nickrvl Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Corect cu conditia ca homing-ul sa fie facut altfel daca "0" e undeva pe la mijlocul mesei se poate iesii lejer in decor.... Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 (editat) .............nickrvl cum sa piarda pasi? nu am avut problema asta nici in sarcina decat daca era infipta prea mult si nu se rupea freza. da-mi mai multe detalii te rog..................... Cel mai urat de pana acum si doar prima trecere: Asa ar fi trebuit sa iasa: Nu am reusit sa-i dau de cap decat cu un alt laptop cu virus dezactivat, deconectat de la net si fara sa ruleze altceva decat bCNC, alta explicatie nu am gasit.... O sa incerc si cu vechiul calculator tot asa, cu cat mai multe programe oprite, dar mai incolo.... Editat Noiembrie 3, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Cel mai urat de pana acum si doar prima trecere: 386.JPG Asa ar fi trebuit sa iasa: 1.jpg Nu am reusit sa-i dau de cap decat cu un alt laptop cu virus dezactivat, deconectat de la net si fara sa ruleze altceva decat bCNC, alta explicatie nu am gasit.... O sa incerc si cu vechiul calculator tot asa, cu cat mai multe programe oprite, dar mai incolo.... Pai cam asa trebuie sa fie calculatorul cu care se frezeaza indiferent de program. Fara conexiune la net,,fara sa faca sistemul de operare update-uri inopinante , fara jocuri instalate pe el cu antivirus dezactivat intr-uncuvant , dedicat pentru asa ceva . Comunicarea cu masina e contiunua si prin urmare fluxul de informații sa se faca corect si fluent . Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 (editat) In aceasta idee asta cred ca se poate descurca onorabil, sau cei care-l stiti aveti obiectiuni fata de el? Editat Noiembrie 3, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
hades19 Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Pe W 10 sunt probleme. Cel putin la mine. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Acela din exemplu e pe Win7, probabil ca se va rezolva si cu Win10 in timp.....sau se poate trece pe Linux dar e un sistem pe care nu-l stapanesc si habar nu am cum se instaleaza ce trebuie.... Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 (editat) Pai cam asa trebuie sa fie calculatorul cu care se frezeaza indiferent de program. Fara conexiune la net,,fara sa faca sistemul de operare update-uri inopinante , fara jocuri instalate pe el cu antivirus dezactivat intr-uncuvant , dedicat pentru asa ceva . Comunicarea cu masina e contiunua si prin urmare fluxul de informații sa se faca corect si fluent . Folosind grbl nu mai exista problema asta, doar cand e pe paralel, fluxul de informatii se face intre arduino si echipament, nu e vreo problema ca ajunge gcodul cu intarziere la arduino. In aceasta idee asta cred ca se poate descurca onorabil, sau cei care-l stiti aveti obiectiuni fata de el? Eu as cauta un desktop in locul unui laptop chiar cu port paralel desi nu folositi asa ceva la masina asta, nu se stie niciodata, sunt doar cateva fire de conectat pentru a trece pe paralel. Desktop-urile au tendinta sa fie mult mai stabile, nu au functii de power management pentru salvarea bateriei pe care le au laptop-urile si unele dintre ele sunt implementate direct in hardware, nici nu poti sa le dezactivezi. Editat Noiembrie 3, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 In aceasta idee asta cred ca se poate descurca onorabil, sau cei care-l stiti aveti obiectiuni fata de el? Dell 610 am eu si merge super pe port paralel. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 (editat) Cred ca am inceput sa am vedenii, sant sigur ca in oferta acelui laptop scria clar ca are instalat WIN7, de acea il si alesese-m acum vad, ca scrie win10, cred ca nu am vazut eu bine.... "Dany", un desktop clar e superior unui laptop de fapt nici nu prea le agreez pe acestea (laptopuri) insa pentru "masinuta mea" ar fi arhisuficient fiind "toate in unu" insa acum cred ca ma mai gandesc.... Totusi, laptop nou care sa suporte win7 mai exista? am inceput sa fac alergie la tot ce se vinde nou acum ii trebuie obligatoriu win10. Editat Noiembrie 3, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 (editat) Dell 610 am eu si merge super pe port paralel. Eu ti-as recomada sa fugi exact de modelul respectiv. Am si eu unul din seria D600 cu procesor la 1.6 parca, luat special pentru cnc si nu este in stare sa ruleze cum trebuie. Lipseste alimentatorul original si automat se limiteaza in 600mhz, apoi are o functie de speed step la procesor care creeaza mai multe probleme. Cu soft se poate seta viteza normala a procesorului dar tot nu rezolva problemele. Si daca are alimentatorul original au obiceiul sa se strice si sa nu mai fie detectate cum trebuie. Pe langa asta apare si zgomotul creeat pe portul paralel, bazaituri in motoare si mers neregulat. Pe desktop functioneaza perfect si silentios. Vorbesc strict de folosire prin portul paralel, am incercat si grbl si mi-a creeat niste probleme, ramanea portul usb "agatat" si nu mai mergea. Am pus un desktop si gata. Daca as fi obligat sa iau un laptop cu siguranta nu ar fi un Dell din cauza limitarii si problemelor lor cu alimentatoarele. Si eu l-am luat la aproape o zecime din pretul de acolo. Editat Noiembrie 3, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
klayus Postat Noiembrie 4, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 (editat) nu are cum masina sa piarda pasi din cauza calculatorului. grbl are un buffer de 7 "cuvinte" si le face p-alea si anunta cand se goleste sau are spatiu disponibil sa mai primeasca. comunicarea nu este problema. si acolo nu pare a fi pierdut 1 pas sau 10 sau 20. a pierdut foarte multi si a pierdut bucati intregi din gcode, par a fi bucati lipsa din G00 pentru ca unde a trebuit sa frezeze adica g01 a mers bine. daca pierdea pasi aleator aparea peste tot problema. se intampla altceva. asa a mers masina de la inceput? nu a facut niciodata un pcb bun? parerea mea este ca e o problema de zgomot electric. eu am patit cu o imprimanta 3d de la un iluminat cu leduri sa o ia razna rau. si hades de aici de pe forum a patit cand spindleul era la 9000 de ture o lua razna masina. orice alt rpm era ok. incearca sa identifici daca este o problema cu zgomotul electric. s-ar putea ca si firele de la endstopurile alea sa mai adune niste zgomot. am masini care merg pe laptopuri cu windows xp si nu au probleme. si sunt efectiv rasnite. si masini care merg pe windows vista. deci problema nu e de la pc, parerea mea Editat Noiembrie 4, 2016 de klayus Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 (editat) Nu stiu ce sa zic dar totusi din calculator cred ca este, acel cablaj pe care l-am pus mai sus mi-a iesit pana la urma insa pe un laptop..... cum am mai spus mai sus.... Mai jos o poza cu doua incercari nereusite pe desktop, una din ele e poza de mai sus, celalalt e nr2 cu doua treceri ok iar in a treia trecere iar a luat-o razna: Si al treilea (reusit), frezat din trei treceri, cu piesele in curs de plantare si probe, facut pe laptop fara alte programe deschise, fara net, fara antivirus....: L.E., am uitat sa specific, pcb-uri am mai facut, am pus si pe aici parca poze..., si mi sa mai intamplat odata parca dar nu asa de rau, acum parca a fost posedata.... Aam comandat un laptop pe care intentionez sa-l tin doar pentru aceasta masina, mai vedem atunci. Editat Noiembrie 4, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 Ar putea fi din calculator in cazul in care in mijlocul unei transmisii seriale windowsul decide sa faca altceva. In cazul asta, poate ca grbl primeste date incomplete si o ia razna. Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 fara sa faca sistemul de operare update-uri inopinante Daca e setat corect sistemul de operare nu face asa ceva. Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 Cu Ardruino cate axe pot fi comandate , Imi surade ideea de a transfera datele prin usb asociat si cu un buffer , sa nu mai fiu legat de Mach 3 ,Xp sau Win 7 si port paralel insa am nevoie de 3 axe liniare + 2 de rotatie . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum