klayus Postat Mai 18, 2017 Autor Partajează Postat Mai 18, 2017 mai e un aspect legat de ascutirea frezelor in varf. am avut freze de 10 grade ascutite cu varful deplasat fata de centrul axuxlui normal. in felul asta varful ala se rupe super usor si daca nu se rupe nu mai face un punct cand se invarte, deseneaza un cerc. Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 Ai reusit sa testezi ceva cu laserul ala ? Sunt chiar curios de rezultate. Eu nu pot sa testez acum pe hartie alba ca am bagat modulul in revizie sa ii refac din cupru partea din mijloc care e din bronz. Eu doar am citit pe net ca e greu pentru un laser asa ca nici nu mi-am batut capul, l-am apropiat de hartie si reflecta urat raza asa ca am renuntat. Link spre comentariu
klayus Postat Mai 18, 2017 Autor Partajează Postat Mai 18, 2017 inca sunt la birou si cred ca ma apuca luni aici imediat cum ajung testez ca de mult vroiam sa ma mai joc cu el. Link spre comentariu
benishor Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 @dany_cta: o sa revin cu informatii concrete cand si daca reusesc ceva cu laserul Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 Eu am si un laser de 40w in conversie, la asta planuiam sa folosesc grbl cu ceva modificari ca sa activez laserul la coborarea pe Z, sa inteleg ca grbl stie deja bine cu laseru` la ultima versiune ? Poate sa controleze si puterea sau e doar on/off ? Link spre comentariu
benishor Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 Poate sa controleze si puterea: https://github.com/gnea/grbl/wiki/Grbl-v1.1-Laser-Mode When laser mode is enabled, Grbl controls laser power by varying the 0-5V voltage from the spindle PWM D11 pin. 0V should be treated as disabled, while 5V is full power. Intermediate output voltages are also assumed to be linear with laser power, such that 2.5V is approximate 50% laser power. (A compile time option exists to shift this linear model to start at a non-zero voltage.) Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 Super tare, nu stiam de asta. Eu urmaream alt proiect similar special pentru laser dar nu prea ma incanta. Asta m-a salvat de o gramada de munca. Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 BUMP ! Am testat eu la aprox 1w cu lentila G2 serioasa si arde hartia alba dar foarte greu, in sensul ca prima patrundere ia chiar si cateva secunde, apoi o arde cursiv din cauza negrelii de pe marginea taieturii dar daca sar in mijlocul foii din nou, iar sta 1-2-3 secunde pana o strapunge. Carton sau orice altceva afara de alb, arde instant fara vorbaraie. Vopseaua de pe pcb-uri o carbonizeaza imediat, mai trebuie doar spalat frumos cu alcool (nu vodka, ca e pacat de ea) si gata. Link spre comentariu
gpmarian2005 Postat Ianuarie 7, 2018 Partajează Postat Ianuarie 7, 2018 Imi poate spune cineva cum pot sa il contactez pe klayus ? Vreau sa stiu care este pretul CNC-ului. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Nu-ti merge mesageria. Sau pe mail-ul meu: [email protected] Link spre comentariu
benishor Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Salutare, Sunt constient ca trezesc un topic vechi la viata, insa pandemia e interesanta pentru toata lumea :D Recent am scos laserul de 300mW de la naftalina si am facut niste teste, amintindu-mi ca dany_cta parea sa nu poata taia hartie alba nici cu un laser de 2W. Dupa o focalizare rapida in prealabil am ajuns la urmatorul rezultat (rezultat identic si pe coli A4 de printat): https://photos.app.goo.gl/5EnVB7K92ZfyaQoH6 https://photos.app.goo.gl/PVwUaT9nJ6bZBnaB9 Toate bune! Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Din cate treceri ai reusit sa tai foaia din blocnotes? Link spre comentariu
benishor Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 (editat) O singura trecere, dupa cum se vede in filmulet. Sunt convins ca pot mari si feedrate-ul nitel astfel incat sa nu mai "ajung" si in foaia de dedesubt. Deasemenea cred ca pot focaliza si mai bine laserul astfel incat sa fie mai curata taietura. O intrebare pentru cei experimentati in lucrarile mecanice: as dori sa inlocuiesc masa de komatex cu o masa de aluminiu cu canale T, posturile lui @dany_cta m-au convins de utilitatea ei. Este cineva dispus sa-mi realizeze o masa de genul contra cost? Multumesc! Editat Septembrie 4, 2020 de benishor Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Pot sa te ajut cu ce vezi in poza. Are 320mm/250mm, grosime de 20mm. Problema este ca costa 270ron. Daca esti interesat, poti sa ma cauti. Link spre comentariu
florianmro Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 La 04.09.2020 la 12:43, benishor a spus: O singura trecere, dupa cum se vede in filmulet. Sunt convins ca pot mari si feedrate-ul nitel astfel incat sa nu mai "ajung" si in foaia de dedesubt. Deasemenea cred ca pot focaliza si mai bine laserul astfel incat sa fie mai curata taietura. O intrebare pentru cei experimentati in lucrarile mecanice: as dori sa inlocuiesc masa de komatex cu o masa de aluminiu cu canale T, posturile lui @dany_cta m-au convins de utilitatea ei. Este cineva dispus sa-mi realizeze o masa de genul contra cost? Multumesc! Ce dimensiuni vrei l a masa si ce dimensiuni vrei sa aibe canalele ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum