Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa smps vs consumator

powerlight

Postări Recomandate

Sal'tare draji colegi

Vreau sa va cer un sfat in vederea achizitionarii acelei jucarii care pretinde ca ar fi capabila de acei 40A.

Si-a facut un prieten o comanda pe site-ul respectiv si am zis sa-mi comand si eu 2 bucati slabe asa cum sunt ele sa alimentez un amplificator auto care are 2x25A sigurante,o putere declarata in pdf de 4x100w.Acum eu stiu ca 12v x40A ar veni 480W care nu cred nici picurat cu ceara mai ales de puterea amplificatorului la fel.

Intrebarea mea ar fi daca le-as putea regla ambele la aceiasi tensiune si sa le pun in paralel iar la iesire 10 condensatori de 22000.uF.

Rezista acele trasee ale cablajului la 40A sau mint cu nerusinare?Oricum pretul mi se pare destul de mic.

https://www.tehnoelectric.ro/produse/76_497_sursa_in_comutatie_smps_220v_12v_40a

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• powerlight

4

• Marian

2

• ratza

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Pare o clonă de Tracopower TXH 480-112, doar că originalul mai are un 0 la preţ.

Nu arata ca cea din poza,e un model cu ventilator controlat in functie de cat urca voltajul din variator,eu sunt la servici si n-am niciuna la indemana sa fac poza doar ca am vazut aseara in ea 2 diode de 50A un tranzistor sau mos nu stiu ce era mai exact si cateva sunturi.Cand ajung acasa ii fac poza.

Link spre comentariu

Nu aş crede că rezistă timp îndelungat la cei 40A declaraţi, am la serviciu surse MeanWell de 13V/22A la aceeaşi dimensiune dar costă triplu şi chiar ţin acel curent.....

Link spre comentariu

Leco, merita oare sa platesti 4-500 de lei pentru o sursa care sa alimenteze un amplificator care cel mai probabil ofera 60-70W per canal, si poate dublu pe atat in punte?

Link spre comentariu

Marian, daca stii de unde sa cumperi sursa (un forum dedicat IT), o gasesti la 200-250 lei, eu zic ca merita.

Oricum mai mult decit o porcarie de gen care nici macar PFC nu are...

Link spre comentariu

Aveti dreptate insa nu stiu cat de usor e sa gasesc una mono rail.Am pus 2 surse segotep 500w in paralel cu 2 diode schottky si intrau in protectie dupa ceva volum.Mai am  vreo 10 bucati PSU noi care sunt china si alea de 550W bucata modelul cu ventilator de 120mm insa n-am timp si chef sa pe pun pe toate in paralel plus ca daca stau sa iau in calcul ca acest amplificator consuma acei 50A cred la putere maxima cu filtru low pass activat insa la mine sta pe high pass si n-am bubuieli.Nu vad de ce n-ar fi mers cu acele surse segotep...

N-am apucat sa-i fac poza la sursele de 40A insa exact asa arata cred ca v-a puteti imagina si voi ce-i prin ea.

Posted Image

Link spre comentariu

Daca cele 2 surse cu care ai testat erau ATX atunci comportamentul este normal, pentru ca le incarci asimetric, in sensul ca trebuie sarcina si pe iesirea de 5V, altfel se creeaza un dezechilibru suficient incat sa declanseze protectia. Nu este indicat sa folosesti diode inseriate pe iesirea unei surse stabilizate de 12V in vederea alimentarii de amplificator, ele scad si mai mult tensiunea oferita sursei acelui amplificator.

Link spre comentariu

Daca cele 2 surse cu care ai testat erau ATX atunci comportamentul este normal, pentru ca le incarci asimetric, in sensul ca trebuie sarcina si pe iesirea de 5V, altfel se creeaza un dezechilibru suficient incat sa declanseze protectia. Nu este indicat sa folosesti diode inseriate pe iesirea unei surse stabilizate de 12V in vederea alimentarii de amplificator, ele scad si mai mult tensiunea oferita sursei acelui amplificator.

Da,sunt ATX.Din ce-am citit am inteles ca daca nu pun diode pe fiecare sursa ce-a cu voltaj mai mare o v-a debita pe cealalta. Aveam ceva led-uri puse pe rail-ul de 5v care cred ca trageau undeva la 2A insa nu stiu sigur daca ar fi de ajuns,si de aia am zis sa incerc cu una care are doar iesire de 12v.

Editat de powerlight
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări