bobinatorul Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Ce veste buna. Am emotii mai ceva ca la Bac,sper sa fie si a mea printre ele. Eu voi veni la Constanta ca sa nu pateasca jucaria ceva pe drum Link spre comentariu
RealAlex Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Ce veste buna. Am emotii mai ceva ca la Bac,sper sa fie si a mea printre ele. Eu voi veni la Constanta ca sa nu pateasca jucaria ceva pe drum Pai poate ne intelegem sa o iei si pe a mea :-) Link spre comentariu
bobinatorul Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Da de ce nu.Iti las nr de tel pe privat Link spre comentariu
bobinatorul Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 (editat) Bunn...Am intrat si eu in posesia jucariei. De sambata pana azi am m-am tot jucat cu ea si devin tot mai dependent. Vreau in primul rand sa-l felicit pe klayus pentru realizare dar si pentru interesul cu care lucreaza la aceste masinarii.In afara de faptul ca stie ce face este si un om de nota 10. Initial am rupt 4 scule pana m-am prins mai bine cum sta treaba cu flatcam-ul. Atasez o poza cu cea mai buna lucrare de pana acum(cablaj 10x14 cm) Se incadreaza perfect pe masa de lucru Scule achizitionate Ce m-a mai surprins este faptul ca nu e asa de galagioasa precum credeam . Ma gandeam daca ai fi de accord Klayus sa faci un fel de training celor ce detin sau vor intra in posesia masinariei(softuri utilizate,chestii de setari,chichite etc etc). In felul asta cred ca ai castiga mai mult timp decat sa stai cu fiecare in parte la telefon sau prin mesaje ce zici? Editat August 17, 2016 de bobinatorul Link spre comentariu
klayus Postat August 18, 2016 Autor Partajează Postat August 18, 2016 (editat) Mulțumesc frumos pentru aprecieri Nicu. Tu m-ai sunat odată sau de 2 ori. Deci nu ar fi stresul atât de mare. Imi cer scuze fata de cei care mai așteaptă mașina. M-am lovit de multe probleme legat de livrarea componentelor și de calitatea anumitor piese făcute pe strung de specialiștii din Constanța.Am de gând sa fac un tutorial dar momentan fac tot posibilul sa livrez mașinile, ca pt unii termenul s-a făcut de mult :( Imediat cum ma eliberez un pic ma ocup și de asta. Mai sunt oameni care ar vrea ca mașina sa și printeze 3d. Se rezolva și asta.Intre timp am descoperit ca fuliile de pe motor și axul de frezare sunt făcute f prost, au bătaie. Imediat cum găsesc un strungar mai bun am să-ți trimit alte fulii și mașina va fi și mai silențioasa.Sa o folosești cu placere și pt orice problema sau nelămurire poți apela oricând. Apropo, dacă știe cineva un strungar care-mi poate face niște fulii mici de aluminiu, pe un strung fără bătaie lăsați-mi și mie niște date de contact. Numai bine Editat August 18, 2016 de klayus Link spre comentariu
masterpic77 Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Salut bobinatorul, Si eu sunt in asteptarea unei masini de la Klayus ; de unde ti-ai luat frezele ? si cu de care ai frezat cablajul ? Flatcam-ul stie sa lucreze direct cu fisierele generate de Eagle ? Link spre comentariu
benishor Postat August 19, 2016 Partajează Postat August 19, 2016 (editat) Salut masterpic777, Am sa raspund eu la partea cu flatcam. Flatcam stie sa lucreze cu fisiere de tip gerber pe care le converteste prin operatii in gcode (cod pe care controllerul cnc-ului stie sa-l interpreteze). Eagle trebuie configurat corespunzator sa scoata acele fisiere gerber: https://learn.sparkfun.com/tutorials/using-eagle-board-layout/generating-gerbers Toate bune Eu am fost ocupat cu tot soiul de alte probleme, insa am gasit timp printre picaturi sa scriu un program in go sa-mi genereze codul pentru o cutie ce o voi folosi la ecranarea unui filtru trece banda VHF. Am folosit FR4 dublu placat si am taiat cu o freza de debitare de 1.2mm luata de pe olx. Toate bune! Editat August 19, 2016 de benishor Link spre comentariu
nel65 Postat August 20, 2016 Partajează Postat August 20, 2016 Salut klayus,ma uit si ma minunez de ce poate sa faca o astfel de masina .Cochetez cu ideea de a avea asa ceva pe masa mea .Despre ce pret e vorba pentru a achizitiona acest cnc? Si inca ceva ,o pot folosi daca am cablajele facute in Sprint Layout 5/6? Link spre comentariu
klayus Postat August 20, 2016 Autor Partajează Postat August 20, 2016 Salut nel65. Mulțumesc pentru aprecieri Iti trimit răspuns pe mesagerie privata. Link spre comentariu
masterpic77 Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 OK , mersi de info , stiu sa generez Gerber files din Eagle , am sa incerc sa ma joc cu Flatcam-ul. Link spre comentariu
klayus Postat August 22, 2016 Autor Partajează Postat August 22, 2016 Stai ca daca folosesti eagle e mult mai simplu. exista o extensie pcb2gcode. o folosesti p-aia si nu-ti trebuie flatcam. Din 2 clickuri ai gcode gata de frezare. Da-mi un telefon cand esti la calculator si iti arat ce si cum. numai bine Link spre comentariu
elektronu85 Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Salutari! Cei care deja ati intrat in posesia CNC-urilor ma faceti si pe mine tot mai nerabdator.... Insa nu vreau sa-l stresez nici pe constructor acestor masini, asa ca nu-i nici o urgenta, ma bucur sa stiu ca si masina mea este in constructie si ca va fi livrata la un moment dat, poate chiar cu "up-date-uri" gata facute la fulii. Multumesc klayus pentru tot deocamdata! Salut klayus,ma uit si ma minunez de ce poate sa faca o astfel de masina .Cochetez cu ideea de a avea asa ceva pe masa mea .Despre ce pret e vorba pentru a achizitiona acest cnc? Si inca ceva ,o pot folosi daca am cablajele facute in Sprint Layout 5/6? Da nel65, CNC-ul acesta poate prelucra cablaje si dupa proiecte facute in Sprint, eu m-am jucat putin cu softurile de conversie in limbaj G-code si se poate fara absolut nici o problema! Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Foarte frumos proiect,pretul ar fi mare la achizitionare? Link spre comentariu
nickrvl Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 (editat) Sosindu-mi si mie masina scriu si eu ceva impresii, de fapt masina a sosit de vineri dar nu am reusit decit azi sa o pun la lucru si am ales si cel mai "prost material" pentru un incepator, plexiglas. Masina a functionat impecabil cu toate ca nu am nimerit cele mai bune avansuri si viteze astfel materialul era topit si nu frezat/inlaturat dar nu am oprit-o ci am lasat-o intentionat asa fortat sa duca lucrarea pina la capat, am vrut sa o "testez" daca tot este de proba. A facut fata cu brio oricum asa ca acum stiu ce poate. In rest este cu adevarat o masina de birou absolut ideala pentru cablaje si alte lucrari mici cum am aratat mai sus, klayus a reusit sa imbine utilul cu placutul cea ce in regim home made ia iesit perfect. De asemenea ce este foarte important klayus poate fi apelat oricind, nu am incercat totusi pe la 12 noaptea glumesc evident, recomandari de soft-uri, tot felul de setari, orice, ajuta, pentru mine care nu a "pipait" niciodata o masina CNC a fost esential. Daca ar fi totusi ceva de reprosat ar fi timpul mare de livrare, dar asta nu depinde de el si fiind totusi "citeva" componente care trebuie adunate impreuna + timpul pentru prelucrat si montat este totusi de inteles, poate ca de fapt nerbdarea mea a facut timpul mai lung, "teoria relativitatii" ? Si o mica poza cu masina si piesa prelucrata: L.E. Bine ar fi sa achizitionati si un "suport de pix", pe mine ma ajutat mult in prima faza ca sa-mi dau seama precis de viteze si altele, e destul de interesant sa-l vezi miscanduse pe hartie, si cit de caligrafic scrie..... Editat August 23, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum