Vizitator Iulyx Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 Daca vrei sa rezolvi deformarea membranei poti folosi aspiratorul . Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 (editat) Crezi ca mai da vreun semn? Si-a rezolvat problema (indiferent care a fost rezolvarea) si s-a carat. Cel mai probabil bananaie pe feisbuc, cu boxele in spinare. .................. Ideea cu apiratorul folosit pentru a "indrepta" dustcamp-ul este buna, insa anumite firme au facut dustcamp-ul dintr-un material mai dubios, care o data deformat, o sa tot produca zgomote/pacanituri la volum mare, chiar daca sunt "indreptate" intre timp... Editat Iunie 22, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 (editat) .............insa anumite firme au facut dustcamp-ul dintr-un material mai dubios, care o data deformat, o sa tot produca zgomote/pacanituri la volum mare, chiar daca sunt "indreptate" intre timp... Acele pocnituri /pacanituri nu se aud decat daca difuzorul in cauza este legat invers , si atunci bobina " bate la fund" ( cum plastic sa exprimat colegul PURIU ) loveste flansa inferioara a magnetului . Eu pana in prezent nu am vazut/auzit difuzor care sa scoata acele pocnete din cauza unui DUSTCAP deformat nici macar cand difuzorul in cauza a depasit excursia maxima a membranei . Asadar in cazul initiatorului topicului pot face pariu ca difuzorul in cauza era/este legat invers si membrana se deplaseaza in jos...........dealtfel se vedea destul de clar si in poze cum a functionat difuzorul in cauza .......si aici nu ma refere la acel DUSTCAP........ Editat Iunie 23, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 Ce inseamna difuzor legat invers si ce inseamna membrana care se deplaseaza in sens invers? Oare semnalul are o singura polaritate? Sau este semnal bipolar care se invirte cu +/- in jurul lui zero? Nu exista asa ceva!!! Difuzoarele se pot lega in ambele sensuri. Plusul si minusul marcat au importanta numai pt FAZAREA difuzorului la configuratiile multi-difuzor. Singurul lucru care se schimba este faza semnalului si urechea nu sesizeaza asa ceva decit in ansambluri de difuzoare (de exemplu o boxa cu mai multe difuzoare). Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 (editat) Ce inseamna difuzor legat invers si ce inseamna membrana care se deplaseaza in sens invers? Oare semnalul are o singura polaritate? Sau este semnal bipolar care se invirte cu +/- in jurul lui zero? Nu cred ca era cazul sa TIPI ( in scris ) asa de tare ...... Chiar ai impresia ca NU stiu atata lucru ??? Ce am relatat mai sus fie ca-ti place ....fie ca NU ....este pe baza experientei avute cu diversi utilizatori de difuzoare de-a lungul anilor ........ In sfarsit fie cum spui tu ........ca nu exista .......ca .........ca Editat Iunie 23, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Am gresit cu denumirea in engleza.... Dustcap este intr-adevar corect. Nu mai pot edita. Insa fenomenul l-am patit eu la un difuzor, se auzea un pacanit enervant in anumite momente ale melodiei (banuiesc ca avea legatura cu frecventa redata in acele momente). Desfacut diful, impins la maxim membrana cu mana (tot la faptul ca atinge bobina de flansa inferioara ma gandeam si eu) insa nu atingea, desi apasam destul de tare, mult peste miscarea difului in regim muzical. Intr-un final, am apasat si pe dustcap si avea un fel de cuta sau zona mai slabita... nu stiu cum sa-i spun, (fusese lovit si "indreptat") efectiv flencanea jumatate din el (bombeul) la miscarea mai brusca membranei. Lipitura era buna. S-a rezolvat prin inlocuirea lui... si acum tot pe boxele alea ascult, dar pacaniturile au disparut de atunci. Probabil este un caz mai aparte, dar trebuie totusi luat in considerare. Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Am gresit cu denumirea in engleza.... Dustcap este intr-adevar corect. Nu mai pot edita. Insa fenomenul l-am patit eu la un difuzor, se auzea un pacanit enervant in anumite momente ale melodiei (banuiesc ca avea legatura cu frecventa redata in acele momente). Desfacut diful, impins la maxim membrana cu mana (tot la faptul ca atinge bobina de flansa inferioara ma gandeam si eu) insa nu atingea, desi apasam destul de tare, mult peste miscarea difului in regim muzical. Intr-un final, am apasat si pe dustcap si avea un fel de cuta sau zona mai slabita... nu stiu cum sa-i spun, (fusese lovit si "indreptat") efectiv flencanea jumatate din el (bombeul) la miscarea mai brusca membranei. Lipitura era buna. S-a rezolvat prin inlocuirea lui... si acum tot pe boxele alea ascult, dar pacaniturile au disparut de atunci. Probabil este un caz mai aparte, dar trebuie totusi luat in considerare. Este un caz cu care eu personal nu m-am intalnit niciodata ,. Asta este cat traim invatam :reytre Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum