Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

desktop CNC - pcb-uri si carcase - pCarve 2.0

klayus

Postări Recomandate

Foarte frumos, vad multe leduri ce proiect este? pentru iluminat?

In cea ce priveste Proteus si FlatCAM la primul cablaj facut de mine cu piese smd pe TOP am intampinat probleme la decuparea conturului, Board Edge, freza cilindrica de 2mm a plecat pe interiorul chenarului cea ce a insemnat decuparea traseelor...., e o problema generala sau trebuie sa mai experimentez?

Ca sa detaliez, genereaza geometrie atat pe interior cat si pe exteriorul conturului:

Posted Image

L.E. Am gasit:

Posted Image

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Ledurile sunt doar o parte dintr-un proiect destul de vast in care toate modulele din poza vin interconectate  . Ledurile  sunt interesante programabile DMX.

http://www.tme.eu/ro/details/ws2812b/diode-led-smd-colorate/worldsemi/

Si pe mine ma enerveaza board edge,daca fac mai multe treceri, trece si pe margini ca si cum ar fi traseu .

Ar mai fi si non-cooper region care nu se poate combina si trebuie facute 2 sau chiar 3 gcoduri pentru o singura placa.Sau se poate?

Link spre comentariu

Si ce vor fi toate modulele? ce proiect?

Am intors programele pe toate partile si nu am cum sa compar FlatCAM cu Aspire nici batut, singurul avantaj al lui Flat e ca exporta la "zecime" din Proteus pe cand cu Aspire trebuie sa lucrez cu BMP-uri dar tot am precizie sub o jumatate de milimetru, Proteus poate exporta DXF sau PDF cea ce e Ok dar in realitate expoarta doar niste linii si cercuri in loc de trasee pline asa ca ma multumesc si cu BMP, cateva poze:

Posted Image Posted Image Posted Image

doar pe contur, o trecere si trei treceri cu freza de 0,1 cu 10 grade

Posted Image  Posted Image

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Salutare .Cum se poate rezolva urmatoarea situatie ? Masina frezeaza in pcb , la un anumit moment freza se rupe . In acest moment masina ar trebui sa se opreasca temporar,sa se schimbe freza ,,sa se refaca calibrarea sculei si apoi sa reia lucrul de la acea linie de cod . Ar putea fi o solutie un continuitate electrica intre varful frezei si cuprul placutei , care se intrerupe in momentul ruperii frezei ,acest accident sa comande o intrerupere temporara in soft .Sau poate exista solutie deja si nu o cunosc .

Link spre comentariu

Daca freza se rupe in timp ce frezezi un traseu interior, un traseu care deja a fost separat, izolat de restul placutei, nu mai ai cum sa menti contactul electric. nu prea sunt solutii sau cel putin nu stiu eu de ele. 

Link spre comentariu

am luat si varianta asta in considerare. dar pe mine cel mai mult ma interesa sa fie silentioasa masina si pentru "hold down" iti trebuie volum de aer miscat ce inseamna si galagie. inca nu am facut nicio proba in directia asta, poate pe viitor.

Link spre comentariu

Cred ca merge onorabil cu un motor de frigider si un vas tampon .Eu in mod curent in acest scop folosesc un astfel de motor pentru altfel de activitate dar e cam acelasi lucru .Iar despre zgomot nici nu poate fi vorbaTrimite-mi si mie , te rog pe pm pretul masinii

Link spre comentariu

Masa T iti permite sa prinzi mai multe tipuri de piese inclusiv lemn (placaje subtiri) sau alte materiale poroase, vacuum-ul te cam limiteaza la ceea ce etanseaza bine.

Sunt profilele astea care sunt foarte subtiri, nu mai stiu cat dar cred ca au sub 10mm, s-ar putea adapta foarte usor:

Posted Image

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

In speta pentru pcb-uri vacum-ul ofera o planeitate optimizata ceea ce e important .E stiut faptul ca aceste pcb-uri nu sunt prfect plane iar in cazul in care se doreste o frezare cu freze de 0.1 mm la 30 de grade pentru obtinerea unor trasee delicate faptul ca nu exista un plan perfect conduce la ruperea fiarte usoara a acestor tipuri de freze .Eu insumi m-am lovit de aceasta problema .

Link spre comentariu

Foarte frumos, vad multe leduri ce proiect este? pentru iluminat?

In cea ce priveste Proteus si FlatCAM la primul cablaj facut de mine cu piese smd pe TOP am intampinat probleme la decuparea conturului, Board Edge, freza cilindrica de 2mm a plecat pe interiorul chenarului cea ce a insemnat decuparea traseelor...., e o problema generala sau trebuie sa mai experimentez?

Ca sa detaliez, genereaza geometrie atat pe interior cat si pe exteriorul conturului:

Posted Image

L.E. Am gasit:

Posted Image

Foarte multe functionalitati in FlatCAM sunt ascunse la nivel de linie de comanda.

Lucrez sa le aduc la suprafata :) doar ca developer-ul nu este foarte deschis la, cum spune el, "a face prea complicata interfata grafica" ... Destule modificari le am facute doar eu si ma folosesc de ele. Poate ca o sa postez o versiune "elforum" :)

In cazul tau exista comanda TCL:

exteriors name_of_geometry_obj -outname name_of_the_resulting_geometry

Si se elimina izolarea pe interior.

Pentru a realiza o decupare a unei placute chiar si cu o forma neregulata se introduc comenzile:

- incarcam un GERBER cu outline-ul placii (in Eagle este pe layer-ul Milling adica cu extensia .GML):

open_gerber "C:/Users/Marius/Documents/eagle/temp/temp.GML"

Atentie la slash-uri. Windows pune automat backslash, inlocuiti-le cu slash (developer-ul lucreaza in Linux ... iar acolo se foloseste slash-ul pentru navigare in foldere).

- generati fisierul de izolare de exemplu folosind o freza de 1.2mm

isolate temp.GML -dia 1.2

- scapati de izolarea din interior:

exteriors temp.GML_iso

Sufixul "_iso" este adaugat automat de flatCAM.

-stergeti fisierul intermediar de izolare initiala ca sa nu va confuzeze

delete temp.GML_iso 

- generati geometria de cutout (decupaj)

geocutout temp.GML_iso_exteriors -dia 1.2 -gapsize 0.5 -gaps 4

De aici va descurcati din interfata grafica ca sa generati fisierul GCODE.

Cam asa arata fisierul de mai sus.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări