum sunt păcăliţi cei care iau produse de pe raftul cel mai vizibil sau de preţurile cu 9,9999...

Link spre comentariu

Asa este, elmar are dreptate; trebuie aratata buna credinta..cum se spune! In acelasi timp stim cu totii ca la orice cumparare te intereseaza daca e cu tva sau nu, mai ales atunci cand se face o comanda online.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Nici farnell, mouser si altii nu afiseaza default preturile cu tva, pe cand topicuri ca si aia pacalesc clientul ?

In legatura cu setarea default a pretului cu tva, nu vad care e problema sa pierzi 3 secunde din viata o singura data ca sa vezi de acum inainte doar pretul cu tva, pe aia cu firme asta i-ar incurca mai mult.  Iar daca nu stii sa faci asta atunci mai bine nu cumperi de la magazine online, ci de la chioscul din colt.

Link spre comentariu

Elmar bati campii ca de obicei, inselatoria este numai si numai in capul tau. A mai zis cineva si repet si eu, TME ESTE DIN POLONIA! N-au cum sa puna TVA-ul automat pentru ca noi locuim in ROMANIA, si mai sunt multe alte tari deservite, tva identic peste tot nu exista.

Link spre comentariu

Elmar bati campii ca de obicei, inselatoria este numai si numai in capul tau. A mai zis cineva si repet si eu, TME ESTE DIN POLONIA! N-au cum sa puna TVA-ul automat pentru ca noi locuim in ROMANIA, si mai sunt multe alte tari deservite, tva identic peste tot nu exista.

Asta s-o spui cui vrei tu .... Aplicarea tva se face automat(pentru fiecare tară) ...dar, atunci cînd se vrea!

P.S Aş vrea să ştiu (şi eu) ce aş păţi dacă aş spune că ”baţi câmpii”?! ...cumva aş fi sancţionat pentru jignire adusă lui ”zamolxe” !? :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Americanii se plang de orice dar cine ii pune sa cumpere de la cei care vand marfa proasta ? Vrei preturi mici dar te plangi de calitatea proasta, calitatea si pretul mic sunt 2 termeni care nu pot exista impreuna.

Completare:

Din cauza celor care cumpara chinezisme multi producatori seriosi au umblat si ei la calitate ca sa poata concura cu china, asta e cea mai grava problema. De fapt mai este o problema... produse de calitate sunt clonate in china si producatorul original este blamat dece nu sustine clonele, halal societate si dreptate, vedeti cazul ftdi.

Se poate face o experienta:Daca se scoate un tranzistor chinezesc dintr-un montaj care functioneaza si se compara cu unul cumparat online se va vedea diferenta, adica teapa pe care o trag ei tuturor.

Link spre comentariu

Aplicarea tva se face automat(pentru fiecare tară) ...

Cand te loghezi pe cont, nu si din pozitia de vizitator anonim, este ceva cat se poate de normal pentru ca site-ul nu este Romanesc. Apoi s-a mai spus si repet si eu, nici Farnell si nici alte magazine mari nu afiseaza preturile cu TVA by default, pe alea de ce mama masii nu le acuzi de inselatorie?

Ai o pasiune incomensurabila de a te plange de inselatorii si abuzuri la tot pasul, si-apoi te mai intrebi de ce zic eu ca bati campii? Toti sunt dictatori, si toti te abuzeaza, numai tu esti cinstit si marginalizat de toti...

Nici eu nu tin sa fac pe avocatul diavolului insa am deja un istoric semnificativ de comenzi la ei, si niste sume nu tocmai de neglijat, niciodata nu m-au dezamagit cu nimic, absolut fiecare componenta am primit-o exact asa cum am selectat pe site, si in cantitatea corecta, si totul de o calitate incompatibila cu porcariile din China.

Link spre comentariu

Nici eu nu tin sa fac pe avocatul diavolului insa am deja un istoric semnificativ de comenzi la ei, si niste sume nu tocmai de neglijat, niciodata nu m-au dezamagit cu nimic, absolut fiecare componenta am primit-o exact asa cum am selectat pe site, si in cantitatea corecta, si totul de o calitate incompatibila cu porcariile din China.

Păi tocmai că faci pe avocatul...poate,poate îţi vor mai acorda vreun discont....sau, care-i treaba?

Eu nu sunt sluga nimănui şi nu am nici o reţinere să-mi spun părerea!Suntem într-o ţară liberă ...şi mie nu-mi place cu afişează ei preţurile! Ok?? care e problema ta!?

Ne lăsăm călcaţi în picioare ...pentru fel de fel de interese mărunte şi ne mai mirăm dece e aşa cum e, în ţara asta!

Vreţi piese de calitate ...dar nu sunteţi în stare să cereţi calitate ...vă mulţumiţi doar cu ce vă oferă ei, ca la nişte sclavi de pe plantaţie!

Link spre comentariu

Păi tocmai că faci pe avocatul...poate,poate îţi vor mai acorda vreun discont....sau, care-i treaba?

Si te mai miri de ce am zis ca bati campii?!

Este dreptul tau sa fii nemultumit de ceva, dar bunul simt ar trebui sa te oblige sa tratezi pe toti la fel ( in cazul de fata toate magazinele ), altfel faci exact ce acuzi tu pe altii ( tratament selectiv/preferential ). Acuza in egala masura toate magazinele mari care nu afiseaza TVA-ul la pret, altfel daca acuzi doar pe unul argumentele tale n-au nici o valoare. Si aici chiar nu ai nici o acoperire reala pentru proteste, ci doar poate lenea si caracterul tau plangacios, pentru ca atunci cand vrei sa faci o comanda, te loghezi pe cont, si cand te-ai logat, ti se afiseaza preturile cu TVA inclus, deci nu exista absolut nici un interes la mijloc si nici inselatorie. Protesteaza cat vrei, dar fa-o pe fundamente reale, nu imaginare, altfel si sectiunea asta va pieri la un moment dat la fel ca si bodega veche ( si esti printre principalii vinovati de ce s-a intamplat acolo )!!!

Link spre comentariu

Protesteaza cat vrei, dar fa-o pe fundamente reale, nu imaginare, altfel si sectiunea asta va pieri la un moment dat la fel ca si bodega veche ( si esti printre principalii vinovati de ce s-a intamplat acolo )!!!

probabil că vei fi fericit atunci...

din păcate ...tu vei centra, tu vei da cu capul şi tot tu,vei marca ”gol”(îţi spun asta ...că tot se apropie campionatul de fotbal  din Franţa) :rade:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări