Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

desktop CNC - pcb-uri si carcase - pCarve 2.0

klayus

Postări Recomandate

mai e un aspect legat de ascutirea frezelor in varf. am avut freze de 10 grade ascutite cu varful deplasat fata de centrul axuxlui normal. in felul asta varful ala se rupe super usor si daca nu se rupe nu mai face un punct cand se invarte, deseneaza un cerc.

Link spre comentariu

Ai reusit sa testezi ceva cu laserul ala ? Sunt chiar curios de rezultate. Eu nu pot sa testez acum pe hartie alba ca am bagat modulul in revizie sa ii refac din cupru partea din mijloc care e din bronz. Eu doar am citit pe net ca e greu pentru un laser asa ca nici nu mi-am batut capul, l-am apropiat de hartie si reflecta urat raza asa ca am renuntat.

Link spre comentariu

Eu am si un laser de 40w in conversie, la asta planuiam sa folosesc grbl cu ceva modificari ca sa activez laserul la coborarea pe Z, sa inteleg ca grbl stie deja bine cu laseru` la ultima versiune ? Poate sa controleze si puterea sau e doar on/off ?

Link spre comentariu

Poate sa controleze si puterea: https://github.com/gnea/grbl/wiki/Grbl-v1.1-Laser-Mode

When laser mode is enabled, Grbl controls laser power by varying the 0-5V voltage from the spindle PWM D11 pin. 0V should be treated as disabled, while 5V is full power. Intermediate output voltages are also assumed to be linear with laser power, such that 2.5V is approximate 50% laser power. (A compile time option exists to shift this linear model to start at a non-zero voltage.)

Link spre comentariu

Super tare, nu stiam de asta. Eu urmaream alt proiect similar special pentru laser dar nu prea ma incanta. Asta m-a salvat de o gramada de munca.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

BUMP !

Am testat eu la aprox 1w cu lentila G2 serioasa si arde hartia alba dar foarte greu, in sensul ca prima patrundere ia chiar si cateva secunde, apoi o arde cursiv din cauza negrelii de pe marginea taieturii dar daca sar in mijlocul foii din nou, iar sta 1-2-3 secunde pana o strapunge. Carton sau orice altceva afara de alb, arde instant fara vorbaraie.

Vopseaua de pe pcb-uri o carbonizeaza imediat, mai trebuie doar spalat frumos cu alcool (nu vodka, ca e pacat de ea) si gata.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Salutare,

Sunt constient ca trezesc un topic vechi la viata, insa pandemia e interesanta pentru toata lumea :D Recent am scos laserul de 300mW de la naftalina si am facut niste teste, amintindu-mi ca dany_cta parea sa nu poata taia hartie alba nici cu un laser de 2W. Dupa o focalizare rapida in prealabil am ajuns la urmatorul rezultat (rezultat identic si pe coli A4 de printat):

https://photos.app.goo.gl/5EnVB7K92ZfyaQoH6

https://photos.app.goo.gl/PVwUaT9nJ6bZBnaB9

Toate bune!

Link spre comentariu

O singura trecere, dupa cum se vede in filmulet. Sunt convins ca pot mari si feedrate-ul nitel astfel incat sa nu mai "ajung" si in foaia de dedesubt. Deasemenea cred ca pot focaliza si mai bine laserul astfel incat sa fie mai curata taietura.

O intrebare pentru cei experimentati in lucrarile mecanice: as dori sa inlocuiesc masa de komatex cu o masa de aluminiu cu canale T, posturile lui @dany_cta

m-au convins de utilitatea ei. Este cineva dispus sa-mi realizeze o masa de genul contra cost? Multumesc!

Editat de benishor
Link spre comentariu
La 04.09.2020 la 12:43, benishor a spus:

O singura trecere, dupa cum se vede in filmulet. Sunt convins ca pot mari si feedrate-ul nitel astfel incat sa nu mai "ajung" si in foaia de dedesubt. Deasemenea cred ca pot focaliza si mai bine laserul astfel incat sa fie mai curata taietura.

O intrebare pentru cei experimentati in lucrarile mecanice: as dori sa inlocuiesc masa de komatex cu o masa de aluminiu cu canale T, posturile lui @dany_cta

m-au convins de utilitatea ei. Este cineva dispus sa-mi realizeze o masa de genul contra cost? Multumesc!

Ce dimensiuni vrei l

a masa si ce dimensiuni vrei sa aibe canalele ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări