Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

made for you ,coduri ,errori si alte probleme

iuliantv

Postări Recomandate

Acum 2 ore, zvasile a spus:

merge citit/scris pic-ul asta cu rt-ul?vad ca are in lista doar K40

ai k40 eu doar k80 am

da lam scris pe PIC18F2520@QFN28(ISP) si a mers perfect

dar in schimb nu pot citi o alta telecomanda  citeste  doar zerouri  pe cea funtionala

ce a ce scriu pe ea mi le si citeste corect interesant

Link spre comentariu

idea e ca merge scis acest bin de pe site prin spi cu rt pe modelul din poza ma rog model mai vechi care pic k20

eu am cumparat un 2:1 nou special penru bin si surpriza era alt chip in interior

mfy.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ma chinui de o ora sa rescriu un PIC18F25K20 pt o telecomanda mfy 4:1.

Folosesc programatorul TL866A si dumpul de pe pagina anterioara.

Pic ul l am montat pe soclu SOP28-DIP28.

PIC18F25K20 nu se afla in lista programatorului asa ca am bifat PIC18F2520 SOIC28.

Daca incerc sa il citesc sau scriu cu check id bifat imi da eroare,asa ca trebuie sa debifez casuta asta si il pot citi sau scrie dar tot nu functioneaza telecomanda.

Sigur este o setare de care nu stiu,am mai programat atmega328 si pic16f876a si m am chinuit mult si la ele pana am reusit.

Problema este ca nu ma pot juca mult cu lipitul si dezlipitul memoriei ca deja incepe sa se exfolieze cablajul.

Rog sa ma lamureasca cineva cum se scrie corect cu tl866a acest pic.

Multumesc.

Screenshot_20200518-140043_Gallery.jpg

Screenshot_20200518-140105_Gallery.jpg

Screenshot_20200518-140339_Gallery.jpg

Link spre comentariu
Acum 8 minute, bobo a spus:

Este bin.

Nu atiu cum cu isp.

Daca BIN atunci trebuie sa sti setarile la fuse byte, in format HEX se salveaza automat fuse bytes, pune aici binul sa vad daca te pot ajuta cu bytes

Link spre comentariu
La 01.02.2017 la 12:56, Sorin Schiriac a spus:

DA PUNE O MEMORIE GOALA CU 28 PINIuite aici softul bun:

MADE4YOU 4IN1.rar 10 kB · 67 downloads

Daca de aici este dumpul atunci este citit cu TNM5000 care merge cu bin si nu poti sa scri cu TL866, cu TL866 merge doar HEX, merge si bin dar trebuie sa sti cum bifezi bytes altfel nu merge, cu TNM5000 este altfel, in acest caz nu te pot ajuta, te pot ajuta doar daca trimiti pic-ul la mine si il scriu cu TNM atunci va merge, apoi il citesti cu TL866 si il salvezi HEX si atunci va merge

Acum 1 minut, bobo a spus:

Pai este pe pagina anterioara.

Cu Isp trebuie sa ma leg cu fire pe acele paduri?

O sa incerc si direct in circuit.

Da

Link spre comentariu

Asa se leaga firele de la TL la PIC, pentru citire/scriere trebuie sa pui baterile la telecomanda sa fie alimentat pic-ul, altfel nu merge 

TL866A                            PIC18F2520

1 VPP/MCLR                  PIN 1

2 VCC                              PIN 20

3 GND                             PIN 8 SAU PIN 19

4 PGD                             PIN 28

5 PGC                             PIN 27

Pinul 1 incepe din partea dreapta dupa cum se vede in poza, am facut eu cu rosu, la pic are dump pentru eeprom dar si spi, TNM5000 salveaza eepromul la sfarsitul dumpului de la spi, la TL866 trebuie incarcat separat si din aceasta cauza nu merge scris cu dump citit cu TNM5000

Screenshot_20200518-140339_Gallery.jpg.c3f904568d730c52bab5957254e466bd.jpg

Link spre comentariu

Era bine daca aveam un PIC18F25K20 scriam dumpul in pic cu TNM5000 si apoi il citeam cu TL866, si apoi iti dadeam dumpul citit cu TL866 si mergea atunci, dar nu am pic

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Are cineva un dump pentru telecomanda MFY 4:1 sa fie 100% OK ?, cu cel de la colegul sorin schiriac nu se sincronizeaza cu softul programului, am instalat si ultima versiune de soft dar degeaba...Multumesc

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări