Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare piesa, capsula TO92

Postări Recomandate

Aveti idee ce reprezinta piesa asta? Sau daca are vre-un echivalent?

Pe doi pini masoara 0.62V ca dioda, dar in ambele sensuri, nu si pe combinati cu al treilea. Masurat in circuit.

Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• core

4

• Radiotelegrafist

3

• sesebe

2

• PINTI

1

Top autori în acest subiect

este  vorba  despre  mac97a8   sau  mac97a6   toata  ziua  si  toata  noaptea .  merge  oricare  din  ele ,  fara  nici  cea  mai  mica  problema . 

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Multumesc, se pare ca poza e intr-adevar in oglinda, de la camerta, tre sa vad de unde e setat aiurea. In realitate scrie MAC ceva.

Link spre comentariu

Ceva asemanator ca tiristoarele din cutiuta cu montajul pentru instalatile de pom de craciun,numai ca acelea sunt PCR....

Link spre comentariu

Merge BT136 de n-are aer :96

acestea echipeaza incubatoarele de pui,deci sunt foarte bune,eu personal foarte rar am gasit arse asemenea tiristoare,lucreaza foarte bine,sunt reci in permanenta.

numai ca este triac ci nu tiristor.

Link spre comentariu

Nu cred ca e defect triacul.

Este dintr-o schema de lumina de veghe cu senzor, in doua trepte, cu integrat CS9803.

Dupa ce il alimentez, aprinde de 3 ori becul la interval de jumate de secunda, si apoi ramane pe lumina slaba. Ma gandesc ca daca nu functiona triacul, nu mai exista nici o trecere de la lumina slaba la lumina puternica, de 3 ori, cand se punea in priza.

Problema la circuit e ca nu se mai aprinde tare cand se face miscare in fata lui. Probabil ceva pe la PIR, rezistorii sunt ok, nu am masurat condensatorii aia mici nepolarizati. Un electrolitic de pe acolo pare ok (ala mic si dolofan din poza, de langa PIR).

Stiti cum as putea verifica daca PIR-ul este ok sau nu?

Posted Image

Editat de core
Link spre comentariu

niciodata nu am avut incredere in scarbenia aia de redresare condensator fix+diode,eu personal puneam un traf adecvat tensiunii cerute si pe urma verificam mai departe(asta este parerea mea)

Link spre comentariu

Am inlocuit PIR-ul cu un altul nou, tip RE200B.

Acum merge in felul urmator: dupa ce comuta lumina de 3 ori, face o pauza, de vre-o 5 secunde, pe lumina scazuta, apoi pare ca indiferent daca ma misc sau nu, se aprinde becul (cand nu este lumina ambianta), sta aprins vre-o 20-30 secude, apoi comuta pe lumina slaba si sta asa indiferent daca ma misc sau nu.

Este posibil sa trebuiasca recalibrat noul PIR in circuit? Poate vede tot timpul miscare si se blocheaza?

Am incercat un circuit de test ca cel de aici: (http://www.homemade-circuits.com/2012/10/how-to-understand-and-connect-passive.html)

Posted Image

Nu observ un comportament clar. Pe voltmetru masor undeva la 800mV, pe pin 2, cand nu am mana in fata PIR-ului, si scade pe la 700mV temporar cand am mana in fata, dupa care urca incet. Este normal ce masor?

Editat de core
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări