benishor Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Suna foarte bine, Florian! Este o solutie extrem de ok din punctul meu de vedere. Astept cu nerabdare continuarea Link spre comentariu
florianmro Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Varianta cu o singura placa de aluminiu de 10 mm . Apar gaurile de prindere care se pozitioneaza in canale. 1.bmp Daca vrei sa pastrezi placa de Komatex va rebui sa mi-o trimiti la momentul respectiv sa fac chiar pe ea caroiajul de gauri filetate pentru .In acest fel nu mai fac placa suport E si asta o solutie Link spre comentariu
benishor Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Nu cred ca vreau sa pastrez placa de komatex, adica am sa o pastrez dar in niciun caz nu vreau o solutie "hibrida" de komatex + aluminiu. Este interesanta si varianta cu o singura placa de aluminiu insa cea cu 2 placi pare mai utilizabila. Sa nu mai zic ca daca vreau sa mai castig spatiu pe Z pot scoate placa cu T-uri si sa raman doar cu cea de dedesubt. Link spre comentariu
florianmro Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Bine , atunci ramane solutia cu 2 placi , o sa fac si un calcul si iti spun . Link spre comentariu
benishor Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Mulțumesc! Intrebare întrebătoare: exista vreo soluție tehnica la varianta cu doua placi de a nivela a doua placa fata de prima independent in colturi, ca la mesele imprimantelor 3d? Link spre comentariu
valivoi Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 E mult de munca si rezultatul e posibil sa fie nesatisfacator,gasiti la chinezi paci cu canale t pe ambele suprafete,pe dedesubt se pot prinde si alinia usor lagarele cu rulmenti liniari,partea superioara are deja canale si se foloseste o placa de sacrificiu din mdf Link spre comentariu
florianmro Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Acum 9 ore, valivoi a spus: E mult de munca si rezultatul e posibil sa fie nesatisfacator,gasiti la chinezi paci cu canale t pe ambele suprafete,pe dedesubt se pot prinde si alinia usor lagarele cu rulmenti liniari,partea superioara are deja canale si se foloseste o placa de sacrificiu din mdf In cazul de fata placile cu canale pe ambele fete despre care vorbesti nu ajuta. Daca faci constructia de la zero , da , e o optiune dar in cazul de fata trebuie realizata o placa personalizata pe coordonatele gaurilor de prindere . Referitor la volumul de munca care este necesar pentru realizarea placilor este relativ , tine de perceptia fiecaruia si de posibilitatile tehnica care le are la dispozitie pentru a face acest lucru. Placile de aluminiu ce vor fi folosite sunt de precizie adica sunt rectificate pe ambele fete asa incat grosimea lor nu variaza mai mult de 3 sutimi , iar planeitatea din acest punct de vedere va fi una foarte buna . asta pot sa garantez. Ce nu pot sa garantez este geometria corecta a constructiei masinii , aici trebuiesc facute reglaje de catre posesorul ei . De acest lucru depinde in final rezultatul operatiei de ilocuire Link spre comentariu
florianmro Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Acum 12 ore, benishor a spus: Mulțumesc! Intrebare întrebătoare: exista vreo soluție tehnica la varianta cu doua placi de a nivela a doua placa fata de prima independent in colturi, ca la mesele imprimantelor 3d? Prima solutie tehnica de "nivelare" a suprafetei de lucru este reglajul din suruburile de pindere a barelor rotunde pe care se misca placa si motorul de frezare , acest lucru se face cu ajutoru lunui ceas comparator montat pe suportul motorului . In urma operatiei de reglaj se vor obtine niste rezutate mai mult sau mai ptin satisfacatoare , e firesc datorita preciziei elementelor de culisare folosite . Insa pentru imbunatatirea rezultatului ultima operatie va fi cea de planare a mesei cu ajutorul unei freze drepte montata in motor. Cu ajutorul ei se va "matura "toata suprafata de lucru intr-un strat minim posibil . Link spre comentariu
benishor Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Multumesc mult pentru informații @florianmro. Let's do this! O sa fie o experiență interesantă pentru amândoi:) Ți-am răspuns pe PM. Link spre comentariu
andreigradu Postat Septembrie 13, 2020 Partajează Postat Septembrie 13, 2020 (editat) Dupa ce iti montezi placa si o centrezi. Poti sa cauti pe undeva material subtire de 2-3 mm numit FOREX. E ca o spuma densa. Eu lipesc pe masa de CNC forex cu scotch bi-adeziv, apoi lipesc cablajul tot cu scotch bi-adeziv pe acest forex. In felul acesta poti gauri placile si le poti freza conturul fara sa sapi in masa si sa rupi sculele. ... Aici am facut un test. Mai am de lucru la cota axei Z, eu am un 0.2mm backlash pe Z, e o cremaliera care misca axa. Dar cu mici ajustari merge pentru componente clasice throuholle. Editat Septembrie 13, 2020 de andreigradu Link spre comentariu
benishor Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 Multumesc pentru informatii @andreigradu! Eu foloseam banda dublu adeziva mai groasa, undeva pe la 2mm, ce imi asigura safety zone-ul pentru gaurire, debitare. Link spre comentariu
GanMark Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Va salut, de mult nu s-a postat pe aici si nici eu nu am intrat pe forum detin si eu acest cnc de catva ani , dar nu am incercat nici macar un pcb, intervenit alt hobby desi e la vanzare dar parca as incerca sa o folosesc de care Vbit se folosesc pentru gravare pcb ? soft folosit de voi ? am incercat , simulat din sprint layout-gerber-rapid pcb to gcode-cnc , teoretic ok , practic inca nu stiu Multumesc Link spre comentariu
GanMark Postat Aprilie 17, 2021 Partajează Postat Aprilie 17, 2021 M-am uitat la ceva video clipuri de gravare pcb se folosesc mai multe tipuri de V bit-uri am cautat pe la noi dar nu prea am gasit si probabil scumpe eventual comand din china are cineva acest model de cnc in zona Clujului ? pt indrumare....punere in functie cnc preferabil grblControl Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 17, 2021 Administratori Partajează Postat Aprilie 17, 2021 Intradevar, pentru gravat PCB-uri cele mai bune freze sunt cele in V, din carbura si pot fi cumparate foarte ieftin din China. Ultima data am luat set de 10 bucati cu 10 dolari cu tot cu transport inclus. Recomand freze cu un unghi destul de marisor pentru ca cele cu unghi de 10-15 grade sunt foarte fragile, un 25-40 grade este excelent dar daca esti atent cu ele merg si cele cu unghi mic... sa zic 20 grade. Poti eventual viziona si filmuletele mele cum sa faci cod G pentru PCB-uri Link spre comentariu
GanMark Postat Aprilie 18, 2021 Partajează Postat Aprilie 18, 2021 Mda , m-am uitat pe ali la cele cu 30 grade sunt cam multe modele , inca nu m-am decis care model sa comand cod G vad ca le faci cu FlatCam , inca nu am studiat parca e mai simplu cu rapid pcb to gcode , poate ma insel Oare de ce nu mai primesc notificari pe mail ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum