Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Akai CT-2864PT md. SP71Z4 - lipsa imagine

Postări Recomandate

La acest tv. nu am imagine nici de pe antena si nici de pe AV. Am ecran negru. Sunetul este perfect. Am OSD. Nici teletextul nu se vede.

Este un sasiu 11AK30-2 . Am gasit si schema "TV_Nokia chasis STEREOPLUS.pdf" .

Este echipat cu TDA8366 pe care initial l-am suspectat ca defect dar l-am schimbat si defectul persista, deci defect pe placa de baza.

Ug2 functioneaza corect, daca o maresc apare cursa inversa si ecranul il pot lumina cat vreau. Nu suspectez defectul pe placa TK.

Suspectez la TDA8366 lipsa unuia dintre semnalele H-FLBY (pin 39), EHT(pin 48) sau BCL (pin20).

Pentru H-FLBY am verificat condensatorii din divizorul capacitiv (CK52, CK53, CK58 pe care i-am gasit buni. Pe traseul pana la pinul 39 nu am gasit piese defecte si am impulsuri (vizualizate cu osciloscopul) 

Nici pe lantul de componente ale semnalelor EHT si BCL nu am gasit nimic defect.

Dati-mi vre-o idee.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

3

• cornel1962

2

• adydep

2

• FLORIN IORDACHE

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La acest tv. nu am imagine nici de pe antena si nici de pe AV. Am ecran negru. Sunetul este perfect. Am OSD. Nici teletextul nu se vede.

Este un sasiu 11AK30-2 . Am gasit si schema "TV_Nokia chasis STEREOPLUS.pdf" .

Este echipat cu TDA8366 pe care initial l-am suspectat ca defect dar l-am schimbat si defectul persista, deci defect pe placa de baza.

Ug2 functioneaza corect, daca o maresc apare cursa inversa si ecranul il pot lumina cat vreau. Nu suspectez defectul pe placa TK.

Suspectez la TDA8366 lipsa unuia dintre semnalele H-FLBY (pin 39), EHT(pin 48) sau BCL (pin20).

Pentru H-FLBY am verificat condensatorii din divizorul capacitiv (CK52, CK53, CK58 pe care i-am gasit buni. Pe traseul pana la pinul 39 nu am gasit piese defecte si am impulsuri (vizualizate cu osciloscopul) 

Nici pe lantul de componente ale semnalelor EHT si BCL nu am gasit nimic defect.

Dati-mi vre-o idee.

" Este un sasiu 11AK30-2 . Am gasit si schema "TV_Nokia chasis STEREOPLUS.pdf" " ,  .... si se potriveste schema la AK30 ???  :rade: 

Link spre comentariu

Am gresit, este sigur sasiu Nokia stereoplus.

Eee,asa mai merge...pentru ca vestel 11ak30-2 cu nokia stereoplus nu s-ar potrivi de loc.... :reytre

Link spre comentariu

...incercati si schimbarea soclului de pe placa TK....pe intrarile RGB (placa TK) ce tensiuni aveti ?... pe katozii tubului ?

Editat de cornel1962
Link spre comentariu

L-am abandonat. Am muncit prea mult pe el. Atata timp cat am OSD eu nu cred ca sunt probleme pe placa TK (si nici la soclu).

Editat de Relav
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări