Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

desktop CNC - pcb-uri si carcase - pCarve 2.0

klayus

Postări Recomandate

nu-mi aduc aminte daca masina facea asa de la bun inceput sau dupa ce ai adaugat tu endstopurile alea. tot tind sa cred ca e zgomot electric pe undeva. deci, masina face asa de la bun inceput sau de cand ai umblat la pcb?

numai bine

Link spre comentariu

Si asta este de luat in seama, inainte de a pune limitatori nu stiu daca sa manifestat astfel dar si cablajele facute au fost in numar de doar 3buc, relativ simple.

Daca stabilim ca problema e de la limitatoare ce solutie gasim? ele fiind electronice cred ca bine ar fi inca o placa cu relee cat mai aproape de placa de comanda a masinii, astfel se reduce lungimea firelor care pleaca direct din placa masinii....

Link spre comentariu

Oameni buni, eu am laptop-ul de la serviciu cu W10 si o ia razna de fiecare data, indiferent de complexitatea lucrarii. Laptop-ul personal are W8 si merge brici. A scos la capat lucrare de 3 ore jumatate. Eu unul banuiesc driverele si versiunea de la grblcontrol. Aveam de la Dragos v0.7 si chiar astazi am descarcat 3.51. Cand oi avea vreme o sa ii mai fac ceva teste, inclusiv cel cu cercuri concentrice propus de Dany.

Numai bine!

Link spre comentariu

eu nu inteleg de ce va tot loviti de probleme cu calculatoarele. eu folosesc exact solutia asta pe 5 sisteme, de la win xp pana la windows 10 si nu am avut probleme. laptop, desktop samd. acelasi usb to serial converter. am facut peste 500-600 de pcb-uri si nu am pierdut pasi, cu motoare mai micute decat cele de pe masinile voastre si cu viteze mari de tot. d-aia tot tind sa cred ca e vorba de zgomot undeva. poate fi din cauza ca spindleul este alimentat din aceasi sursa cu restul electronicii dar in acest caz trebuia sa faca la toata lumea la fel si doar voi 2 ati avut problema asta.

gandindu-ma acum eu am calculatorul bagat prin ups in priza, ma indoiesc ca modelul asta de ups are separare galvanica dar s-ar putea sa fie de la asta. oricum, incearca si cu o ferita pe cablu.

Ma repet, singurul moment in care o masina controlata de o placuta similara cu grbl a luat-o razna a fost imprimanta 3d pe care o iluminam cu niste leduri alimentate printr-o sursa d-aia in comutatie china. eu nu cred ca motoarele pierd pasi la cum arata placutele. grbl nu primeste sau primeste haotic informatia de la pc.

am facut proba pe calculatorul pe care rulez eu pcarve-ul si am asa: antivirus kaspersky 2016 internet security, nu scaneaza nimic dar ruleaza, am si solidworks 2016 deschis cu ditamai assemblyul pe care-l miscam in toata partile, rhino cu modeulul de pCarve deschis care e complex tare mai ales in rhino, teamviewer ruleaza in background dar m-am mai si conectat la laptopul din sufragerie de proba, 30 de taburi deschise in chrome cu vreo 2 taburi youtube, 2 taburi grabcad cu modele 3d deschise, site-uri de stiri, fb, emag, mail, ebay, outlook express 2016, excel 2016, virtualbox cu 3 masini virtuale ruland, linux si windows server si windows 10, utorrent cu trafic grupa mare si toate astea concomitent. calculatorul nu este cine stie ce avion, intel i5-3470, 16GB ram, memoria nu este ceva scump. placuta a iesit perfect. de fapt daca stau sa ma gandesc toata pcb-urile frezate pe pcarve au fost facute in mod similar. cand lucram la fostul job aveam 1000 de lucruri de facut si nu inchideam eu o fereastra. masina isi facea treaba ei si eu treaba mea.

Editat de klayus
Link spre comentariu

Am gasit problema, sa va spun sa nu va spun de unde era?! :scarpin

Surubul de la fulia motorului de pe Y sarit, de fapt cazut cu totul sub masina, si astfel fulia patina....

Noroc cu cercurile lui "dany", asa mi-am dat seama ca doar axa Y e cu problema...

Link spre comentariu

Amuzant ca pe unele calculatoare lipsa șurubului nu afecta bunul mers :) Sau de la antivirus era? O fi fost șurubul virusul?Nu mai stiu la ce mașina am desfăcut și refăcut firele de la Z de vreo 3 ori și e nașpa tare ca erau trecute prin cable carrier, am înlocuit toate driverele intre ele, am dat jos electronica, am dat curentul maxim și pana la urma am dat jos tot angrenajul pt Z si când l-am ridicat a ieșit și cu fulia de pe motor. A uitat un țăran, adică eu, sa strângă șurubul fuliei :)Bine ca ai descoperit

Link spre comentariu

Cu siguranta nu strica sa scapati o picatura fina de superglue pe filet dupa ce l-ati strins pe pozitie. Eu am obiceiul sa tai filete cu tarod 1 si 2, fara 3 in fuliile de aluminiu cu cheita astfel incat surubul sa intre putin fortat si nici o sansa sa fuga de acolo.

Link spre comentariu
Vizitator Emanuel Giurgiu

Salutare oameni buni!

Sunt student la informatica si m-am apucat de ceva timp sa imi achizitionez piesele necesare pentru constructia unui CNC.
Iata configuratia sistemului pe care il am momentan:

-Sursa 24V, 10 A
-3 x Motor pas cu pas Nema17 24V 1.5 A
-3 x driver drv8825
-porcesorul Arduino Mega2560
Indata ce am inceput sa fac legaturile intre componente am inceput sa am probleme. Pe langa faptul ca am ars doua porcesoare din neatentie, nu reusesc sa fac motorul sa se invarta cum trebuie (se misca cativa pasi la stanga, apoi la dreapata etc).

Am rugamintea sa imi spuneti daca sistemul ales de mine este problema( driverul nu este suficient de puternic pentru a comanda motorul, sursa este slaba etc), sau problemele sunt in partea de programare.

Toate cele bune,
Emanuel G.

Link spre comentariu

@Emanuel Giurgiu: Da ceva mai multe detalii despre "porcesor" - e vreun Arduino, sau e vreun modul pe care l-ai facut tu?Cum il conectezi la PC si cu ce soft il controlez?Dupa parerea mea esti off-topic aici, roaga un moderator sa- ti faca un topic dedicat si sa mute posturile astea acolo.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări