core Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Aveti idee ce reprezinta piesa asta? Sau daca are vre-un echivalent? Pe doi pini masoara 0.62V ca dioda, dar in ambele sensuri, nu si pe combinati cu al treilea. Masurat in circuit. Link spre comentariu
PINTI Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Spune si unde este folosita. O poza cu cablajul ar fi de folos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 E fotografiat in oglinda ca pare scris MAC87A6 invers. Tiristor/ triac, se verifica cu un ohmetru si o sursa cu o rezistenta si LED. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 (editat) este vorba despre mac97a8 sau mac97a6 toata ziua si toata noaptea . merge oricare din ele , fara nici cea mai mica problema . Editat Mai 18, 2016 de misuraelectronic Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Adica asta: Da, e fotografiat in oglinda. Aici ai si originalul: https://www.google.ro/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.donberg.ie%2Fpics%2Fm%2Fmac_97a6-1.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.donberg.ie%2Fcatalogue%2Fsemiconductors%2Fsemiconductors_ma-mc%2Fmac_97a6.html&docid=x1fqOXtoYP03-M&tbnid=g3NvfSlgm_FfnM%3A&w=800&h=600&bih=938&biw=1280&ved=0ahUKEwi6zfD57OPMAhWRSxoKHVVgBlIQMwhZKDQwNA&iact=mrc&uact=8 Link spre comentariu
core Postat Mai 18, 2016 Autor Partajează Postat Mai 18, 2016 Multumesc, se pare ca poza e intr-adevar in oglinda, de la camerta, tre sa vad de unde e setat aiurea. In realitate scrie MAC ceva. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Ceva asemanator ca tiristoarele din cutiuta cu montajul pentru instalatile de pom de craciun,numai ca acelea sunt PCR.... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Era cumva pe un radiator? Pare "minjit" de pasta siliconica. Link spre comentariu
adydep Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Merge BT136 de n-are aer Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Merge BT136 de n-are aer acestea echipeaza incubatoarele de pui,deci sunt foarte bune,eu personal foarte rar am gasit arse asemenea tiristoare,lucreaza foarte bine,sunt reci in permanenta. numai ca este triac ci nu tiristor. Link spre comentariu
core Postat Mai 18, 2016 Autor Partajează Postat Mai 18, 2016 (editat) Nu cred ca e defect triacul. Este dintr-o schema de lumina de veghe cu senzor, in doua trepte, cu integrat CS9803. Dupa ce il alimentez, aprinde de 3 ori becul la interval de jumate de secunda, si apoi ramane pe lumina slaba. Ma gandesc ca daca nu functiona triacul, nu mai exista nici o trecere de la lumina slaba la lumina puternica, de 3 ori, cand se punea in priza. Problema la circuit e ca nu se mai aprinde tare cand se face miscare in fata lui. Probabil ceva pe la PIR, rezistorii sunt ok, nu am masurat condensatorii aia mici nepolarizati. Un electrolitic de pe acolo pare ok (ala mic si dolofan din poza, de langa PIR). Stiti cum as putea verifica daca PIR-ul este ok sau nu? Editat Mai 18, 2016 de core Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 niciodata nu am avut incredere in scarbenia aia de redresare condensator fix+diode,eu personal puneam un traf adecvat tensiunii cerute si pe urma verificam mai departe(asta este parerea mea) Link spre comentariu
core Postat Mai 24, 2016 Autor Partajează Postat Mai 24, 2016 (editat) Am inlocuit PIR-ul cu un altul nou, tip RE200B. Acum merge in felul urmator: dupa ce comuta lumina de 3 ori, face o pauza, de vre-o 5 secunde, pe lumina scazuta, apoi pare ca indiferent daca ma misc sau nu, se aprinde becul (cand nu este lumina ambianta), sta aprins vre-o 20-30 secude, apoi comuta pe lumina slaba si sta asa indiferent daca ma misc sau nu. Este posibil sa trebuiasca recalibrat noul PIR in circuit? Poate vede tot timpul miscare si se blocheaza? Am incercat un circuit de test ca cel de aici: (http://www.homemade-circuits.com/2012/10/how-to-understand-and-connect-passive.html) Nu observ un comportament clar. Pe voltmetru masor undeva la 800mV, pe pin 2, cand nu am mana in fata PIR-ului, si scade pe la 700mV temporar cand am mana in fata, dupa care urca incet. Este normal ce masor? Editat Mai 24, 2016 de core Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum